«Ζωντανή» για 5άδα η Καβάλα

«Ζωντανή» για 5άδα η Καβάλα

Αν και μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο πίσω στο σκορ, η Καβάλα έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε με 79-71 του Ίκαρου Καλλιθέας, στη Γλυφάδα.

Οι «Αργοναύτες», που είχαν μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πάσαλιτς, Αγγελόπουλο, Σίμτσακ και Κοστόβ, διατηρήθηκαν έτσι στο… κόλπο της κατάκτησης της πέμπτης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στα χαμηλά στρώματα της κατάταξης.

Εξαιρετικά αμφίρροπη ήταν η αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Η τριάδα των Μπάξτερ, Τσιάρα και Μπέινς αναδείχθηκε στο μεγαλύτερο πονοκέφαλο για το Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος ευτύχησε να δει τους Αγγελόπουλο και Σίμτσακ σε εξαιρετική ημέρα. Με το συγκεκριμένο δίδυμο να έχει τους 16 από τους 24 πόντους, η Καβάλα προηγήθηκε με 24-20 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα στο σκορ στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (23-26), με το Σίμτσακ να εξακολουθεί να αποτελεί άλυτο πρόβλημα για το Θανάση Σκουρτόπουλο και την άμυνα των γηπεδούχων. Με το πέρασμα της ώρας, μάλιστα, το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη έδειχνε να πατάει ολοένα και καλύτερα στο παρκέ, για να οδηγηθούμε στο 32-25 του 16ου λεπτού. Οι «Αργοναύτες» προσπάθησαν να αποσπαστούν στο σκορ, «χτίζοντας» διαφορά ασφάλειας, αλλά ο Μπεκ ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τα μέγιστα τους γηπεδούχους να κρατήσουν τον έλεγχο και να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μόλις στο -4 (34-38).

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Με το δίδυμο των Μπεκ - Μπέινς σε πλήρη δράση, το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου μείωσε σε 49-47, βάζοντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους φιλοξενούμενους, που σε αυτό το διάστημα στηρίχθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στους Αγγελόπουλο και Καραποστόλου. Ο Ρόμελ Μπεκ ήταν ασταμάτητος και με αυτόν στη θέση του οδηγού η ομάδα της Καλλιθέας κατάφερε να προηγηθεί με 55-53 στο 30ό λεπτό, αλλά και με 61-59 στο 33’.

Όλα αυτά, όμως, μέχρι να πιάσει δουλειά ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς. Με δικές του ενέργειες το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη προηγήθηκε με 73-65, μόλις δύο λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Παράλληλα, με τον Κοστόβ να δίνει σημαντικές λύσεις, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ελέγχουν τον αγώνα, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Μπεκ, ο οποίος από ένα σημείο κι έπειτα έδειχνε να παλεύει μόνος του να ανατρέψει την κατάσταση. Οι «Αργοναύτες» δεν αποδείχθηκαν αυτόχειρες κι έφθασαν σε σπουδαίο «διπλό», με 79-71.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Διαμαντής, Β. Τσώνος.
Δεκάλεπτα: 20-24, 34-38, 55-53, 71-79.
Ίκαρος Καλλιθέας (Σκουρτόπουλος): Σκορδίλης 1, Μπάξτερ 4, Κουμπούρας, Καράμπουλας, Πολυτάρχου 3 (1), Τσιάρας 8 (2), Βασίλιεβιτς 6 (2), Αγαδάκος 2, Μπέινς 9, Μπεκ 20 (1), Λιούμπισιτς 9 (1), Λαρεντζάκης 9 (1).
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 15 (3), Αγγελόπουλος 14 (2), Νταμιάνοβιτς, Τέιλορ 7 (1), Στεφανίδης 9, Κοστόβ 10 (2), Καραποστόλου 9 (2), Σίμτσακ 15.



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved