Πέρασε από το Περιστέρι ο Ηλυσιακός

Πέρασε από το Περιστέρι ο Ηλυσιακός

Έστω και με την ψυχή στο στόμα ο Ηλυσιακός δραπέτευσε από το «Ανδρέας Παπανδρέου», επικρατώντας με 65-60 του Περιστερίου.

Η αναμέτρηση, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη να χρειάζεται το κρύο αίμα των Ματαλόν και Παπανικολόπουλου από τη γραμμή των βολών, αλλά κι ένα λάθος του Γιαννόπουλου, για να φύγει με το «διπλό».

Ο Ηλυσιακός εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του Περιστερίου και μπαίνοντας δυνατά στο παρκέ κατάφερε να προηγηθεί με 20-8 στο 9ο λεπτό, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χάρτινγκ Νάνα, ο οποίος πρόλαβε να σημειώσει στο συγκεκριμένο διάστημα 11 πόντους! Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν κατάφερε να βρει λύσεις για να περιορίσει τη δράση του, το ίδιο διάστημα που οι παίκτες του ήταν αδύνατο να ανοίξουν τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Η ομάδα των δυτικών προαστίων έσφιξε, στη συνέχεια, την άμυνά της και με το Μανωλόπουλο να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα «ροκάνισε» τη διαφορά και μείωσε σε 20-16. Οι φιλοξενούμενοι, αντιμετωπίζοντας πλέον δυσκολίες στην επίθεση, έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα των δυτικών προαστίων να πάρει τον έλεγχο και με τους Παπαντωνίου και Γιαννόπουλο να το οδηγούν επιθετικά, το Περιστέρι πέρασε μπροστά με 28-27, ένα λεπτό πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια (31-32), διά χειρός Παπανικολόπουλου, με τις δύο ομάδες όμως να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, η οποία εξελίχθηκε σε ντέρμπι, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ. Η τριάδα των Μανωλόπουλου, Τσιλούλη και Έντουαρντς ήρθε να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα για λογαριασμό των γηπεδούχων, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Νάνα συνέχισε να αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα. Η αγωνία ανέβηκε στο κατακόρυφο στην τελευταία περίοδο. Ο Ηλυσιακός έδειξε πως διαθέτει περισσότερες λύσεις, γεγονός που όσο περνούσε η ώρα έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος του.

Με τους Ματαλόν και Κασελάκη να σιγοντάρουν στο σκοράρισμα το Νάνα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 59-55, μόλις ένα λεπτό πριν από τη λήξη. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη μείωσε σε 61-58, ενώ με δύο βολές του Γιαννόπουλου έφερε τη διαφορά στον ένα πόντο (60-61). Στη συνέχεια, όμως, ο Τσιλούλης υπέπεσε σε φάουλ στο Ματαλόν κι αυτός με δύο βολές διαμόρφωσε το 63-60, που ουσιαστικά σφράγισε το ροζ φύλλο για το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη, αφού ακολούθησε λάθος του Γιαννόπουλου, που έδωσε τη «χαριστική βολή» στους γηπεδούχους.

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Διαμαντής
Δεκάλεπτα: 11-20, 31-32, 45-45, 60-65.
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 10 (1), Ψαρόπουλος 2, Μαρούγας, Γιαννόπουλος 11, Μανωλόπουλος 21 (3), Γιόβοβιτς, Εντουαρντς 10, Μίτροβιτς, Τσιλούλης 6 (2).
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός 7 (2), Ματαλόν 9 (1), Παπανικολόπουλος 5, Στεφάνοφ 2, Νάνα 19 (3), Χατζής 7 (2), Αποστολίδης, Τόμπσον 2, Κοχαντάρεβιτς 3, Κασελάκης 9, Τσιάκος 2.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved