Απέδρασε από τον Αγ. Θωμά ο ΑΓΟΡ

Απέδρασε από τον Αγ. Θωμά ο ΑΓΟΡ

Την πέμπτη εκτός έδρας νίκη του πανηγύρισε στο κλειστό του Αγ. Θωμά ο ΑΓΟΡ, κερδίζοντας δύσκολα, με 92-80, το Μαρούσι.

Οι παίκτες του Νίκου Λινάρδου αντιστάθηκαν σθεναρά κόντρα στους νεοφώτιστους, και πάλι όμως δεν κατάφεραν να σπάσουν το… ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα της Α1, ύστερα από 20 αγωνιστικές. Κρίστμας και Ράιτ αποτέλεσαν δίδυμο πυρός στην επίθεση για τους φιλοξενούμενους, έχοντας από 21 πόντους, ενώ πολύτιμες λύσεις στην επανάληψη έδωσε ο Κούμουλος, με τέσσερα τρίποντα, όπως και ο Δορκοφίκης. Από τους ηττημένους, ο Λευτέρης Ακεψιμαΐδης είχε 18 πόντους.

Έχοντας καλύτερες επιλογές στην επίθεση, ο ΑΓΟΡ προηγήθηκε με 5-2, αλλά το Μαρούσι αντέδρασε γρήγορα και τρέχοντας σερί 8-3 ανέτρεψε την κατάσταση και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 10-8. Όσο περνούσε η ώρα και οδηγούμασταν προς το φινάλε της πρώτης περιόδου, όμως, οι παίκτες του Στέργιου Κουφού άρχισαν να επανακτούν τον έλεγχο του αγώνα. Με «όπλο» την πολύ καλή άμυνα και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν είχαν λύσεις στο σκοράρισμα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού και να προηγηθούν με +7 (24-17), με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Κρίστμας και Ράιτ. Ο Νίκος Λινάρδος δεν μπορούσε να βρει το αντίδοτο για να περιορίσει τη δράση των δύο Αμερικανών των νεοφώτιστων, που έχοντας πετύχει τους 24 από τους 28 πόντους της ομάδας τους έδωσαν το προβάδισμα με 28-20 στην ομάδα τους στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Το Μαρούσι, όμως, κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και μάλιστα, τρέχοντας επιμέρους σκορ 16-8, ισοφάρισε σε 36-36 στο 15ο λεπτό. Αντίθετα με την εξαιρετική εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου, το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού υπέπεσε σε πολλά λάθη στη δεύτερη περίοδο, δίνοντας το δικαίωμα στους Αμαρουσιώτες να αναλάβουν τον έλεγχο του αγώνα. Με τον Ανδρέα Κανονίδη, ο οποίος μάλιστα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, να έχει εννέα πόντους και να ηγείται στο σκοράρισμα το συγκρότημα των βορείων προαστίων κατάφερε να κλείσει προηγούμενο το πρώτο ημίχρονο (44-41).

Δείχνοντας ψυχικά αποθέματα, οι γηπεδούχοι συντήρησαν το προβάδισμα στο σκορ στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου (51-47), αλλά σιγά σιγά το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση, με τους Κούμουλο και Δορκοφίκη να δίνουν σημαντικές λύσεις. Ο αγώνας στο κλειστό του Αγίου Θωμά μετατράπηκε σε… θρίλερ, με τον ΑΓΟΡ να παίρνει το προβάδισμα (64-66), έχοντας μπει πλέον στην τελευταία περίοδο. Στο 32ο λεπτό οι Κρητικοί προηγήθηκαν με 68-64, ενώ ήταν φανερό πως η κούραση είχε αρχίσει να καταβάλει τους παίκτες του Νίκου Λινάρδου. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι με το Δορκοφίκη να εξελίσσεται σε παίκτη «κλειδί» κατάφεραν να προηγηθούν με 86-77, βάζοντας στέρεες βάσεις για τη νίκη. Το Μαρούσι δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει κι έτσι οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, εντέκατου φετινού, με το οποίο διατήρησαν τη θέση τους στην πρώτη εξάδα.

Διαιτητές: Σώμος, Ανδρικόπουλος, Τσώνος.
Δεκάλεπτα: 20-28, 44-41, 62-63, 80-92.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου 15 (1), Δεμερτζής 16, Νικολαΐδης 13 (3), Ακεψιμαΐδης 18 (2), Κανονίδης 15 (2), Τσόντζος 1, Μανταλβάνος, Καλογιαννίδης, Αγραβάνης 2.
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 21 (2), Κούμουλος 12 (4), Παπανικολάου, Ράιτ 21, Τσόχλας 12 (2), Καλλινικίδης, Δορκοφίκης 15, Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 8 (1), Δέδας 3 (1), Κατσαρές.



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved