Έκανε την έκπληξη ο Ίκαρος

Έκανε την έκπληξη ο Ίκαρος

Σπουδαία εντός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Ίκαρος Καλλιθέας, που φιλοξένησε και κέρδισε με 74-64 τον Πανιώνιο.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου έκαναν την έκπληξη κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες, που κινδυνεύουν πλέον να αποκτήσουν «συγκάτοικο» στην 3η θέση, εφόσον ο Κολοσσός Ρόδου περάσει αύριο (26/02) από την Καλαμίτσα, κόντρα στην Καβάλα. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχοι ήταν οι Μπέινς και Μπεκ, ενώ από τους φιλοξενούμενους μόνο ο Βασίλης Καββαδάς κατάφερε να «πιάσει» διψήφιο αριθμό πόντων.

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι έγινε στο κλειστό της Γλυφάδας, με τον Ίκαρο να παίρνει άμεσα το κεφάλι στο σκορ (7-4 στο 5’), αλλά τον Πανιώνιο να αντιδρά και να περνάει για πρώτη φορά μπροστά στο 7’, με 10-9. Είναι χαρακτηριστικό πως δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου οι δύο αντίπαλοι ήταν ισόπαλοι 16-16, προτού ο Καββαδάς με καλάθι και φάουλ διαμορφώσει το 19-16 για τους Νεοσμυρνιώτες. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να εξακολουθούν να πηγαίνουν πόντο πόντο. Με λέι απ του Γιάνκοβιτς οι φιλοξενούμενοι αποσπάστηκαν στο +6 (19-25), αλλά με τους Μπέινς και Μπεκ ο Ίκαρος «μάζεψε» άμεσα τη διαφορά (26-27) και, μάλιστα, κατάφερε να περάσει και μπροστά με 30-29. Σε έναν αγώνα πραγματικό ντέρμπι, με διαδοχικές εναλλαγές στην πρωτοπορία, οι γηπεδούχοι πήγαν με την ψυχολογία υπέρ τους στα αποδυτήρια (41-38), χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει τίποτα εν όψει της επανάληψης.

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο, αφού χρειάστηκε να περάσουν δύο λεπτά για να μπει καλάθι, διά χειρός Ξανθόπουλου. Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι και το 30’, που βρήκε τον Ίκαρο να προηγείται με 54-50. Με 3/3 δίποντα του Αγαδάκου, το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου είχε προηγηθεί με 52-47 στο 27’, αλλά στη συνέχεια ο Πανιώνιος πίεσε στην άμυνα, κλείνοντας τους διαδρόμους προς το καλάθι στους αντιπάλους τους.

Έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του, αλλά και την ψυχολογία υπέρ του, ο Ίκαρος αποδείχθηκε πολύ σοβαρός για να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όχι μόνο διατήρησε τη διαφορά, αλλά και την αύξησε στους 7 πόντους (62-55), πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Με τρίποντο του Μπατή οι φιλοξενούμενοι έκαναν την τελευταία προσπάθειά τους για αντεπίθεση (66-64), όμως ο Βασίλεβιτς «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του (69-64). Το +10 (74-64), με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Σταματόπουλος.
Δεκάλεπτα: 16-19, 41-38, 54-50, 74-64.
Ίκαρος Καλλιθέας (Σκουρτόπουλος): Σκορδίλης, Μπάξτερ 9, Κουμπούρας 4, Καράμπουλας, Πολυτάρχου, Τσιάρας 4, Βασίλεβιτς 9 (3), Αγαδάκος 7, Μπέινς 18, Μπεκ 23 (2), Λιούμπισιτς, Λαρεντζάκης.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 4, Κις 9 (1), Αθανασούλας 2, Στίβεσον 4, Ντίμπλερ 5 (1), Μπατής 8 (2), Γιάνκοβιτς 9, Καββαδάς 11, Ιωάννου, Νάτζφεϊ 7 (1), Μπόισα, Παραγυιός 5.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved