Με σόου Ντίμπλερ ο Πανιώνιος

Με σόου Ντίμπλερ ο Πανιώνιος

Με τον Τζον Ντίμπλερ να βλέπει το καλάθι του Περιστερίου σαν βαρέλι, ο Πανιώνιος επικράτησε με 77-60 του Περιστερίου.

Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Αμερικανός γκαρντ «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την κατάκτηση του ροζ φύλλου για την ομάδα του, έχοντας 18 πόντους με 6/8 τρίποντα! Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους (7/12 τρίποντα) και άξιο συμπαραστάτη το Μάριο Μπατή, ο οποίος είχε 17 με 5/6 προσπάθειες από τα 6,75 μέτρα. Συνολικά, ο Πανιώνιος σούταρε 18/38 τρίποντα, συν 10/20 δίποντα. Έτσι, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα (με Ίκαρο Καλλιθέας και ΑΓΟΡ) και διατηρήθηκε στο κόλπο της τετράδας. Το Περιστέρι, από την πλευρά του, παρέμεινε στα χαμηλά, έχοντας μόλις έξι νίκες στο ενεργητικό του.

Με τους Ντίμπλερ και Νάτζφεϊ να χτυπούν την άμυνα του Περιστερίου από τη γραμμή των 6,75 μέτρων, ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 6-3 μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετραλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν το αντίδοτο για να περιορίσουν τη δράση του Αμερικανού από την περιφέρεια κι εκείνος με δύο διαδοχικές «βόμβες» διαμόρφωσε, λίγο αργότερα, το 11-5 για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι Γιαννόπουλος και Γιόβοβιτς ήταν το δίδυμο που προσπάθησε να διατηρήσει το Περιστέρι κοντά στο σκορ (16-11), αλλά ήταν φανερό πως όσο περνούσε η ώρα τόσο οι γηπεδούχοι πατούσαν ολοένα και καλύτερα στο παρκέ. Η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε τον Πανιώνιο να προηγείται με 21-11, με τον Ντίμπλερ να έχει 3/4 τρίποντα, το Νάτζφεϊ 2/2 και τον Καββαδά να έχει συνεισφέρει έξι πόντους.

Το σόου του Ντίμπλερ είχε και συνέχεια, με τον Αμερικανό να έχει 5/6 τρίποντα και να δίνει τη δυνατότητα στο συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ξεφύγει με 11 πόντους (27-16) στο 15ο λεπτό. Ό,τι κι εάν έκανε ο Αργύρης Πεδουλάκης για να περιορίσει τη δράση του, ο Ντίμπλερ ήταν πραγματικά ασταμάτητος και φθάνοντας τους 18 πόντους με 5/6 τρίποντα βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα της Νέας Σμύρνης να προηγηθεί με 36-22, τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, θέτοντας στέρεες βάσεις για τη νίκη. Εξάλλου, παρά τις προσπάθειες του Γιαννόπουλου (οκτώ πόντοι) ο Πανιώνιος διατήρησε τον έλεγχο και προηγήθηκε με 42-28 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο απλοϊκή για τους γηπεδούχους στην επανάληψη, αφού ουσιαστικά ήδη από τα τρία πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου είχε ξεκαθαρίσει σε ποια χέρια θα καταλήξει το ροζ φύλλο. Με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να συνεχίζουν να «σκοτώνουν» την άμυνα της ομάδας των δυτικών προαστίων από τα 6,75 μέτρα, ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 50-28 στο 23’ και δεν ξανακοίταξε πίσω του. Το Περιστέρι αποδείχθηκε ανήμπορο να αντιδράσει κι έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας, προηγήθηκαν με 58-43 στο 30ό λεπτό και έφθασαν στην άνετη επικράτηση με 77-60.

Διαιτητές: Ψαριανός, Καλδίρης, Αναστόπουλος
Δεκάλεπτα: 21-11, 42-28, 58-43, 77-60.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8 (2), Κις 6 (2), Αθανασούλας 2, Στίβεσον 2, Ντίμπλερ 21 (7), Μπατής 17 (5), Καββαδάς 8, Ιωάννου 3 (1), Σαρικόπουλος, Νάτζφεϊ 8 (2), Παραγιός 2, Μπάρλος.
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 7 (1), Καυκής 11, Γιαννόπουλος 22, Μανωλόπουλος 2, Γιόβοβιτς 8, Εντουαρντς 7, Πέτρουλας 3 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}033b460b81{/coveritlive}



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved