Πέρασε από τα Ιλίσια ο Άρης

Πέρασε από τα Ιλίσια ο Άρης

Με απόλυτο πρωταγωνιστή το Δημήτρη Τσαλδάρη, ο οποίος σκότωσε την άμυνα του Ηλυσιακού με 25 πόντους, ο Άρης πέρασε με 79-74 από τα Ιλίσια.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις απουσίες των αντιπάλων τους και πανηγύρισαν σπουδαία νίκη, που τους θέτει σε τροχιά πλέι οφ. Μόλντροου, Μπόγρης και Ντέιβις έδωσαν σημαντικές λύσεις στην ομάδα τους, ενώ από το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη ξεχώρισε ο Τόμσον.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 19-8. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή κατάφερε να εξουδετερώσει τα αντίπαλα ατού και με τον Τσαλδάρη να εκτελεί στην επίθεση πήρε από την αρχή διαφορά ασφαλείας. Χωρίς τον τραυματία Χάρντινγκ Νάνα, ο Ηλυσιακός αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα όσον αφορά στο σκοράρισμα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης, που με τους Ντέιβις και Μόλντροου να δίνουν με τη σειρά τους λύσεις προηγήθηκε με 26-12.

Η εικόνα του αγώνα στα Ιλίσια δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και με «όπλο» την άμυνα, αλλά και την εξαιρετικά ημέρα στην οποία βρέθηκε επιθετικά ο Δημήτρης Τσαλδάρης, προηγήθηκαν με 45-28 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, βάζοντας στέρεες βάσεις για την κατάκτηση του «διπλού».

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ντι Τζέι Τόμσον, η κατάσταση δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο. Ο Άρης με «όπλο» την πολύ καλή άμυνα και με ηγέτες στην επίθεση τούς Τσαλδάρη και Μόλντροου δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να διατηρήσει την πρωτοπορία, κλείνοντας το 30’ με 60-46. Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας έφερε τα πάνω κάτω, μειώνοντας σε 54-50 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει το ρυθμό που είχαν μέχρι το 30ό λεπτό, δίνονταν πλέον το δικαίωμα στην ομάδα των Ιλισίων να διεκδικήσει το ροζ φύλλο (60-62 στο 34’). Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης εξελίχθηκαν σε… θρίλερ, με το Νίκο Χατζή να μειώνει σε 72-69 στο 38’. Λίγο αργότερα μάλιστα, με τρίποντο του Ματαλόν, το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη πλησίασε στον πόντο (73-74). Στο τέλος, όμως, οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο ψύχραιμοι, πήγαν στις κατάλληλες επιλογές και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων έφτασαν στο «διπλό».

Διαιτητές: Γκόντας, Μάνος, Σταματόπουλος.
Δεκάλεπτα: 12-26, 28-45, 46-60, 74-79.
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν 8, Παπανικολόπουλος 5 (1), Στεφάνοφ, Χατζής 11, Αποστολίδης 8, Τόμσον 23 (1), Κοχαντάρεβιτς 4, Κασελάκης 4, Γαλιώτος 2, Τσιάκος 9.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 5 (1), Κεϊρούς 4, Τσαϊρέλης 2, Ντέιβις 11, Κρούσιτς 2, Μπόγρης 10, Μόλντροου 13 (1), Τσαλδάρης 25 (5), Βεργίνης 7 (1), Δήμας.



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved