Ματαλόν: «Τον καλύτερο εαυτό μας»

Ματαλόν: «Τον καλύτερο εαυτό μας»

Το μέγιστο των δυνατοτήτων τους δίνουν σε κάθε αγώνα τους οι παίκτες του Ηλυσιακού, σύμφωνα με το Μάριο Ματαλόν.

Ο 23χρονος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για την έως τώρα πορεία του συγκροτήματος των Ιλισίων στο ελληνικό πρωτάθλημα, το στόχο της συμμετοχής στα πλέι οφ, αλλά και το εάν η επιθυμία του είναι να ανανεώσει το συμβόλαιό του και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αναλυτικά τα όσα είπε...

-Μάριε, μετάτη νίκη σας επί του Περιστερίου βρίσκεστε για τα καλά σε τροχιά για τα πλέι οφ...
«Η αλήθεια είναι πως το είχαμε στοχεύσει αυτό το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε να προηγούμαστε με 15 πόντους και ξέραμε ότι το παιχνίδι δεν θα τελειώσει έτσι εύκολα. Το Περιστέρι επέστρεψε, αλλά εμείς είχαμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το παιχνίδι. Κάναμε πάλι την ανατροπή επειδή ήμασταν σοβαροί. Ήταν μια νίκη που τη θέλαμε πολύ. Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα και χρειαζόμασταν πολύ το θετικό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

-Πόσο δύσκολο πιστεύεις ότι είναι να πετύχετε το συγκεκριμένο στόχο και να μπείτε στα πλέι οφ;
«Θα πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας εάν θέλουμε να τον πετύχουμε. Επίσης, θα θα θέλαμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στα παιχνίδια εκτός έδρας με τον ΚΑΟΔ και τον Κολοσσό Ρόδου. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να μείνουμε ως ομάδα ενωμένοι και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όπως τώρα».

-Ποιο είναι το... μυστικό της επιτυχίας του Ηλυσιακού φέτος;
«Σίγουρα, θεωρώ το προπονητικό τιμ και το κλίμα της ομάδας. Αν μπει κάποιος  στα αποδυτήρια ύστερα από ήττα θα δει ένα κλίμα που δεν έχει συναντήσει πουθενά αλλού. Τόσο ο κόουτς Φλεβαράκης όσο και οι δύο βοηθοί του κάνουν εξαιρετική δουλειά και μας βοηθούν πάρα πολύ σε όλους τους τομείς. Εξίσου σημαντικό είναι βέβαια ότι έχουμε την τύχη να έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες. Επίσης, υπάρχει εμπειρία από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες και όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».

-Περίμενες ότι ο Ηλυσιακός θα καταφέρει να φθάσει τόσο ψηλά στη βαθμολογία;
«Όταν θέτει κάποιους στόχους κοιτάς πρώτα αυτούς και μετά το κάτι παραπάνω. Από την αρχή η ομάδα ήταν καλή και όλα τα παιχνίδια τα έχουμε παλέψει. Φαινόταν από την αρχή πως είμαστε καλή ομάδα. Μέχρι τώρα το έχουμε αποδείξει και στους αγώνες. Από τη στιγμή, λοιπόν, που πετύχαμε την παραμονή μας θα δούμε τι άλλο μπορούμε να καταφέρουμε».

-Τα δικά σου σχέδια ποια είναι;
«Είναι λογικό η πρώτη επιλογή μου να είναι ο Ηλυσιακός, που μου έδωσε την ευκαιρία και θα ήταν άτιμο από την πλευρά μου να μην μείνω εδώ. Ευχαριστώ βέβαια τον κόουτς Φλεβαράκη για την ευκαιρία που είχα. Προσπαθώ να τον δικαιώσω όσο πιο πολύ μπορώ. Επίσης, δεν θα ήταν και σωστό επαγγελματικά να φύγω. Η λογική, λοιπόν, λέει πως και του χρόνου θα είμαι εδώ».

-Μια ευχή που θα ήθελες να κάνεις;
«Το σημαντικότερο είναι να πάνε καλά τα πράγματα για τον κόσμο τόσο οικονομικά όσο και στην υγεία. Από εκεί και πέρα, επειδή για εμάς το μπάσκετ είναι η δουλειά μας, ελπίζω να συνεχίσει η ομάδα με το ίδιο καλό πρόσωπο, να βγούμε στα πλέι οφ και να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved