Λυπηρίδης: «Μεγάλη σημασία το 1%»

Λυπηρίδης: «Μεγάλη σημασία το 1%»

Τα ντέρμπι της δεκαετίας του ’90, οπότε ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έπαιζαν για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, θυμήθηκε ο Βασίλης Λυπηρίδης.

Ο παλαίμαχος πάουερ φόργουορντ των «κιτρίνων», μιλώντας στο Άρης FM 92.8, θυμήθηκε μεγάλα παιχνίδια του παρελθόντος όπως η τελική σειρά της σεζόν 1990-91 και ξεκαθάρισε πως σημαντικό ρόλο στο αυριανό (14/03) ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο θα παίξουν οι λεπτομέρειες και, ιδιαίτερα, το 1% που θα πάρουν από τους αναπληρωματικούς παίκτες τους οι προπονητές. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το ποιο παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ του έχει μείνει αξέχαστο: «Τα πλέι οφ της σεζόν 1990-91. Είχε πολλές ανατροπές στο τέλος, η πίεση ήταν πολύ μεγάλη από την πόλη. Οι κόποι όλης της χρονιάς παίζονταν σε αυτά τα παιχνίδια. Τα υπόλοιπα τα κερδίζαμε με κάποιο σκορ, αλλά αυτά τα ματς ήταν όλη η χρονιά».

Για τη σειρά των τελικών της σεζόν 1990-91: «Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ενώ η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ του Άρη καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ήταν πολύ σημαντικό στη διατήρηση της σύμπνοιας της ομάδας».

Για την παρουσία του φετινού Άρη: «Δεν έχω ευρεία εικόνα για την ομάδα φέτος. Είδα κάποια παιχνίδια μόνο, όπως για παράδειγμα αυτό με τον Πανιώνιο. Χάρηκα με την αγωνιστικότητα της ομάδας, παρά το γεγονός ότι στο τέλος δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για το γεγονός ότι κάποια μεγάλα ονόματα του αθλήματος έχουν απομακρυνθεί από το μπάσκετ: «Αν μιλήσουμε γενικά, αυτό είναι χαρακτηριστικό της χώρας. Αυτό δεν το βλέπουμε στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική, όπου δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος που έχει περάσει από ένα χώρο να μην αξιοποιηθεί σε αυτόν εφόρου ζωής. Για τον Άρη δεν θα ήθελα να το αναλύσω περαιτέρω».

Για τα όσα έχουν συμβεί και έχουν «παραγκωνίσει» το μπάσκετ από το ενδιαφέρον του κόσμου: «Έχουν συντελέσει πολλοί παράγοντες, ειδικά η άνοδος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και του ελληνικού, έχουν απομακρύνει το ενδιαφέρον από το μπάσκετ. Και σε διοικητικό επίπεδο οι κόντρες που υπήρξαν σε κεντρικό επίπεδο, οι συνθέσεις των ομάδων, που δεν έχουν έναν κορμό αν εξαιρέσει τον Παναθηναϊκό, που φέρνουν ένα δέσιμο συναισθηματικό ανάμεσα στους φιλάθλους και την ομάδα και τα νεότερα με τα οικονομικά προβλήματα. Και οι ομάδες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ζεστό τον κόσμο, διατηρώντας έναν κορμό ακόμα και αν είναι από ξένους παίκτες, για να ταυτιστεί η ομάδα με κάποια πρόσωπα, τα πρόσωπα με το σωματείο».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους παίκτες του Άρη: «Να το θέλουν πάρα πολύ. Να μπούνε μέσα και να πιστέψουν. Πιστεύω ότι θα μπουν μέσα και θα τα δώσουν όλα».

Για το εάν ξεχώρισε κάποιους παίκτες στο παιχνίδι του Άρη με τον Πανιώνιο: «Δεν μπορώ να πω ότι ξεχώρισα κάποιους παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μου άρεσε, όμως, η αγωνιστικότητα των παικτών και η προσπάθεια από κάποιους ξένους να πάρουν το παιχνίδι από μόνοι τους, κάτι που δεν έγινε στον Πανιώνιο, για αυτό κέρδισε το παιχνίδι».

Για το τι μετράει στα ντέρμπι: «Στα ντέρμπι εκείνο που πρέπει να αξιοποιήσεις είναι η παραμικρή βοήθεια από τον τελευταίο παίκτη. Από τους βασικούς περιμένεις να πάρεις τα μέγιστα και έχει μεγάλη σημασία το 1% που θα πάρεις από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο».



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved