Πεδουλάκης: «Εμπειρία ο Παναθηναϊκός, υγεία ο Ολυμπιακός»

Πεδουλάκης: «Εμπειρία ο Παναθηναϊκός, υγεία ο Ολυμπιακός»

Τον πρώτο λόγο για την πρόκρισή του στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης έχει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο έμπειρος τεχνικός του Περιστερίου εξήγησε, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, πως οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν είναι το φαβορί κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο με την εμπειρία τους μπορούν να καταφέρουν το στόχο τους. Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, πρόσθεσε με το νεανικό ρόστερ που έχει φέτος βγάζει υγεία. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ: «Ήταν αναμενόμενο. Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια εμπειρία να διαχειρίζεται καταστάσεις. Σέταρε σωστά το παιχνίδι, το οποίο καθάρισε τα τελευταία πέντε λεπτά, πιστεύω σχετικά εύκολα. Έχει παίκτες και προπονητικό τιμ με εμπειρία κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στο παιχνίδι κόντρα στην Ούνιξ είχε διαβάσει τα ατού της, πηγαίνοντάς το στο «πέντε εναντίον πέντε», όπου εκεί είναι πολύ καλός».

Για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που λένε, πως δηλαδή θα είναι εύκολα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό με το πλεονέκτημα έδρας. Υπάρχει και το περσινό παράδειγμα, οπότε τρεις από τους τέσσερις που είχαν το πλεονέκτημα έμειναν έξω. Η Μακάμπι είναι πολύ καλή ομάδα με ιστορία και πολύ καλή έδρα, όπου εάν «στραβώσει» κάτι εδώ είναι δύσκολο να το γυρίσεις. Αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πολύ έμπειρη ομάδα. Δεν μπορούμε να τον χρήσουμε φαβορί, όμως έχει τον πρώτο λόγο, παρά το γεγονός ότι φέτος δεν μας το έχει δείξει αυτό».

Για τον «τελικό» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γαλατάσαραϊ: «Ο Ολυμπιακός βγάζει υγεία φέτος με τα νέα παιδιά. Είναι η βάση του. Όμως, στο παιχνίδι κόντρα στη Γαλατά, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διαχειριστεί το «πρέπει». Πιστεύω πως με τον κόσμο κοντά κι αν διαχειριστεί την αδρεναλίνη και την ενέργεια μπορεί να πάρει την πρόκριση. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι το παιχνίδι να μην είναι κλειστό στα τελευταία τρία λεπτά, καθώς η κατάσταση αυτή είναι υπέρ του φιλοξενούμενου. Κάποια παιδιά είναι άπειρα, ακόμα και από τους ξένους. Στην περίπτωση που προκριθεί στον προημιτελικό η εμπειρία είναι σημαντική σε τέτοιες καταστάσεις».

Για το γεγονός πως το φετινό Φάιναλ Φορ θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη και τις… θεωρίες συνωμοσίας που ανέπτυξαν κάποιοι: «Δεν τα πιστεύω αυτά. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να ψάχνουμε σκιές. Το ελληνικό μπάσκετ έχει το σεβασμό όλων στην Ευρώπη. Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες μας πήγαν φέτος με μαζεμένα χρήματα στην Ευρωλίγκα, παρ’ όλα αυτά πρωταγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Οι τουρκικές ομάδες έχουν πολλαπλάσια χρήματα, αλλά προπονητικά βρίσκονται σε νηπιακό στάδιο. Δεν έχουν τακτική. Τα χρήματα είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά όχι πρωτεύων στον αθλητισμό».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved