Τσαλδάρης: «Διψασμένος να κερδίσει ο Άρης»

Τσαλδάρης: «Διψασμένος να κερδίσει ο Άρης»

Την πεποίθησή του πως ο Άρης θα κερδίσει τον ΠΑΟΚ, στο μεταξύ τους ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο, εξέφρασε ο Δημήτρης Τσαλδάρης.

Ο 32άχρονος γκαρντ των Θεσσαλονικιών, με δηλώσεις του στο Άρης FM 92.8, εξήγησε πως η ομάδα διψάει για τη νίκη, έχοντας στις τάξεις της παίκτες που μπορεί να στερούνται εμπειρίας, ωστόσο θέλουν να διακριθούν κι έχουν στόχους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το διάστημα αδράνειας του Άρη στο χθεσινό (07/03) παιχνίδι του με τον Ηλυσιακό, που παραλίγο να του στοιχίσει την ήττα: «Όταν δεν σκοτώνεις από την αρχή μια ομάδα, ειδικά όταν προηγείσαι με 19 πόντους, τότε δίνεις στον αντίπαλο τη δυνατότητα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και σε συνδυασμό με την έδρα να προσπαθήσει να ανατρέψει το σκορ».

Για το στόχο εισόδου στην 6άδα: «Έχουμε αποφασίσει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μένουν τέσσερις αγώνες. Αυτό που κοιτάμε είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Δεν κοιτάμε τι κάνουν οι αντίπαλοί μας, αλλά τι κάνουμε εμείς».

Για την έως τώρα πορεία του Άρη: «Η φετινή πορεία του Άρη ήταν λίγο περίεργη. Αν το χωρίσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη, μπορώ να πω ότι στην Ευρώπη κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Περάσαμε τον πρώτο γύρο και πιστεύω ότι αν δεν ήμασταν άτυχοι και δεν είχαμε κάποιες ελλείψεις θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω. Στο ελληνικό πρωτάθλημα χάσαμε κάποια παιχνίδια στο τέλος. Άργησε να βρεθεί η χημεία κι όταν τη βρήκαμε ήρθαν οι τραυματισμοί. Όλα αυτά κάνουν δύσκολο το έργο μιας ομάδας. Τώρα, κοιτάμε το σήμερα και το μέλλον και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Για την προσωπική απόδοσή του: «Είχα κάποιες ατυχίες, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι υγιής από εδώ και πέρα και θα βοηθήσω όσο μπορώ».

Για το πόσο πολύ βοηθούν, με την εμπειρία τους, ο ίδιος, ο Ταπούτος και ο Ντέιβις τους νεότερους παίκτες: «Δεν έχουμε αρκετά παιδιά έμπειρα στην ομάδα. Αυτό που έχουμε, όμως, είναι παιδιά που θέλουν να διακριθούν, που θέλουν να παίξουν, που έχουν στόχους. Θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια τη δική μου, του Χρήστου, του Μπου αλλά και του Δημήτρη Βεργίνη που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αρκετή εμπειρία από παιχνίδια δίνεται βοήθεια προς τα νεαρότερα παιδιά».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Σε ένα ντέρμπι οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Μπορεί να έχεις κάνει τα πλάνα σου και μία λεπτομέρεια να στα χαλάσει. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και όπως τη βλέπω την ομάδα τόσο διψασμένη να κερδίσει και να διακριθεί νομίζω ότι θα έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για το κλίμα ομόνοιας που επικρατεί στον Άρη, παρά τα προβλήματα: «Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πίσω από τη βιτρίνα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα στο ελληνικό μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο δρόμοι: ο ένας είναι να μοιρολατρείς και να κλαίγεσαι και ο να παλεύεις. Εμείς, κατά τη γνώμη μου, έχουμε διαλέξει το σωστό δρόμο. Όπως έχουμε πει μέσα στην ομάδα, θα παλέψουμε παρά τα όποια προβλήματα, για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν είναι μυστικό ότι θέλουμε και τον κόσμο δίπλα μας, γιατί είναι ένα σημαντικό όπλο για την ομάδα μας».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved