Με άρωμα ’87 η πίτα του Ίκαρου (photos)

Με άρωμα ’87 η πίτα του Ίκαρου (photos)

Αφιερωμένη στην Εθνική Ελλάδας που κέρδισε το Ευρωμπάσκετ του 1987 ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ίκαρου.

Η φετινή εκδήλωση διεξήχθη στο κλειστό της οδού Λάμπρου Κατσώνη που, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατακλείστηκε από κόσμο. Το παρών έδωσαν ο ευρωκόουτς Κώστας Πολίτης και οι τότε παίκτες του, Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Λιβέρης Ανδρίτσος, Νίκος Φιλίππου, Νίκος Λινάρδος και Μιχάλης Ρωμανίδης, οι οποίοι βραβεύτηκαν από τους διοικούντες το σύλλογο της Καλλιθέας.

«Είναι πολύ σημαντικό που μέχρι σήμερα μνημονεύεται ο άθλος του 1987 και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ικάρου για τη μεγάλη τιμή που μας κάνουν», δήλωσε ο Κώστας Πολίτης και συμπλήρωσε: «Το μπάσκετ έφερε πολλά παιδιά στα γήπεδα κι αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν γήπεδα, για αυτό κάνω έκκληση στον δήμαρχο Καλλιθέας να δημιουργήσει γήπεδα, ώστε τα παιδιά να μπορούν να αθλούνται».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρώην γ.γ. Αθλητισμού Νίκος Έξαρχος, ενώ χαιρετισμό έστειλαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η «Pizza Fan», το περιοδικό «All Star Basket» και τα ζαχαροπλαστεία «Τζιβελέκας» που είναι πάντα κοντά στο σύλλογο.

Το γήπεδο της οδού Λάμπρου Κατσώνη σείστηκε από τα χειροκροτήματα όταν ανέβηκε στο βήμα ο Παναγιώτης Γιαννάκης. «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ικάρου και παράλληλα να τους συγχαρώ για την πορεία τους, όχι μόνο στην ανδρική ομάδα, αλλά γενικότερα ως σύλλογος. Είναι πολύ σημαντικό που στο γήπεδο βρίσκονται τόσα πολλά παιδιά με τους γονείς τους και αυτό που πρέπει να ξέρουν είναι πως το μπάσκετ είναι μια εκπληκτική διαδρομή. Μέσα από αυτή πρέπει να μάθουν, να γίνουν εξυπνότεροι, δυνατότεροι και να δουλεύουν σκληρά».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Φασούλας: «Ο Ίκαρος δείχνει το δρόμο για τις υπόλοιπες ομάδες, με τον τρόπο που επενδύει στα νέα παιδιά. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του για την τιμή που κάνουν σε εμένα και σε όλη την ομάδα του 1987. Κάθε φορά που κάποιος μας τιμάει η συγκίνηση και η περηφάνια είναι μεγάλη, όπως και η στενοχώρια, γιατί δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε ποτέ κάτι ανάλογο».

Από την πλευρά του, ο Λιβέρης Ανδρίτσος έδωσε τη δική του διάσταση σε σχέση με τη δουλειά που πρέπει να γίνεται στα τμήματα υποδομής: «Τόσο ο Ίκαρος όσο και τα υπόλοιπα σωματεία δεν πρέπει να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την ποσότητα όσο για την ποιότητα των παιδιών. Δηλαδή, θα πρέπει να διδάσκονται οι νεαροί αθλητές όσο το δυνατόν καλύτερα τα μυστικά του μπάσκετ, για να μπορούν να γίνονται καλύτεροι. Συγχαρητήρια στον Ίκαρο για την πορεία του και για τις επιτυχίες του».

Ο Νίκος Φιλίππου, με τη σειρά του, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό πως 25 χρόνια μετά όλοι θυμούνται τον άθλο του 1987. Μπράβο στον Ίκαρο για όλα όσα έχει πετύχει και η παρουσία του αποτελεί παράδειγμα για όλα τα σωματεία μπάσκετ. Σε αυτό το γήπεδο τα παιδιά μου παίζουν αντίπαλοι του Ικάρου και το γεγονός αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο, γιατί πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια στο μπάσκετ».

Ο Νίκος Λινάρδος υπογράμμισε: «Λίγοι πίστευαν στον άθλο του 1987, αλλά δείξαμε πως ως Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Το ίδιο πρέπει να πιστεύουμε και τώρα στην δύσκολη εποχή που ζούμε. Συγχαρητήρια στον Ίκαρο και τον κύριο Αγγελόπουλο για την παρουσία τους στο χώρο του μπάσκετ».

Τελευταίος, αλλά σε καμία περίπτωση έσχατος μίλησε από την ομάδα του 1987 ο Μιχάλης Ρωμανίδης: «Είναι μεγάλη η χαρά μας για την τιμή που μας κάνει ένας σπουδαίος σύλλογος, όπως είναι ο Ίκαρος. Η επιτυχία του 1987 μας δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και τα πολλά παιδιά που βρίσκονται εδώ πρέπει να δουλέψουν σκληρά και όχι να απογοητεύονται. Εφόσον το κάνουν, το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο».

Ο Ίκαρος Καλλιθέας τίμησε, επίσης, τον πολίστα Γιώργο Μαυρωτά, το βολεϊμπολίστα Μάριο Γκιούρδα και τη βολειμπολίστρια Σοφία Ιορδανίδου. «Σωστά ο Ίκαρος τους ανέφερε ως ημίθεους, καθώς η επιτυχία τους έδωσε φτερά σε όλη την Ελλάδα και σε εμένα ως αθλητή του πόλο», ανέφερε για τους παίκτες που το 1987 κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας ο Γιώργος Μαυρωτάς και συμπλήρωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ίκαρο για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει και του εύχομαι να συνεχίσει να έχει επιτυχίες».

Ο Μάριος Γκιούρδας, από την πλευρά του, δήλωσε: «Είναι ξεχωριστή τιμή που βρίσκομαι δίπλα σε αθλητές σαν τον Γιαννάκη και το Φασούλα. Συγχαρητήρια στον Ίκαρο για την εκπληκτική δουλειά που κάνει και εύχομαι να έχει πολλές επιτυχίες και στο δικό του άθλημα του βόλεϊ». Το λόγο, στη συνέχεια, πήρε η Σοφία Ιορδανίδου: «Η Εθνική του 1987 μας χάρισε απίστευτη χαρά και μας παρακίνησε να ασχοληθούμε ακόμα πιο ζεστά με τον αθλητισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ίκαρο και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο σε όλα τα τμήματά του».

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, βράβευσε την ανδρική ομάδα του Ικάρου, η οποία την επόμενη σεζόν θα συμπληρώσει τρεις διαδοχικές σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ίκαρο για το χαμόγελο που μας έχει χαρίσει τη σημερινή ημέρα. Μαζεύτηκαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στο γήπεδο και τόσα πολλά νέα παιδιά και το χαμόγελό τους είναι πολύ σημαντικό. Ο δήμος στηρίζει τις προσπάθειες του Ικάρου και θα συνεχίσει να το κάνει», ανέφερε.

O περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τίμησε την εκδήλωση του Ικάρου με την παρουσία του και είχε μόνο κολακευτικά λόγια να πει για το σύλλογο της Καλλιθέας: «Ο Ίκαρος κάθε χρόνο πετάει και ψηλότερα, κάτι που δεν είναι τυχαίο. Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος έχει κάνει εκπληκτική δουλειά και του αξίζουν πολλά μπράβο για όλα όσα έχει πετύχει. Ο αθλητισμός χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους που να έχουν αγάπη, να είναι συνεπείς και να μην αποσκοπούν σε ένα πρόσκαιρο κέρδος. Είμαι σίγουρος πως ο Ίκαρος θα πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα και θα τον βοηθήσουμε όλοι μας».

Ο Κώστας Χαριτάτος, ο οποίος ανέλαβε τον Ίκαρο όταν βρισκόταν στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ και τον έφθασε έως τη Β’ Εθνική, τιμήθηκε από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Αγγελόπουλο. «Όταν ήμασταν στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ ο πρόεδρος μου έλεγε ότι μπορεί ο Ίκαρος να ανέβει στην Α1 κι εγώ δεν τον πίστευα. Είχε, όμως, απόλυτο δίκιο και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή η ομάδα έχει φθάσει τόσο ψηλά, γιατί έχει μια καταπληκτική διοίκηση που αποπνέει υγεία. Ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου κάνει», παραδέχθηκε.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε επίσης ο «θρυλικός παππούς» της ομάδας, κύριος Πασπαλάς, ο οποίος αποθεώθηκε από τα παιδιά των τμημάτων υποδομής και όλες οι ομάδες του Ικάρου και των Εσπερίδων, καθώς και οι εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από τα τμήματα υποδομής.



Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved