Τσαλδάρης: «Θα δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα ο κόσμος»

Τσαλδάρης: «Θα δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα ο κόσμος»

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, με τον Δημήτρη Τσαλδάρη να τονίζει πως ο κόσμος θα δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα.

Ο Έλληνας γκαρντ της ομάδας της Θεσσαλονίκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, τόσο για την τελευταία επιτυχία της ομάδας του όσο και για την δύσκολη συνέχεια. Αναλυτικά η συνέντευξη του Έλληνα γκαρντ…

Δημήτρη, πόσο σημαντική ήταν η νίκη κόντρα στην Ηλυσιακό για εσάς και πόσο θα σας βοηθήσει στην συνέχεια;
«Ήταν σίγουρα μια πολύ σημαντική νίκη για μας και για την συνέχεια μας στο πρωτάθλημα. Ήταν ένα από τα παιχνίδια «κλειδιά» και το ροζ φύλλο ήταν μονόδρομος για να μπορέσουμε να παραμείνουμε κοντά στους στόχους μας».
 
Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί για την επιτυχία σας αυτή;
«Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι από το πρώτο κιόλας λεπτό θέλαμε πολύ το παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα, δείξαμε ότι το θέλαμε πολύ και αυτός ήταν ο πιο καθοριστικός παράγοντας».  
 
Η δίκη σου παρουσία βέβαια ήταν καταλυτική για την ομάδα σου καθώς με τους 25 πόντους που πέτυχε βοήθησες τα μέγιστα…
«Δεν μπορώ και δεν θέλω να πω κάτι για τον εαυτό μου. Αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου. Από εκεί και πέρα το σημαντικό είναι να είμαι υγιής και να μπορώ να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα μέχρι το τέλος της χρόνιας».
 
Τώρα όμως έχετε ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, αυτό με τον ΠΑΟΚ. Τι περιμένεις εσύ σε αυτό το ντέρμπι;
«Τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ πάντα είναι ιδιαίτερα. Πάντα ένα ματς ανάμεσα σε αυτές τις δυο ομάδες θα είναι ντέρμπι όποιες και αν θα είναι η καταστάσεις. Ένα παιχνίδι Άρης–ΠΑΟΚ είναι από τα σημαντικότερα του ελληνικού πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα ελπίζω να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να συνεχίσουμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας, που είναι και το σημαντικότερο για εμάς».  
 
Ποιες πιστεύεις ότι θα είναι οι λεπτομέρειες που θα κρίνουν την συγκεκριμένη αναμέτρηση;
«Λίγο πολύ ξέρουμε τις λεπτομέρειες και για τις δυο ομάδες. Νομίζω ότι το παιχνίδι θα κριθεί από στις αδυναμίες των  ομάδων και εκεί είναι που θα πρέπει να χτυπήσουμε και εμείς. Εξαρτάται βέβαια και ποια από τις δυο ομάδες θα δείξει ότι θέλει περισσότερο τη νίκη».
 
Από τον κόσμο του Άρη τι περιμένεις σε αυτό το παιχνίδι;
«Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι συνεπής όπως είναι πάντα σε αυτά τα παιχνίδια. Επίσης είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει μια «καυτή» αλλά καθαρά μπασκετική ατμόσφαιρα για να μας βοηθήσει».
 
Για την μέχρι τώρα πορεία του Άρη τι θα μπορούσαμε να πούμε;
«Τα πράγματα φέτος είναι λίγο περίεργα. Είχαμε αρκετές ατυχίες. Αργήσαμε να βρούμε χημεία ενώ μετά όταν τα καταφέραμε κάποιοι παίκτες αποχώρησαν. Είμαστε μια νέα ομάδα και σχεδόν άπειρη. Λίγοι παίκτες έχουν μεγάλη εμπειρία. Το σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μάθει από τα λάθη μας και καθημερινά βελτιωνόμαστε. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για το στόχο που μας απέμεινε και δεν είναι άλλος από το να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο Ελληνικό πρωτάθλημα».
 
Η γνώμη σου για τον τελικό του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ποια είναι;
«Δεν ήταν σαν άλλους τελικούς μεταξύ των δυο ομάδων. Από την αρχή δείξανε αγχωμένες και με αρκετά λάθη. Το επίπεδο τακτικής ήταν και πάλι σε κορυφαίο επίπεδο και μπορεί το θέαμα να μην ήταν το καλύτερο άλλα νομίζω ότι όλοι τον ευχαριστήθηκαν. Το παιχνίδι άλλωστε είχε δυο πρόσωπα. Από την μια ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε ξεφύγει από νωρίς από την άλλη ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι επίσης ο νικητής. Όταν ένα παιχνίδι κρίνεται το καλάθι άλλωστε οποιαδήποτε από τις δυο ομάδες θα μπορούσε να είναι νικήτρια»
 
Κλείνοντας μια ευχή που θα ήθελες να κάνεις;
«Εύχομαι το μπάσκετ να βρει λύσεις για τα προβλήματα που το ταλανίζουν. Θα πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε λύσεις για το άθλημα που αγαπάμε. Είναι κρίμα κι άδικο τόσο καλό επίπεδο και τόσες επιτυχίες να πηγαίνουν χαμένες».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved