Μάντζαρης: «Δεν έχουμε ταβάνι»

Μάντζαρης: «Δεν έχουμε ταβάνι»

Ακόμα δεν έχει δείξει τίποτα ο φετινός Ολυμπιακός, η βελτίωση του οποίου είναι συνεχής και χωρίς ταβάνι, σύμφωνα με το Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο 21χρονος πλέι μέικερ μίλησε στο ΝοvaΣΠΟΡ FM 94.6 για τη δίκαιη νίκη των Πειραιωτών επί της Γαλατάσαραϊ και την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, στο πλαίσιο των οποίων θα αντιμετωπίσουν χωρίς πίεση, αλλά με διάθεση να προκριθούν στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, τη Σιένα. «Όλα εξαρτώνται από εμάς. Αν είμαστε εμείς καλοί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», έδωσε σύνθημα πρόκρισης. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ: «Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά το παιχνίδι, πήραμε μια διαφορά 10 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο και τη διατηρήσαμε πάνω-κάτω στο ημίχρονο. Σε κάποια φάση μάς μείωσαν στον πόντο, ανησυχήσαμε λίγο, παρ' όλα αυτά δείξαμε χαρακτήρα, μετά αυξήσαμε κατευθείαν τη διαφορά και την κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Έτσι, κερδίσαμε δίκαια».

Για όσους αμφισβήτησαν τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, που έλεγε πως ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος μετά τον Ιανουάριο: «Είμαστε καινούρια ομάδα, με πολλά άπειρα παιδιά. Παρ' όλα αυτά έχουμε πολύ καλό σύνολο και πολύ καλή χημεία. Πιστεύω ότι η δουλειά που κάνουμε τόσο καιρό βγαίνει σιγά σιγά στο γήπεδο και δείχνουμε πόσο καλοί είμαστε. Δεν έχουμε ταβάνι και βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχουμε πολλά ακόμη να δείξουμε».

Για το εάν έχουν το άγχος της διάκρισης: «Στο Φάιναλ 8 πιστεύω ότι πάμε χωρίς πίεση, αλλά και για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν προγνωστικά για αουτσάιντερ και φαβορί. Είναι οκτώ ισοδύναμες ομάδες. Απλώς είναι το ζήτημα της έδρας. Αυτό θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε, θα κυνηγήσουμε δηλαδή μία νίκη εκτός έδρας. Δεν έχουμε άγχος, δεν έχουμε πίεση. Δεν είμαστε φαβορί, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαστε αουτσάιντερ. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ».

Για τη Σιένα: «Είναι ομάδα με πολλούς καλούς και έμπειρους παίκτες. Έχει παίκτες που έχουν παίξει σε Φάιναλ Φορ και τελικούς με το... κουτάλι. Είναι ο Μακ Κάλεμπ, ο Ζήσης, ο Ρακόσεβιτς, ο Λαβρίνοβιτς, ο Στόουνρουκ. Έχουν ένα βασικό κορμό εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν πάρει και πολλούς έμπειρους. Είναι πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Παίζει πολύ καλή άμυνα, πολύ καλή επαφή, αυτό που λέμε καλή σωματική επαφή στα όρια του ξύλου. Πιστεύω, όμως, ότι είναι  ομάδα που μπορούμε να κοντράρουμε και να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Αν είμαστε εμείς καλοί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Για την προσωπική απόδοσή του φέτος: «Όταν πήγα στον Ολυμπιακό δεν περίμενα ότι τώρα θα ήμουν από τον κορμό της ομάδας και ότι θα πηγαίναμε στους «8». Μόνο χαρά μου δίνει αυτό. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα, δεν κάνω βέβαια κάτι το τρομερό, όλοι βάζουμε το λιθαράκι μας. Όταν η ομάδα πάει καλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ευτυχισμένος, άσχετα εάν παίζεις ή όχι, γιατί το μόνο που μετράει είναι η ομάδα. Η ομάδα είναι πάνω από όλα».



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved