Παπανικολάου: «Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη»

Παπανικολάου: «Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη»

Για την πορεία των δύο «αιωνίων» στη φετινή Ευρωλίγκα και την κόντρα τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μίλησε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» και τόνισε αναλυτικά…

Για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Αρμάνι Μιλάνο: «Η αλήθεια είναι πως δεν έπιασε τα στάνταρ της απόδοσής του. Δεν έπαιξε αυτό που μπορεί. Ήταν ένα αδιάφορο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, όπου θα είχε ενδιαφέρον μόνο εάν έχανε με 22 πόντους, που θα περιέπλεκε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι πως την επόμενη εβδομάδα κόντρα στην Ούνιξ, θα κυνηγήσει την πρώτη θέση στον όμιλό του».

Για το εάν οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν μειωμένο κίνητρο απέναντι στην ιταλική ομάδα: «Οι ομάδες που βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο δίνουν και περίπου 60 παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Σαφώς και είναι δύσκολο να υπάρχει σε όλα αυτά τα παιχνίδια το ίδιο κίνητρο από τους παίκτες. Πρέπει κάπου να χαλαρώνουν. Όμως, οι παίκτες τέτοιας κλάσης έχουν την εμπειρία και ξέρουν όταν πρέπει να νικήσουν».

Για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: «Πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είναι με τον ίδιο προπονητή και τον κορμό εδώ και χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι μία καινούρια ομάδα, η οποία βγάζει αρκετή ενέργεια, είναι καλή στο ανοικτό γήπεδο και στην πίεση. Όμως, δεν είναι τόσο σκεπτόμενος όπως ο Παναθηναϊκός, στο παιχνίδι «πέντε εναντίον πέντε», ενώ δύσκολα διατηρεί το ρυθμό του. Παρ’ όλα αυτά έχει μία μεγάλη βελτίωση, στα τελευταία παιχνίδι, με εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου τώρα θέλει τη νίκη την επόμενη εβδομάδα κόντρα στην Γαλατασαράι για να πάρει την πρόκριση».

Για το αν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Γαλατασαράι: «Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη και πάντα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Στον αθλητισμό ποτέ δεν ξέρεις».

Για το αν πιστεύει πως φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά, που οι ελληνικές ομάδες θα είναι ανταγωνιστικές στην Ευρωλίγκα: «Θα δούμε. Αυτό το ακούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα. Αυτό εξαρτάται από τις ορέξεις των ιδιοκτητών και το τι θέλουν να κάνουν, αλλά ας περιμένουμε καλύτερα μέχρι το καλοκαίρι. Πάντως και οι δύο είναι μεγάλες ομάδες και πάντα θα είναι ανταγωνιστικές. Αλλά καλύτερα να περιμένουμε, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης».

Για το αν μπορεί να προβλέψει το νικητή στον φετινό τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: «Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει λιγότερη ποιότητα από πέρυσι, αλλά είναι μία ομάδα με αρκετή ενέργεια. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρος. Όμως, παραμένει να είναι ένα ντέρμπι, όπου δεν ξέρουμε ποιος θα χάσει το σουτ ή το ριμπάουντ στην τελευταία επίθεση και θα επικρατήσει ο άλλος στις λεπτομέρειες».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved