Κουφός: «Δεν περιμέναμε την 4η θέση»

Κουφός: «Δεν περιμέναμε την 4η θέση»

Το θέαμα ήταν εξ αρχής ο στόχος του ΑΓΟΡ στο φετινό πρωτάθλημα, όπως παραδέχθηκε ο Στέργιος Κουφός.

Ο προπονητής των Κρητικών, μιλώντας στην μπασκετική εκπομπή του Τηλέ Άστυ «Jump Shoot», παραδέχθηκε πως δεν περίμεναν ούτε οι ίδιοι πως θα έφθαναν στο σημείο να διεκδικούν θέση στην 4άδα της Α1, ενώ αναφέρθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ευχαριστώντας τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για τις συγκινήσεις που προσέφεραν. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον ΑΓΟΡ και το θεαματικό μπάσκετ που παίζει: «Το Ρέθυμνο από την αρχή ήθελε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Από νωρίς είχαμε βάλει στόχο το θέαμα και πλέον το έχουμε καταφέρει. Συνηγορεί σε αυτό και το αποτέλεσμα. Σε αυτή την ομάδα όλα έχουν να κάνουν με τη χημεία μεταξύ των παικτών και το θετικό είναι πως αυτό το στηρίζουν πολύ οι Έλληνες παίκτες. Αρχικά, είχα ενδοιασμούς όσον αφορά στους ξένους παίκτες και τη νοοτροπία τους, αλλά τελικά προσαρμοστήκαμε πάνω τους, ειδικά πάνω στον Ράιτ, που δεν βλέπει το μακρινό σουτ, αλλά προσφέρει πολλά στο παρκέ, κι αυτό μας βγήκε σε καλό. Όσο για τα τρίποντα, αυτό θέλουμε και είναι και η φιλοσοφία μας».

Για τη διαιτησία: «Δεν έχουμε παραπονεθεί ποτέ για διαιτησίες και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε. Είμαστε νέα ομάδα στην κατηγορία και ξέρουμε τις αδυναμίες μας. Για παράδειγμα, είμαστε η ομάδα που δίνει τις περισσότερες βολές στον αντίπαλο. Εμείς θέλουμε να αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και να τις μετατρέπουμε σε κέρδος».

Για την τελευταία προσθήκη στο ρόστερ, το Βασίλη Αγγελακόπουλο: «Είναι ένα καταπληκτικό παιδί και ήρθε να μας βοηθήσει, αλλά να το βοηθήσουμε κι εμείς. Όταν θα κρίνουμε πως είναι έτοιμος, θα τακτοποιηθεί και το θέμα του δελτίου του και θα πάρει τη θέση του στην ομάδα».

Για τους στόχους του ΑΓΟΡ: «Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Η αλήθεια είναι πως εμείς δεν περιμέναμε ούτε την 4η θέση. Όποιος πει το αντίθετο είναι ψεύτης. Πετύχαμε πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, ίσως την πιο σημαντική φετινή νίκη μας, κι αυτή είναι που μας ανέβασε στην 4η θέση. Η αλήθεια είναι πως τα εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μας έδωσαν δύναμη και κίνητρο για να συνεχίσουμε».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Ήταν ένας τελικός από τα παλιά! Το χρειαζόταν αυτό το ελληνικό μπάσκετ και τους ευχαριστούμε για αυτό. Πραγματικά, κρίθηκε στις λεπτομέρειες και αποδείχτηκε πως σε τόσο υψηλό επίπεδο πρώτα παίζει ρόλο το μυαλό και μετά τα προσόντα. Γενικά, μπορούμε να πούμε πως τα είχε όλα αυτός ο τελικός και χαρήκαμε μπάσκετ. Πρέπει, όμως, κάποια στιγμή να ξαναδούμε τελικό με γεμάτο γήπεδο και φίλαθλους και των δύο ομάδων».

Για τον Παναθηναϊκό: «Το εκπληκτικό είναι πως ο Παναθηναϊκός δείχνει πως σε όποιο παιχνίδι χρειάζεται εμφανίζεται κι ένας ήρωας. Όπως ο Καλάθης πέρυσι με την Μπαρτσελόνα που εξαφάνισε τον Ναβάρο και τώρα ο Γιασικεβίτσιους. Διαθέτει βέβαια και παίκτες βαρόμετρα για την ομάδα, όπως είναι για παράδειγμα ο Καϊμακόγλου».

Για τον Ολυμπιακό: «Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τη δουλειά του κυρίου Ίβκοβιτς. Είναι προς τιμήν του που στηρίζει νέα παιδιά και δουλεύει με αυτά. Είναι πολύ σημαντικό. Το μειονέκτημα ίσως είναι πως ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει στις τάξεις του τις προσωπικότητες που έχει ο Παναθηναϊκός».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved