Σάτο: «Ένα βήμα κάθε φορά» (video)

Σάτο: «Ένα βήμα κάθε φορά» (video)

Η διατήρηση της αυτοσυγκέντρωσης είναι το… μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού, όπως εξήγησε μιλώντας στο Onsports ο Ρομέιν Σάτο.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Κύπελλο Ελλάδας, και πλέον βάζουν… πλώρη για την Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ τόνισε πως πραγματοποιώντας ένα βήμα κάθε φορά μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους, φθάνοντας στο triple crown.

Όσο για το τι θα πρέπει να κάνουν σε Ελλάδα και Ευρώπη, για να συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία τους, αρκεί να εκμεταλλευτούν την έδρα τους κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και να παλέψουν πολύ, όπως άλλωστε κάνουν πάντα στο ΣΕΦ, στις επικείμενες αναμετρήσεις τους με τον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον κόσμο του Παναθηναϊκού, για τον οποίο ανέφερε: «Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο». Αναλυτικά τα όσα είπε στο Onsports, λίγο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας

-Μια μεγάλη νίκη για εσάς, πήρατε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;
«Αισθάνομαι ωραία. Είναι πολύ καλό ότι κερδίσαμε το κύπελλο. Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο τα παρατήσαμε και ανακάμψαμε ξανά στο τέταρτο. Παίξαμε δυνατά. Ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη, καθώς και ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά. Εμείς επιστρέψαμε στο παιχνίδι και το γυρίσαμε όταν αρχίσαμε να παίζουμε καλή άμυνα, να κλέβουμε μπάλες και να βάζουμε εύκολα καλάθια».

-Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μέχρι και 12 πόντους, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε πίσω μέχρι και με 13. Τι συνέβη;
«Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Τον στόχο που είχαμε όταν αρχίσαμε το παιχνίδι και χαλαρώσαμε. Επιστρέψαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο και αυτό που θέλαμε όταν ήμασταν πίσω με 13 πόντους ήταν ένα-δύο καλάθια που θα μείωναν τη διαφορά και το πετύχαμε».

-Ποιο θεωρείς ότι ήταν το πιο καθοριστικό παιχνίδι του αγώνα;
«Το πιο κρίσιμο ήταν όταν ο Κώστας (σ.σ. Τσαρτσαρής) έβαλε το τρίποντο και μειώσαμε στους δέκα και εν συνεχεία με το γκολ φάουλ του Βουγιούκα μειώσαμε στους επτά, ενώ με ένα ακόμα καλάθι η διαφορά έπεσε στους πέντε. Είχαμε επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι και πλέον το μόνο που απέμενε ήταν να παίξουμε κάποιες καλές άμυνες, τις οποίες και βγάλαμε».

-Κατακτήσατε τον πρώτο τίτλο της σεζόν και έχετε μπροστά σας άλλους δύο, την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Πόσο εύκολο είναι να φτάσετε στην κατάκτηση του triple crown;
«Η κατάκτηση της Ευρωλίγκα δεν είναι ποτέ εύκολη. Μπροστά μας έχουμε τα προημιτελικά κόντρα στη Μακάμπι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην έδρα μας. Στο Top 16 κάναμε τις περισσότερες νίκες εκτός έδρας, άλλα τώρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, από τη στιγμή που έχουμε το πλεονέκτημα. Αν δεν το κάνουμε θα είναι δύσκολα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά, αλλά πιο πριν έχουμε κάποια ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να τα πάρουμε».

-Το πρωτάθλημα όπως όλα δείχνουν θα κριθεί στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό όπου θα έχετε να δώσετε τρία ματς στο ΣΕΦ Πιστεύεις ότι θα μπορέσετε να του «σπάσετε» την έδρα;
«Πάντα παίζουμε καλά στο ΣΕΦ. Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ εκεί τα ματς δεν είναι εύκολα και θα πρέπει να παλέψουμε. Να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Μέχρι τότε όμως έχουμε μερικούς μήνες μπροστά μας και κάποια άλλα παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να ασχοληθούμε με τα παιχνίδια των προημιτελικών για την Ευρωλίγκα και εν συνεχεία αν είναι δυνατόν να περάσουμε στο Φάιναλ Φορ. Σε δύο μήνες μπορούμε να μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό».

-Πιστεύεις ότι ο Μπατίστ με την τάπα στον Πρίντεζη πήρε τη ρεβάνς για το καλάθι στο ΣΕΦ που δεν κέρδισε και το φάουλ;
«Ο Μάικ μας έδωσε πολλές βοήθειες. Παρότι ήρθε από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, έπαιξε καλά. Την τελευταία φορά είχε κάνει το σουτ και όντως πάταγε τη γραμμή. Δεν ασχοληθήκαμε όμως και προχωρήσαμε στο επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να μας νοιάζει ένα παιχνίδι κάθε φορά και πώς θα παίρνουμε τη νίκη. Κερδίσαμε με έναν πόντο και αυτό ήταν αρκετό».

-Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού;
«Οι οπαδοί μας είναι σπουδαίοι. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν σίγουρος αν θα ξεκινούσε το παιχνίδι (σ.σ. γέλια). Τα πράγματα ήταν εκρηκτικά στην αρχή, αλλά εμείς έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας. Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο. Τους ευχαριστούμε για αυτό που έκαναν για εμάς, που ήρθαν και μας υποστήριξαν».

Σάτο: «Ένα βήμα κάθε φορά» (video)



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved