Κολοσσός ήταν ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία!

Κολοσσός ήταν ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία!

Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ, ο οποίος φιλοξένησε και κέρδισε με 67-60 τον Κολοσσό Ρόδου.

Με πρωταγωνιστές τους Ούρος Ντούβνιακ και Δήμο Ντικούδη, οι Θεσσαλονικείς υποχρέωσαν στην έκτη φετινή ήττα τους τούς αντιπάλους τους, οι οποίοι βρέθηκαν σε πολύ άσχημη ημέρα και προδόθηκαν από την επίθεσή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως έμειναν πολύ χαμηλά στο σκορ, λόγω φυσικά και της ιδιαίτερα διαβασμένης άμυνας του συγκροτήματος του Σούλη Μαρκόπουλου.

Ο Ούρος Ντούβνιακ εξελίχθηκε στο μεγάλο πονοκέφαλο του Βασίλη Φραγκιά στο ξεκίνημα του αγώνα, αφού με πέντε δικούς του πόντους το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου προηγήθηκε με 9-7, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της πρώτης περιόδου. Τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους, όμως, έγιναν ακόμα μεγαλύτερα από τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση του σκοραρίσματος και ο Δήμος Ντικούδης. Με πέντε δικούς του πόντους ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 21-9, λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, τη στιγμή που οι νησιώτες αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στο σκοράρισμα.

Οι Ροδίτες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στη συνέχεια του αγώνα προσπάθησαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκηνικό. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τσάμη, Χάτεν και Μπόικιν και παράλληλα βελτιώνοντας αισθητά τις αμυντικές επιδόσεις τους γύρισαν το παιχνίδι κι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 35-32!

Οι Θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι στην επανάληψη και παρουσιάζοντας την απαραίτητη πολυφωνία στο σκοράρισμα κατάφεραν να αποσπαστούν στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι και τη μέτρια ημέρα στην οποία βρέθηκαν οι Ροδίτες. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είδε με ικανοποίηση τους Στίγκερς, Παππά, Πέτγουεϊ και Άλεξιτς να δίνουν σημαντικές λύσεις στο σκοράρισμα, γεγονός που τους επέτρεψε να προηγηθούν με 57-50, τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν, αλλά με τον Ντούβνιακ να βρίσκει τις απαραίτητες λύσεις ο ΠΑΟΚ κράτησε το προβάδισμα, με 58-52 στο 37’, έχοντας τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Με καθαρό μυαλό στο φινάλε και τους Ντούβνιακ και Ντικούδη να μην χάνουν την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι, οι γηπεδούχοι έφθασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου με 67-60.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Καρακατσούνης, Παναγιώτου.
Δεκάλεπτα: 21-13, 32-35, 51-47, 67-60.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 2, Στίγκερς 8 (2), Αράπης, Άλεξιτς 7 (1), Ντούβνιακ 14 (2), Ντικούδης 11, Πέτγουεϊ 6, Παππάς 9 (1), Γιαννακίδης, Καλλές 6, Καλαμπάκας, Τσακαλέρης 4.
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 4, Χάτεν 12 (1), Καλαϊτζής 10 (2), Πάνος 2, Γεωργαλής 6, Ασημακόπουλος 2, Μπόικιν 7 (1), Χαρίσης 4, Τσάμης 9, Χόπσον 4, Κομποδιέτας.



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved