Τα αίτια της έκρηξης του Θ. Γιαννακόπουλου

Τα αίτια της έκρηξης του Θ. Γιαννακόπουλου

H αθέτηση της άτυπης συμφωνίας ώστε να μη χτυπηθούν μεταγραφικά παίκτες των αιωνίων αντιπάλων, το καλοκαίρι της μεταγραφής (τελικά) του Σπανούλη στον Ολυμπιακό, ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στο ξέσπασμα οργής τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Η εφημερίδα «Η Πράσινη» αποκαλύπτει όλους τους ακριβείς διαλόγους ανάμεσα στον Θανάση Γιαννακόπουλο και τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο Σκινδήλια, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τον τελικό του Κυπέλλου, στους οποίους γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στο ερώτημα που έθεσε ο πρώτος προς το δεύτερο για τη μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη στους ερυθρόλευκους.

«Πες τα όλα ρε, φοράς παντελόνια; Πες ότι εδώ (σ.σ. στα γραφεία της ΕΟΚ) με είχες αγκαλιάσει και είχες υποσχεθεί να μη γίνει τίποτα και λίγο μετά τον υπέγραφες» ήταν η τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου, την οποία στήριξε και ο Μάνος Παπαδόπουλος λέγοντας προς τον Σκινδήλια: «Εσύ μου είχες δώσει τα χέρια», για να απαντήσει ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού: «εσύ τι μιλάς, είσαι φερέδψνο του αφεντικού σου". "Ενώ εσύ είσαι ρε, είσαι που βάζεις τα λεφτά, είσαι ο λεφτάς» ανταπάντησε ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από σαφές και ξεκάθαρο πως για τον Θανάση Γιαννακόπουλο παραμένει ως ζήτηση ηθικής τάξεως, όπως προκύπτει και από τα λεγόμενά του, η στάση που τήρησε η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην αθέτηση της άτυπης συμφωνίας ώστε να μη χτυπήσει η μια ομάδα παίκτες της άλλης.

Οι ενστάσεις για την ΚΕΔ

Στην Πράσινη δημοσιεύεται μεταξύ άλλων και η πλήρης τοποθέτηση του Θανάση Γιαννακόπουλου έναντι των μελών της ΚΕΔ, στο δεύτερο γύρο της αντιπαράθεσης που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Ηρθα να εκφράσω τη σκέψη μου και κυρίως τα παράπονά μου απέναντί σας. Γίνονται τόσα πράγματα, λοιδορούνται άνθρωποι και υπολήψεις και δυστυχώς δεν κάνετε τίποτα. Δεν είναι δυνατόν ποτέ ο προπονητής μιας ομάδας, ειρωνικά μεν, αλλά να αναφέρεται σε διαιτητές και να πουλάνε αγαπητιλίκη. Αυτό τελείωσε. Τέρμα. Γι' αυτό ήρθα. Οποιος νομίζει πως μπορεί με το αγαπητιλίκι και το νταηλίκι να κάνει αυτό που θέλει είναι πολύ γελασμένος. Το λέω αυτό γιατί τώρα τελευταίως έχει παρουσιαστεί ότι θέλουμε από την επιτροπή να μας δώσει εγγράφως τι θα κάνει με τους διαιτητές. Ο ένας διαιτητής τους φταίει, ο άλλος επίσης τους φταίει, 18-2 και όλα αυτά. Εγώ θα το πω για να το ακούσουν, εγώ έχω γ... έξι φορές την Ευρώπη και δεν μπορεί κανείς να πουλάει αγαπητιλίκι, γιατί αν ορισμένοι είναι λιμανίσιοι εγώ είμαι από τη Σπάρτη. Θα σας εξηγήσω γιατί τα έχω μαζί σας. Εχετε ηθική υποχρέωση του παράνομους να τους βάζετε στη θέση τους. Δεν γίνεται να ακούτε τον προπονητή να μιλάει για τον Τανατζή. Να ακούτε ότι θέλω τον έναν, βάλε τον άλλον. Να πιέζουν τους διαιτητές. Θέλω να σας πω ότι πρέπει να γίνεται αυστηρότεροι για ορισμένους γιατί έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να μιλάνε για αγαπητιλίκια και νταηλίκια (σ.σ. για τους διαιτητές). Θα σας πω το πρώτο σας λάθος. Βγάλατε τον Τανατζή. Κάποιοι άλλοι στοχοποιούν και νομίζουν ότι με το νταηλίκι θα πετύχουν. Στον Παναθηναϊκό δεν περνάνε αυτά. Τους το λέω να το ξέρουν» ήταν τα λόγια του Θανάση Γιαννακόπουλο για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος με τον Συμεωνίδη.

Συμεωνίδης: «Εμείς είμαστε εδώ για όλες τις ομάδες. Εμείς όταν βγάζουμε ένα διαιτητή έξω, προστατεύουμε το παιχνίδι. Δεν κάνουμε -και μην το περνάτε ότι κάνουμε- το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού. Εμείς κοιτάζουμε τον άνθρωπο διαιτητή και κρίνουμε αν μπορεί να ανταπεξέλθει».

Γιαννακόπουλος: «Σας είπα το πρώτο φάουλ και το περάσατε. Βγάλατε τον Τανατζή, εντάξει».

Συμεωνίδης: «Δεν τον βγάλαμε. Μόνο αυτόν έχουμε στοχοποιήσει».

Γιαννακόπουλος: «Γιατί δεν έπαιξε στον πρώτο αγώνα. Δεν σας πείραξε το 18-2».

Συμεωνίδης: «Δεν διαβάζω εφημερίδες, χωρίς να τις προσβάλω».

Γιαννακόπουλος: «Πρέπει να σέβεστε τους εαυτούς σας. Οταν βλέπετε να σας λοιδορούν να λέτε κάτι».

Βέτο για τα εισιτήρια...

Ο τρίτος λόγος που προκάλεσε την οργή του Θανάση Γιαννακόπουλου στη σύσκεψη της Πέμπτης ήταν το θέμα των εισιτηρίων του τελικού, μετά τα όσα συνέβησαν στον περσινό...

Αμέσως μετά τη διευκρίνιση του Γιώργου Βασιλακόπουλου πως θα τηρηθεί η ίδια διαδικασία με την περσινή και με τον Παναθηναϊκό να έχει εκφράσει αντιρρήσεις, για την παρουσία οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έθεσε το πράσινο βέτο: «Αν δεν δώσετε τα εισιτήρια στον Παναθηναϊκό είμαι αποφασισμένος να μην κατεβάσω ούτε την ομάδα. Εγώ είμαι από τη Σπάρτη, φοράω παντελόνια και τηρώ το λόγο μου, σε αντίθεση με άλλους που φοράνε φουστίτσες. Δεν μου αρέσει αυτό με τα μπλουζάκια και τις διαιτησίες, τα 18-2 και τέτοια. Κάντε ότι θέλετε, φορέστε ό,τι μπλουζάκια θέλετε μαζί.

Φέρτε τον Γκόντα και τον Χριστοδούλου ή όποιον άλλο ξένο διαιτητή θέλετε να σφυρίξει. Εγώ δεν θα κάνω κολομπαλίκια ούτε θα με πιάσετε μαλ... όπως πέρυσι που είπαμε να μην μπει κανένας οργανωμένος, ο Ολυμπιακός έδωσε όλα τα εισιτήρια στη Θύρα 7 και δεν είναι η πρώτη φορά. Θέλουν πόλεμο; Θα έχουν 50 φορές πόλεμο. Στο Τροκαντερό στον τελικό του βόλεϊ εγώ είχα βάλει παιδάκια κι εσείς είχατε βάλει μέσα τους χουλιγκάνους και πήγαν να με λιντσάρουν. Τα εισιτήρια φέτος θα πάνε στα χέρια του Παναθηναϊκού».

Η συνέχεια προκάλεσε την αντίδραση του Σκινδήλια, ο οποίος απευθυνόμενος στον Θανάση Γιαννακόπουλο του είπε: «Ο Παναθηναϊκός δεν δικαιούται να μιλάει. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Γιαννακόπουλος: «Τι λες ρε; Ποιος ρε; Ποιος; Εσύ δεν δικαιούσαι να μιλάς; Φοράς παντελόνια; Πες. Ναι ή όχι; Δεν φοράς παντελόνια».

Σκινδήλιας: «Δεν έχετε αντιληφθεί ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει κ. Γιαννακόπουλε».

Γιαννακόπουλος: «Αν ήρθες να πουλήσεις νταηλίκι είσαι γελασμένος. Ηρθες να μας κάνεις το παλικάρι; Αντε άσε μας. Κομμένα αυτά στον Παναθηναϊκό».

Σκινδήλιας: «Θα σε τακτοποιήσω εγώ».

Γιαννακόπουλος: «Με απειλείς ρε, θα μου κλ.. τ' αρ... Πήγαινε να παραδώσεις το λογαριασμό στ' αφεντικά σου».



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον θριαμβευτή Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον θριαμβευτή Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved