Τσιάρας «Πλασματική η θέση μας»

Τσιάρας «Πλασματική η θέση μας»

Ο Ίκαρος Καλλιθέας σημείωσε μια εντυπωσιακή νίκη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Άρη με 69-54.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Γιώργος Τσιάρας που σημείωσε 17 πόντους, μάζεψε έξι ριμπάουντ και απέδειξε πως στην καλή του μέρα, ανεβάζει ένα επίπεδο την ομάδα. Ο έμπειρος άσος, μίλησε στην επίσημη σελίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών «www.psak.gr» ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα του Ικάρου, με το ρόστερ που διαθέτει αδικείται από τη βαθμολογική του θέση, ενώ εξήγησε τον τρόπο που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, κόντρα στον ΚΑΟΔ.

Αναλυτικά η συνέντευξη…

- Γιώργο μετά από καιρό η ομάδα πέτυχε μια σπουδαία νίκη, ενώ εσύ πραγματοποίησες μια εξαιρετική εμφάνιση. Πόσο χρειαζόσασταν αυτή την επιτυχία και εσύ προσωπικά αυτή την εμφάνιση;
 «Πρώτα απ' όλα  χρειαζόμασταν πολύ αυτό το αποτέλεσμα και το δείξαμε από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε στο γήπεδο. Σίγουρα και για μένα ήταν καλό να καταφέρω να πραγματοποιήσω μια καλή εμφάνιση και να βοηθήσω την ομάδα μου. Ελπίζω να υπάρξει ανάλογη συνέχεια, πρώτα για την ομάδα και έπειτα και για μένα».
 
- Μια τόσο μεγάλη νίκη επί του Άρη, είναι από αυτές που αναζητά μια ομάδα όπως ο Ίκαρος, που προσπαθεί να εδραιωθεί στην κατηγορία, προκειμένου ν΄αλλάξει επίπεδο;
«Κάθε νίκη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Ίκαρο, πόσο μάλλον απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Άρης. Από εκεί και πέρα θέλώ να ξεκαθαρίσω πως το ρόστερ και η ομάδα μας δεν είναι για αυτή τη θέση. Είναι πλασματική η θέση μας, θέλω να πιστεύω πως με την καινούργια δουλειά που κάνουμε, με την τακτική και όλα αυτά που θα δουλέψουμε μέσα από την προπόνηση θα έχουμε μια καλύτερη συνέχεια».
 
- Άρα, θεωρείς πως ο Ίκαρος δεν είναι μια ομάδα που αξίζει να παλεύει απλά για την παραμονή της;
 «100% δεν μας αξίζει με αυτό το ρόστερ. Ο Ίκαρος δεν είναι μια ομάδα για να παλεύει για τη σωτηρία της. Μας αξίζει να είμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».
 
- Ακολουθεί η αναμέτρηση με τον ΚΑΟΔ, στη Δράμα. Ποιο είναι το κλειδί για να φτάσετε στη νίκη;
 «Η Δράμα ειδικά στην έδρας της παίζει πάρα πολύ καλά. Αγωνιστικά στηρίζεται πολύ στον Χαραλαμπίδη, τον οποίο εμείς πρέπει να περιορίσουμε. Επί προσθέτως αν προσέξουμε τους αιφνιδιασμούς θα έχουμε τύχη να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ελπίζω να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να κερδίζουμε».
 
- Πόσο «επικίνδυνο» για το Πρωτάθλημα είναι το γεγονός πως φέτος υποβιβάζεται μόνο μία ομάδα και αυτή, το Μαρούσι δηλαδή, δεν έχει ούτε νίκη. Μπορεί να προκαλέσει έλλειψη κινήτρου;
 «Σαν παίκτης που είναι στην αμέσως επόμενη ομάδα από το Μαρούσι στον βαθμολογικό πίνακα μπορώ να πω με βεβαιότητα το εξής: Το κίνητρο μας είναι 100% μεγάλο και ισχυρό. Θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Από εκεί και πέρα το να υπάρχει μια ομάδα χωρίς νίκη είναι πολύ κακό για το Πρωτάθλημα, αν και το Μαρούσι πάλεψε όλα τα παιχνίδια, δεν παράτησε κανένα ματς προς τιμή όλων των παιδιών που τα έδωσαν όλα».
 
- Η Ελλάδα ζει απίστευτα δύσκολες στιγμές, το μπάσκετ μπορεί ν' αντέξει;
«Ο αθλητισμός και το μπάσκετ είναι πηγή εκτόνωσης, με την  καλή έννοια φυσικά, είναι πηγή ψυχαγωγίας. Πάντα το μπάσκετ μάζευε καλό κόσμο και μακάρι να παραμείνει έτσι. Η αλήθεια είναι πως  η ελληνική κοινωνία είναι πάρα πολύ επηρεασμένη, τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά και δεν ξέρω αν ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί αγώνες, στο γήπεδο. Είδαμε επίσης τι συνέβη με το All Star Game, η εξέλιξη της ματαίωσης δεν είναι καλή για το άθλημα και τον κόσμο, αλλά από την άλλη πρέπει να δούμε πως όλοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, με τα λεφτά που δαπανούν για τέτοιες εκδηλώσεις. Τέλος πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε, ώστε να παραμείνει το ελληνικό μπάσκετ και το Πρωτάθλημα στο επίπεδο που του αρμόζει».



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved