Γιαννακίδης: «Να αλλάξουμε την εικόνα μας»

Γιαννακίδης: «Να αλλάξουμε την εικόνα μας»

Να διαψεύσουν τους επικριτές τους, για τη μέτρια φετινή πορεία τους, θέλουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ σύμφωνα με το Μιχάλη Γιαννακίδη.

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά», μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport 103 FM, παραδέχθηκε πως στόχος τους μέχρι το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος είναι το «πέντε στα έξι» (με δεδομένο πως παίζουν με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και δεν τρέφουν αυταπάτες για το «διπλό») και, από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουν να σπάσουν την έδρα του αντιπάλου που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ, ώστε να πλασαριστούν το δυνατόν ψηλότερα στην τελική κατάταξη. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Και πέρυσι ήμασταν στην ίδια κατάσταση, με τη μόνη διαφορά ότι φέτος είναι δύσκολο να βγούμε τρίτοι με το τέλος της κανονικής περιόδου, γιατί κάποιες ομάδες τα έχουν πάει καλά. Στα επόμενα έξι παιχνίδια θέλουμε νίκες σε όσα μπορούμε. Και η Καβάλα και ο ΑΓΟΡ έχουν δύσκολο πρόγραμμα, θέλουμε να τερματίσουμε έκτοι ή πέμπτοι και μετά να σπάσουμε μία έδρα».

Για το εάν έχουν ενοχληθεί από την έως τώρα μέτρια πορεία τους: «Εννοείται ότι όλοι μέσα στην ομάδα είμαστε εγωιστές. Ήρθαν κάποια άσχημα αποτελέσματα, χάσαμε σε κάποιες έδρες με διαφορά. Τώρα, όμως, πρέπει να φορτσάρουμε κι αν δεν μπορούμε έξι να κάνουμε το «έξι στα έξι», γιατί παίζουμε και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μπορούμε να πετύχουμε μέχρι το τέλος το «πέντε στα έξι».

Για τη συνέχεια: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να γυρίσει στις νίκες στο παιχνίδι με το Περιστέρι. Πρέπει να αλλάξουμε και την εικόνα μας, να παίζουμε μπάσκετ και να το ευχαριστιόμαστε. Μετά θα έρθουν οι νίκες και θα έρθουν από το Σάββατο (25/02). Ξέρουμε όλοι ότι και πέρυσι ήμασταν σε αυτό το σημείο, ακούμε πολλά, ότι είμαστε αδιάφοροι, αλλά δεν είναι έτσι. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα, παρά την αποχώρηση του Γκίντενς. Αν παίξουμε καλά δεν χάνουμε στην έδρα μας και από εκεί και πέρα θα πρέπει να παλέψουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια μας».

Για τη φετινή χρονιά και τις διαφορές που έχει με την περσινή: «Ήταν άλλη χρονιά η περσινή. Φέτος ξεκινήσαμε με άλλες βλέψεις λόγω Ευρωλίγκας. Έφυγαν κάποιοι παίκτες και άλλαξε το ρόστερ. Για τις ήττες ευθυνόμαστε 100% εμείς οι παίκτες. Δεν πρέπει να σταματήσουμε και δεν πρέπει να ακούμε αυτά που λένε για εμάς. Θέλουμε να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει μόλις μία εκτός έδρας νίκη σε εννέα παιχνίδια: «Κάνουμε κάποια λάθη εκτός έδρας. Δεν ξέρω γιατί τα κάνουμε, μετά μας παίρνουν διαφορά και μετά χανόμαστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν παίζουμε, τα δίνουμε όλα και εκτός έδρας. Απλώς δεν μας βγαίνουν κάποια σουτ και βάζουν οι αντίπαλοι κάποια εύκολα καλάθια. Δεν μπορώ, όμως, να πω ότι δεν έχουμε πάθος. Επειδή έζησα την κατάσταση στην ομάδα και παλαιότερα, πιστεύω ότι μας πεισμώνουν παραπάνω τα αρνητικά αποτελέσματα. Έχουμε την δίψα να κερδίσουμε και να διακριθούμε και να βγάλουμε όλους αυτούς που κρίνουν την ομάδα ψεύτες».

Για την προσωπική απόδοσή του: «Κάνω το χειρότερο πρωτάθλημά μου, το έχω πει στον εαυτό μου. Θέλω να τα δώσω όλα τις τελευταίες έξι αγωνιστικές, να αλλάξω την κακή εικόνα και να είμαι θετικός».



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved