Τσομπανάκης: «Δεν κάνουμε σχέδια»

Τσομπανάκης: «Δεν κάνουμε σχέδια»

Το Ρέθυμνο έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 με τον πρόεδρο της ομάδας, Κωστή Τσομπανάκη να τονίζει πως δεν κάνει μακροχρόνια σχέδια.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Κρήτης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» και τόνισε αναλυτικά…

Για την εμπειρία που έχει στο Ρέθυμνο και για αυτήν που είχε στους Λόντον Τάουερς: «Είναι τελείως διαφορετικές εμπειρίες. Και οι δύο είναι πάρα πολύ καλές. Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι τέλεια. Η εμπειρία στο Ρέθυμνο είναι εκπληκτική. Είναι μια εμπειρία μικρής πόλης που δεν είχα ζήσει με τους Λόντον Τάουερς. Έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις κάτι κοινωνικό και όχι μόνο αθλητικό. Η ομάδα είναι πολύ συνδεδεμένη με την κοινωνία. Είναι αυτό που λένε στις Η.Π.Α.: The comunity based team. Έχω ευχαριστηθεί αυτή την εμπειρία περισσότερο απ' ότι αυτήν με τους Λόντον Τάουερς. Δηλαδή το γεγονός ότι πήρα μια ομάδα από 2η κατηγορία Αγγλίας και μετά από δύο χρόνια παίζουμε Ευρωλίγκα. Αυτή τώρα είναι πιο συναισθηματική».

Για το πως βοήθησε στο να βελτιωθεί η ομάδα: «Μεγαλώσαμε το Δ.Σ. Μέσα στο γκρουπ είμαστε όλοι φίλοι και περνάμε πολύ καλά. Είπαμε πως θα έχουμε κάποιες αρχές. Δεν το πιστεύαμε αλλά είπαμε πως θα δημιουργήσουμε ένα ωραίο προϊόν ώστε να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Αν είσαι ο Παναθηναϊκός, έχεις παίκτες να το κάνεις και είναι ωραίο να το βλέπεις. Έχουμε αθλητικά παιδιά και έναν φοβερό προπονητή και τελικά δούλεψε».

Για τον Ζακ Ράιτ: «Το μεγάλο παράδειγμα είναι ο πλέι μέικερ μας ο Ζακ Ράιτ. Είναι ο MVP του πρωταθλήματος. Δεν είχε πικ-εν-ρολ και τρίποντο. Άρα ο προπονητής είπε πως θα πρέπει να τρέξουμε. Άλλοι θα έλεγαν άλλαξε τον αυτόν τον παίκτη, είναι άσχετος. Αυτόν έχουμε και θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι γύρο από αυτόν».

Για το μέλλον: «Δυσκολεύομαι να προγραμματίσω για πάνω από έναν-δύο μήνες γιατί δεν ξέρεις τι θα γίνει και αν θα υπάρχει μπάσκετ του χρόνου και τι μορφή θα έχει. Έχουμε ένα πρόγραμμα εσόδων με μικρούς και μεγάλους χορηγούς. Είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η Ελλάδα. Τα λεφτά δεν έρχονται ή έρχονται μετά από 5 μήνες με αποτέλεσμα να είσαι ασυνεπής στους παίκτες που είναι κάτι που με ενοχλεί. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο».

Για την πιθανότητα να αγωνιστεί το Ρέθυμνο του χρόνου στην Ευρώπη: «Θα προτιμούσα παίξουμε με ομάδες από Γαλλία Ιταλία ή Ισπανία. Δεν βλέπω τον λόγο να παίξουμε με κάποια ομάδα από την Ουκρανία. Απορώ με τους ανθρώπους που τα οργανώνουν αυτά. Είπα και στον Μπερτομέου να δημιουργήσει κάτι πιο τοπικό. Γιατί δηλαδή να παίξει το Ρέθυμνο στην Λιθουανία για παράδειγμα; Μου απάντησε πως αυτοί θέλουν να παίξουν με εμάς γιατί ξέρουν πως θα με κερδίσουν και έχουν ελπίδες να παίξουν στην Ευρωλίγκα. Είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Έχω πολλές απορίες με την οργάνωση του μπάσκετ στην Ευρώπη».



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved