Μπατίστ: «Θέλω να είμαι στο Ελληνικό»

Μπατίστ: «Θέλω να είμαι στο Ελληνικό»

Ο Μάικ Μπατίστ είναι ο… νέος μεγάλος άτυχος του Παναθηναϊκού αφού υπέστη διάστρεμμα στην χθεσινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και η συμμετοχή του στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου, με τον Ολυμπιακό, είναι αμφίβολη.

Ο ίδιος όμως δεν.. το βάζει κάτω και είναι αποφασισμένος να κάνει ότι χρειαστεί για να παίξει: «Είναι μια λίγο δύσκολη στιγμή για μένα. Ήμουν αρκετά άτυχος ώστε να τραυματιστώ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Κανένας αθλητής δεν εκτιμά τέτοιες στιγμές. Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά και για τη ομάδα, αφού δεν είμαι ο μόνος στη λίστα των τραυματιών. Ήδη υπάρχουν εκεί ο Ίαν και ο Στράτος. Έχω αρχίσει θεραπείες. Ο στόχος όλων μας είναι να είμαι έτοιμος για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό και θα προχωρήσουμε μέρα με τη μέρα προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να είμαι αισιόδοξος. Θέλω να είμαι εκεί και να βοηθήσω την ομάδα μου» είπε ο ίδιος στο blog που διατηρεί στο www.paobcblog.gr  και άλλαξε την κουβέντα…

«Το πλάνο σήμερα ήταν να μιλήσουμε για την πρώτη θέση στον όμιλο στο Top16. Είναι κάτι που όλοι θέλαμε. Και αυτόν το στόχο τον πετύχαμε. Ξέρετε κάτι; Θα παραμείνω στο πλάνο. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε στα πλέι οφ, αλλά την ίδια στιγμή θέλω κάτι περισσότερο. Οπότε θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ώστε να πετύχουμε τον επόμενο στόχο μας. Υπάρχουν οι αγώνες απέναντι στο Μαρούσι, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ακολουθούν αγώνες για το πρωτάθλημα Ελλάδας. Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι υποχρεώσεις μας, τότε θα αρχίσουμε να ανησυχούμε για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ».

«Έχουμε την δυνατότητα να πάμε στην Πόλη»

Όσο για το τι προηγήθηκε και το τι θα επακολουθήσει… «Φτάσαμε στο Καζάν έχοντας την πλάτη μας στον τοίχο. Ξέραμε ότι είχαμε προκριθεί στα πλέι οφ, αλλά θέλαμε και το πλεονέκτημα της έδρας. Δεν ξέρω γιατί φτάνουμε ως εκεί, για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Το κάνουμε όμως! Είναι το μπάσκετ. Κάποιες φορές τα πράγματα πάνε καλά για σένα, κάποιες φορές λειτουργούν με τρόπο που δεν σου αρέσει. Στο τέλος της ημέρας, όσο παλεύεις για να παίρνεις τις νίκες στα παιχνίδια, ανεξάρτητα από το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, κάτι καλό θα συμβεί. Οπότε είμαι χαρούμενος πρώτον που έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, δεύτερον που βρισκόμαστε στα πλέι οφ και έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Δεν έχουμε καταφέρει να πάμε δύο συνεχόμενες φορές στο φάιναλ φορ όσα χρόνια βρίσκομαι εδώ. Το να στεφθούμε πρωταθλητές Ευρώπης έχοντας κατακτήσει τον τίτλο πέρυσι είναι κάτι που θα έκανα τα πάντα για να το καταφέρω».

Μάλιστα στην συνέχεια ο σέντερ του Παναθηναϊκού συμφώνησε και με την άποψη του προπονητή του για το ότι οι «πράσινοι» αγωνίζονται καλύτερα εκτός έδρας. «Ξέρω τι μπορεί να πείτε κάποιοι: Ότι φαίνεται να παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας. Ξέρετε κάτι; Ακόμη κι εμείς καμιά φορά κάνουμε μικρά αστεία γι’ αυτό. Αλλά αστεία δεν χωράνε όταν έρχεται η ώρα να παίξουμε» είπε με νόημα και άνοιξε τον φάκελο Μακάμπι. «Ξέρουμε πολύ καλά πως για να επιβληθούμε της Μακάμπι θα πρέπει να προστατεύσουμε το πλεονέκτημα έδρας που έχουμε στα δύο πρώτα παιχνίδια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που θα πρέπει να κάνουμε, όταν έρθει η ώρα να εστιάσουμε σε αυτές τις αναμετρήσεις. Το να παίζουμε καλά εκτός έδρας είναι κάτι θετικό. Σημαίνει ότι έχουμε πάρει νίκες σε δύσκολες έδρες και είναι κάτι που μόνο να μας ωφελήσει μπορεί όταν έρθει η ώρα των πλέι οφ. Αλλά θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και την έδρα μας. Χρειαζόμαστε τους φίλους μας, εσάς, να κάνετε το ΟΑΚΑ την πιο δύσκολη έδρα που έχει δει φέτος η Μακάμπι. Αν έχουμε εσάς δίπλα μας και δυσκολέψετε κι εσείς με τη φωνή σας και την παρουσία σας τους αντιπάλους μας, αν μας δώσετε την ενέργεια και το κίνητρο που χρειαζόμαστε, σίγουρα θα είναι μια ιδανική κατάσταση για εμάς».

«Η Μακάμπι και ο Παναθηναϊκός είναι πυλώνες»

Ο Μαίκ Μπατίστ δεν άφησε ασχολίαστη και την ιστορία των δύο ομάδων «Έχω δει τη Μακάμπι να παίζει φέτος. Δεν γίνονται συγκρίσεις με τον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας. Είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες. Από την άλλη η Μακάμπι και ο Παναθηναϊκός είναι από τους πυλώνες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η ιστορία και η παράδοση που υπάρχει στις μεταξύ μας αναμετρήσεις είναι ζωντανές και θέλουμε τα ίδια πράγματα: Να φτάσουμε στο φάιναλ φορ και να στεφθούμε πρωταθλητές Ευρώπης. Έχουν πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή και τους σεβόμαστε. Αλλά έχουμε χρόνο να σκεφτούμε πιο αναλυτικά για τη Μακάμπι. Θα δούμε βίντεο και θα εστιάσουμε την προσοχή μας εκεί. Όπως είπα όμως ως τότε έχουμε άλλους αγώνες μπροστά μας».

Όσο για το τι θέλουν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ… «Είχαμε μεγάλο κίνητρο απέναντι στην Ούνιξ στο Καζάν και ήταν το πλεονέκτημα έδρας. Δεν θέλαμε να έχουμε το μειονέκτημα και πάλι. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να επαναλαμβάνεις αυτό που κάναμε απέναντι στην Μπαρτσελόνα πέρυσι. Θέλαμε να δώσουμε στους εαυτούς μας τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες να επιστρέψουμε στο φάιναλ φορ και νομίζω ότι έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας αυξάνει τις πιθανότητες αυτές. Η πρώτη θέση στον όμιλο ήταν ένας στόχος μας… ΑΛΛΑ… Έχουμε πολλά ακόμη να αποδείξουμε. Θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος αυτούς του ταξιδιού… Και για εμάς, αλλά και για εσάς…».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved