Mηνυτήρια αναφορά Παναθηναϊκού σε Π. Αγγελόπουλο

Mηνυτήρια αναφορά Παναθηναϊκού σε Π. Αγγελόπουλο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, υπέβαλε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το μπλουζάκι που φόρεσε στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και στο οποίο αναγράφονταν οι αριθμοί 18-2.

«Από σήμερα σταματάει η ανοχή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα καμώματα του κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Οποιαδήποτε συμπεριφορά του παραβιάζει τους κανόνες της έννομης τάξης θα καταγγέλεται στα αρμόδια θεσμικά όργανα», δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Οι «πράσινοι» ζητούν από τον αθλητικό εισαγγελέα και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εφαρμοστούν οι πειθαρχικοί και ποινικοί κανόνες σε βάρος του κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου, γιατί τα παραπάνω δημοσίως διαδραματισθέντα συνιστούν κατάφωρη δυσφήμηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης και ενθαρρύνουν φαινόμενα και συμπεριφορές βίας στον αθλητισμό.

Οπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη μηνυτήρια αναφορά: «Στόχευση του κ. Π. Αγγελόπουλου ήταν να υπαινιχθεί εύνοια της διαιτησίας προς τον 6 φορές Πρωταθλητή Ευρώπης και 32 φορές Πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό. Επιπλέον, επεδίωκε να επηρεάσει την κρίση των διαιτητών των επερχόμενων αγώνων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και να επηρεάσει αρνητικά και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ώστε, όταν χάνει ο Ολυμπιακός να υπάρχει το άλλοθι της διαιτησίας (βλ. δηλώσεις παραγόντων Ολυμπιακού μετά την ήττα στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας)».

Στη μηνυτήρια αναφορά της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τονίζει πως: «Η άνω συμπεριφορά του κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου τυποποιείται στο ποινικό αδίκημα, που περιγράφεται στο άρθρο 41ΣΤ παρ. 1δ, 5 και 8 του Ν. 2725/1999, όπως τροποποιημένος ισχύει σήμερα. Η παράγραφος 5 προβλέπει ότι όποιος παροτρύνει, υποκινεί, ενθαρρύνει ή διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο και ιδίως δημόσια ή δια του έντυπου ή ηλεκτρονικού Τύπου ή του διαδικτύου μεμονωμένα άτομα ή οργανωμένες ομάδες προσώπων για να διαπράξουν αδικήματα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση από 6 μήνες έως 5 έτη (το άνω αδίκημα προστέθηκε με την παράγραφο 2 άρθρου 6 του Ν. 3262/2004 ΦΕΚ Α 173/15-9-2004 και διώκεται αυτεπαγγέλτως)».

To συγκεκριμένο μπλουζάκι ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων» το φόρεσε στις 18 Φεβρουαρίου 2012 στο ΣΕΦ κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το παιχνίδι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ. Οι δε αριθμοί (18 με πράσινο χρώμα και 2 με κόκκινο) δεν ήταν τυχαίοι, αλλά παρέπεμπαν στους αριθμούς των ελεύθερων βολών που εκτέλεσαν αντίστοιχα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στον περυσινό δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ.

Στόχος της συγκεκριμένης κίνησης -σύμφωνα πάντα με τη μηνυτήρια αναφορά της «πράσινης» ΚΑΕ- ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ κ. Αλέξανδρος Ψαριανός που ήταν διαιτητής και στον περυσινό δεύτερο τελικό ανάμεσα στους «αιώνιους» και η κίνηση του κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου είχε ως αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και να στραφούν κατά του συγκεκριμένου διαιτητή με υβριστικά συνθήματα.

Γίνεται μάλιστα αναφορά και σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας Sportday, η οποία στο φύλλο της, της 19ης Φεβρουαρίου 2012, έγραψε χαρακτηριστικά πως οι φίλαθλοι, βλεποντας τον ηγέτη της ομάδας να αμφισβητεί την αντικειμενικότητα του διαιτητή κ. Αλέξανδρου Ψαριανού «πήραν τη σκυτάλη» και έβριζαν εν χορώ τον διαιτητή.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποστηρίζει στη μηνυτήρια αναφορά της πως στόχος της ενέργειας αυτής, που συνέβη 9 μήνες μετά τη λήξη των περυσινών τελικών, ήταν να προκληθούν υπόνοιες μεροληψίας του συγκεκριμένου διαιτητή υπέρ της ομάδας του Παναθηναϊκού και να πυροδοτηθεί το θυμικό στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού εν όψει των επερχόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, κύπελλο (η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε τη διεξαγωγή του) και ενδεχομένως για την Ευρωλίγκα (όπου υπάρχει επίσης πιθανότητα να τεθούν αντίπαλοι).

Οπως δε, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μηνυτήρια αναφορά: «Η στοιχειωδώς υπεύθυνη συμπεριφορά - αν τη διέθετε - θα υπαγόρευε στον κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο να απέχει από τέτοιες ενέργειες, οι οποίες αιτιωδώς συμβάλλουν στη βία στους αγωνιστικούς χώρους. Ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος εν γνώσει του, φορώντας την ανωτέρω φανέλα εκτελώνισε προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού το μήνυμα ότι ο Παναθηναϊκός ευνοείται από τη διαιτησία με άμεσο αιτιακό αποτέλεσμα την πρόκληση επεισόδίων από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου της 10.3.2012. Ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος με την προκλητική συμπεριφορά του ενθάρρυνε τους εύφλεκτους φιλάθλους του Ολυμπιακού στην΄τέλεση επεισοδίων. Συγκεκριμένα στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος που έλαβε χώρα στις 10.3.2012, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πέταξαν φωτοβολίδες στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και γι' αυτό τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός από τον αθλητικό δικαστή με πρόστιμο 5.000 ευρώ».

Διαβάστε ακόμα:

Η απάντηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ένταση και πάλι στην ΚΕΔ




Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved