Εκμεταλλεύτηκε την έδρα της η Καβάλα

Εκμεταλλεύτηκε την έδρα της η Καβάλα

Με «όπλο» την άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο, η Καβάλα πήρε σπουδαία νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου, με 76-68, στο ΔΑΚ Καλαμίτσας.

Στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 20ής αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, οι «Αργοναύτες» εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη της έδρας τους και υποχρέωσαν τους νησιώτες στην πέμπτη φετινή ήττα τους, «κρατώντας» τους στην 4η θέση. Από την πλευρά τους, σταθεροποιήθηκαν στην εξάδα. Τέιλορ και Πάσαλιτς είχαν από 14 πόντους, ενώ ο Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ, στην τελευταία εμφάνισή του με τη φανέλα της Καβάλας, είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Άγγελος Τσάμης «κράτησε» τον Κολοσσό με 19 πόντους, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα. Τραγικά ήταν τα ποσοστά ευστοχίας των φιλοξενουμένων από τη γραμμή του τριπόντου, έχοντας μόλις 3/27!

Το εντυπωσιακό σερί 15-0, από τα μέσα της τρίτης περιόδου μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, της Καβάλας ήταν εκείνο που επί της ουσίας της χάρισε τη νίκη. Με το σκορ να έχει διαμορφωθεί σε 45-43, ο Πάσαλιτς πήρε «φωτιά» από την περιφέρεια κι εκτέλεσε την άμυνα του συγκροτήματος του Βασίλη Φραγκιά, βοηθώντας τους γηπεδούχους να προηγηθούν 60-43, «καθαρίζοντας» τον αγώνα. Οι Ροδίτες προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν απλώς να μειώσουν σε 72-68.

Σε εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο στο κλειστό της Καλαμίτσας. Κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού ήταν οι δυνατές και παράλληλα «διαβασμένες» άμυνες. Τόσο ο Δημήτρης Πρίφτης όσο και ο Βασίλης Φραγκιάς είχαν ως βασική προτεραιότητα να κλειδώσουν τα αντίπαλα ατού και τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Η Καβάλα βρήκε κάποιες λύσεις στο σκοράρισμα από τους Καραποστόλου, Ο' Μπράιντ και Πάσαλιτς, ενώ ο Κολοσσός στήριξε κατά βάση το επιθετικό παιχνίδι του στους Χάτεν, Τσάμη, Χόπσον και Χαρίση. Οι Ροδίτες ήταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 1/10 σουτ τριών πόντων, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, για να προηγηθούν με 34-31 στο ημίχρονο.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη ξεκίνησε δυνατά την τρίτη περίοδο και με τους Στεφανίδη, Ο’ Μπράιαντ και Σίμτσακ να οδηγούν στο σκοράρισμα προηγήθηκε 40-33 στο 23ο λεπτό, αιφνιδιάζοντας τους φιλοξενούμενους. Ο Τσάμης, όμως, ανέλαβε δράση και φθάνοντας τους 10 πόντους βοήθησε τα μέγιστα στη μείωση του σκορ σε 42-39, πέντε λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. Από την άλλη, ο Ο’ Μπράιαντ με 10 πόντους, αλλά και 5/13 δίποντα, ήταν ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για το Βασίλη Φραγκιά. Παράλληλα, με τον Τέιλορ να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, η Καβάλα διατήρησε μικρό προβάδισμα (45-41), έχοντας τον έλεγχο.

Ο Βασίλης Φραγκιάς έδωσε εντολή στους περιφερειακούς τους να «ταΐσουν» τον Μπόικιν στη ρακέτα και το πλάνο του απέδωσε καρπούς, αφού με τον Αμερικανό να φθάνει τους 8 πόντους με 3/5 δίποντα οι Ροδίτες μείωσαν σε 45-43. Πολύ γρήγορα, όμως, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τον έλεγχο και με τους Πάσαλιτς, Τέιλορ και Αγγελόπουλο να «πυροβολούν» από την περιφέρεια προηγήθηκαν με 54-43, τρέχοντας 9-0 σερί! Ο Βασίλης Φραγκιάς αναγκάστηκε να πάρει τάιμ αουτ για να ανακόψει τον ξέφρενο ρυθμό της Καβάλας, η οποία όμως ήταν ασταμάτητη και με τον Πάσαλιτς να εκτελεί εκτόξευσε τη διαφορά στους 14 πόντους (57-43) στο 30’. Είναι χαρακτηριστικό πως το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη είχε 6/17 τρίποντα, τη στιγμή που ο Κολοσσός είχε 1/13 προσπάθειες.

Με το… καλημέρα στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Στεφανίδης με νέα βόμβα τριών πόντων έστειλε τη διαφορά στους 17 πόντους (60-43) για την Καβάλα, που άρχισε να βάζει στέρεες βάσεις για την κατάκτηση της νίκης. Ο Τσάμης ανέλαβε πρωτοβουλίες, μείωσε σε 60-46, ενώ με τρίποντο του Καλαϊτζή οι Ροδίτες πλησίασαν στο 60-51, δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να παραδοθούν τόσο εύκολα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο και ενώ το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά έδειχνε να ελπίζει, «μίλησε» ο Καραποστόλου, ο οποίος με διαδοχικά τρίποντα έγραψε το 66-51 και έβαλε ουσιαστικά τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων. Παρά το γεγονός πως οι Ροδίτες με δύο βολές του Τσάμη, καλάθι του Χάτεν και μία βολή του Κομποδιέτα μείωσαν ένα λεπτό πριν τη λήξη σε 72-68, οι «Αργοναύτες» αποδείχθηκαν πολύ σοβαροί για να… αυτοκτονήσουν και έφθασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Διαιτητές: Τανατζής, Καρακατσούνης, Πανταζής
Δεκάλεπτα: 13-16, 34-31, 57-43, 76-68
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 14 (3), Αγγελόπουλος 6, Τέιλορ 14 (1), Στεφανίδης 8 (1), Γκέλιος, Γεωργάκης, Κοστόβ 3 (1). Καραποστόλου 12 (3), Σίμτσακ 7, Ο’ Μπράιαντ 12.
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος, Χάτεν 10, Καλαϊτζής 3 (1), Πάνος 4, Γεωργαλής, Ασημακόπουλος 6, Μπόικιν 14, Χαρίσης 5, Τσάμης 19 (2), Χόπσον 6, Κομποδιέτας 1.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το live του Onsports...

{coveritlive}e2fdf97cd4{/coveritlive}



Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved