Παπανικολάου: «Σπουδαία νίκη»

Παπανικολάου: «Σπουδαία νίκη»

Ικανοποιημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού σε βάρος του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την κατάληψη της πρώτης θέσης της regular season από την ομάδα του.

Ο 22χρονος φόργουρντ παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «NovaΣΠΟΡ FM», στην οποία μίλησε αρχικά για το πρόσφατο ντέρμπι της Α1, για το ρόστερ των «ερυθρόλευκων» και για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού.

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη του Κώστα Παπανικολάου:

-Κώστα στόχος επετεύχθη κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά με αρκετή περιπέτεια στο τέλος…

«Όπως το πες. Στόχος επετεύχθη. Η νίκη ήταν αυτό που θέλαμε πάνω απ’ όλα. Δυστυχώς, από δικά μας λάθη δεν ήρθε και η διαφορά, παρότι ήμασταν πολύ κοντά. Τώρα περιπλέξαμε κάπως τα πράγματα για την πρώτη θέση, αλλά το σημαντικό είναι ότι τώρα είναι όλα στο χέρι μας. Είμαστε πρώτοι και θα κάνουμε τα πάντα μέχρι το τέλος της σεζόν για το πλεονέκτημα έδρας».

-Μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου ήσασταν εξαιρετικοί. Πως εξηγείς τη μεταμόρφωση της ομάδας στο τέλος;

«Το συζητήσαμε με τα παιδιά μετά τον αγώνα. Πρέπει να το προσέξουμε πολύ αυτό το κομμάτι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Έγινε στην Τουρκία στα τελευταία δύο λεπτά, έγινε και με τον Παναθηναϊκό στα τελευταία πέντε. Νομίζω ότι σε αυτά τα σημεία φαίνεται ένα κομμάτι της απειρίας της ομάδας, αλλά και ατομικά. Κυρίως στα νέα παιδιά που είμαστε στην ομάδα χωρίς πολλές παραστάσεις. Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για σαράντα λεπτά σε κάθε αγώνα, αλλιώς στη συνέχεια μπορεί να μας στοιχίσει».

-Ως το σημείο που προηγηθήκατε με δεκαεννέα πόντους, θεωρείς ότι πραγματοποιήσατε την καλύτερη σας εμφάνιση φέτος;

«Κανείς στην ομάδα δεν το σκέφτεται έτσι, γιατί ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Γνωρίζουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε μέσα από την άμυνα και χθες όλα ήρθαν μέσα από αυτή. Δεν πήραμε διαφορά τυχαία ή με…τρελά καλάθια. Δεν έγινε τίποτα κατά τύχη. Παίξαμε άμυνα, κάτι που βλέπουμε στις προπονήσεις ότι μπορούμε να κάνουμε καλά και θέλουμε να βγάζουμε σε κάθε παιχνίδι. Όσο περισσότερη ενέργεια βγάλουμε σε αυτόν τον τομέα, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράματα για εμάς. Στα τελευταία λεπτά που δεν το κάναμε, όλα πήγαν να έρθουν ανάποδα».

-Ήταν «κλειδί» η αντιμετώπιση του δυνατού σημείου του Παναθηναϊκού που είναι το πικ εν ρολ;

«Όλοι ξέρουμε ότι το δίδυμο Διαμαντίδη-Μπατίστ στα πικ εν ρολ είναι πάρα πολύ δυνατό και χρειάζεται προσοχή. Το δυνατό τους κομμάτι είναι εκεί. Όλα ξεκινούν από το πικ εν ρολ. Ο Βαγγέλης (σ.σ. Μάντζαρης) έκανε καταπληκτική δουλειά στον Διαμαντίδη, έπαιξε καταπληκτική άμυνα. Παράλληλα, βοήθησε και στο σκοράρισμα. Σίγουρα με αυτή την άνοδο του, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς. Είχαμε έναν …πονοκέφαλο λιγότερο».

-Μπήκαν και τα μακρινά σουτ…

«Η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη. Θεωρώ ότι στο μπάσκετ όλα είναι θέμα συγκέντρωσης. Δεν είναι μόνο θέμα τύχης. Χρειάζεται και αυτή, αλλά περισσότερο ρόλο έπαιξε η ψυχραιμία και το καλό μας ξεκίνημα. Ανέβηκε η ψυχολογία και όλα ήταν πιο εύκολα και ανοικτά».

-Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Πόσο σας έχουν βοηθήσει οι Ντόρσεϊ και Λο;

«Και τα δύο παιδιά έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις και αυτό φαίνεται και εκ του αποτελέσματος. Έχουν «δέσει» με την ομάδα. Αυτό είναι διακριτό στο γήπεδο και όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ένα καλό και δυνατό σύνολο».

-Φέτος το ρόστερ άλλαξε. Η ομάδα «χτίζει» σε νέα παιδιά για το μέλλον και δείχνει να επηρεάζεται λιγότερο από την πίεση των τελευταίων χρόνων, όπου οι τίτλοι ήταν σαν…υποχρέωση. Συμφωνείς με αυτό και αν ναι, σας βοηθάει να αποδώσετε καλύτερα;

«Τα προηγούμενα χρόνια, τα παιδιά που ήταν περισσότερο καιρό στην ομάδα ένιωθαν τις συνέπειες από την απώλεια του τίτλου και την πίεση του κόσμου. Σε κάθε παιχνίδι που το γήπεδο ήταν γεμάτο, ίσως να είχαν ένα παραπάνω «βάρος». Αλλά σε αυτή την ομάδα υπάρχουν νέοι παίκτες. Η ομάδα έχει αλλάξει εντελώς σελίδα και σε καμία περίπτωση χθες δεν ένιωσε κανένας πίεση. Όλοι μαζί χαρήκαμε το παιχνίδι και που δώσαμε στο τέλος χαρά στον κόσμο μας. Ελπίζουμε ότι από εδώ και πέρα θα έχουμε περισσότερη στήριξη σε κάθε παιχνίδι».

-Το ότι αναδεικνύονται συνεχώς νέοι πρωταγωνιστές, είναι μία…απάντηση σε όσους έλεγαν στην αρχή της σεζόν ότι Ολυμπιακός είναι μόνο ο Σπανούλης;

«Σε καμία περίπτωση δεν το βλέπουμε ως απάντηση. Δεν είναι η δουλειά μας να κοιτάμε τι θα πει ο κόσμος που είναι εκτός ομάδας. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε στο γήπεδο. Νιώθουμε πολύ όμορφα που υπάρχει πλουραλισμός στην επίθεση, γιατί αυτό σημαίνει πως η ομάδα δεν θα «κολλάει» επιθετικά. Δεν είναι σωστό να τα περιμένεις όλα από έναν παίκτη. Παρότι σκοράρουν περισσότερο και οι άλλοι παίκτες πλέον, αυτό δεν μετριάζει τη δουλειά που κάνει ο Βασίλης μέσα στο γήπεδο».

-Μετά το ματς στην Κωνσταντινούπολη με την Εφές, δήλωσες πως θέλεις πλέον να σε αντιμετωπίζουν ως άνδρα και όχι ως ταλέντο…

«Από τη στιγμή που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, οφείλω να έχω αυτοπεποίθηση και να πιστεύω στον εαυτό μου. Ο κόουτς με εμπιστεύεται και με ξεκινάει βασικό, οπότε πρέπει να είμαι 100% έτοιμος. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου και με τους προπονητές μου, πιστεύω πως και αυτοί νιώθουν καλά μαζί μου. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βγάζω στο παρκέ αυτά που μου ζητούν και τίποτα παραπάνω που θα επηρεάσει την δουλειά και τους στόχους της ομάδας».

-Στην Ευρωλίγκα είσαστε πολύ κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά. Θεωρείς ότι θα τα καταφέρετε κόντρα στην Γαλατάσαραϊ…

«Καταρχήν έχουμε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Όσο και αν είναι δύσκολο, πρέπει να πάμε στην Μόσχα και να παλέψουμε. Να τα δώσουμε όλα γιατί όλα είναι ανοικτά και σε αυτό το επίπεδο κάθε πόντος είναι σημαντικός. Βέβαια το ματς με τη Γαλατά είναι το κρισιμότερο γιατί εκεί ουσιαστικά κρίνεται η πρόκριση, αλλά είναι και θέμα γοήτρου. Πρέπει να «χτυπάς» όλα τα παιχνίδια και όχι να λες «εντάξει και τι έγινε αν χάσουμε από την ΤΣΣΚΑ». Αυτό είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να βγεις πολύ εύκολα εκτός ρυθμού».

-Τι πρέπει να προσέξετε κόντρα στην τουρκική ομάδα για να έρθει η νίκη;

«Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε όπως το τελευταίο διάστημα. Να δίνουμε αυτό που μπορούμε και ξέρουμε στο γήπεδο, να έχουμε ενέργεια, να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και κυρίως να παίξουμε την καλή άμυνα που θα μας δώσει ρυθμό και δυνατότητα να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό για να πετύχουμε εύκολα καλάθια».



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved