Αυτοί... θα κρίνουν το ντέρμπι

Αυτοί... θα κρίνουν το ντέρμπι

Λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι “αιωνίων” για την 18η αγωνιστική της Α1 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (5 μμ, ΝΕΤ/ONSPORTS), το Onsports σας παρουσιάζει τους παίκτες οι οποίοι, βάση των αγωνιστικών πλάνων των δύο αντιπάλων, θα... κάνουν την διαφορά.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, όπως αυτό του Πειραιά, ο κάθε παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά. Αμφότερες οι ομάδες διαθέτουν πολύ καλό, ποιοτικό και ανταγωνιστικό σύνολο με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.. να μπορεί να κάνει την ζημιά. Όπως, φυσικά, την.. ζημιά για τον αντίπαλο μπορούν να την κάνουν και οι δύο προπονητές. Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς αποτελούν, για τους περισσότερους, τους κορυφαίους προπονητές των ευρωπαϊκών γηπέδων και σίγουρα η “μάχη” τους στους δύο πάγκους αναμένεται να... κόψει την ανάσα.

Τα βαρόμετρα του Ολυμπιακού

Το σημερινό πλεονέκτημα των γηπεδούχων είναι η έδρα του. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες του θα έχουν στο πλευρό τους, τους φίλους τους που θα βρεθούν στο ΣΕΦ, αλλά αυτό από μόνο του... δεν κερδίζει τα ντέρμπι. Ο κόσμος δεν παίζει μπάσκετ. Αντίθετα, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Σλούκας και Γιώργος Πρίντεζης παίζουν μπάσκετ.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Είναι ο καλύτερός του παίκτη και ο άνθρωπος που “οδηγεί” τους συμπαίκτες του, μέσω του Ίβκοβιτς, στο παρκέ. Είναι ο παίκτης που δημιουργεί και “εκτελεί” και αν βρεθεί στην μέρα του τότε μπορεί να δώσει τεράστια βοήθεια στον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” φέτος στην Α1 έχει 11.6 πόντους μέσο όρο (87% στις βολές, 59% στα δίποντα και 38% στα τρίποντα), 4.7 ασίστ ανά παιχνίδι και 1.7 ριμπάουντ.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Ο Πρίντεζης είναι ο παίκτης που σε πάρα πολλά παιχνίδια φέτος έχει αποδειχθεί το απόλυτο βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό. Ο φοργουορντ του Ολυμπιακού ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στο ντέρμπι του πρώτου γύρου της Α1 και σίγουρα θα προσπαθήσει να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση και σήμερα. Ο Πρίντεζης διαθέτει πολύ καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι ενώ σίγουρα θα δοκιμάσει και το τρίποντο όταν του δοθεί η ευκαιρία, ενώ από αυτόν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περιμένει βοήθεια στα ριμπάουντ αλλά και πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Μέχρι στιγμής στην Α1 έχει 14.1 πόντους (79% στις βολές, 73% στα δίποντα και 44% στα τρίποντα), ενώ “κατεβάζει” και 4.9 ριμπάουντ.

18.ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

Αποτελεί έναν από τους πιο φορμαρισμένους (αν όχι τον πιο φορμαρισμένο) παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας πλέι μέικερ το τελευταίο διάστημα έχει δώσει πολλές λύσεις στην ομάδα του και στο αμυντικό αλλά και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της. Σίγουρα, δεν αποτελεί τον παίκτη που θα μπορέσει να προκαλέσει μεγάλο “πονοκέφαλο” στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. Όμως ο Σλούκας στα τελευταία ματς έχει δείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα είχε δώσει ο Κειλίν Λούκας και οι υπόλοιποι γκαρντ του Ολυμπιακού (εκτός Σπανούλη). Οι αριθμοί του: 7.8 πόντοι (93% στις βολές, 58% στα δίποντα, 60% στα τρίποντα) 1 ριμπάουντα και 1.9 ασίστ.

Η δύναμη του Παναθηναϊκού

Μετά από 13 χρόνια παρουσίας στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει κάνει τα... πάντα. Ή μήπως όχι; Μήπως ο προπονητής των πρωταθλητών θα μας εκπλήξει και σήμερα το απόγευμα; Μήπως έχει ετοιμάσει κάτι για τον Ολυμπιακό που δεν θα το έχουμε ξαναδεί; Αυτό θα μπορούμε να το απαντήσουμε μετά τις 7 το απόγευμα. Μέχρι τότε είναι λίγο-πολύ ξεκάθαροι ποιοι θα κάνουν την διαφορά για τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης. Αν οι Διαμαντίδης, Σάτο και τα δύο “4άρια” (Τσαρτσαρής και Καιμακόγλου) κάνουν την δουλειά τους, τότε η ζυγαριά θα γύρει στο διπλό.

13. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. Ο “εγκέφαλος” του “τριφυλλιού” που ακόμα και αν δεν βρεθεί στην καλή του μέρα επιθετικά είναι σίγουρο ότι θα “φτιάξει” τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Και παράλληλα με την άμυνά του θα δώσει ένα ακόμα τεράστιο πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό. Το τι μπορεί να κάνει ο Διαμαντίδης το γνωρίζουμε όλοι και σίγουρα δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία για το πως μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Διαμαντίδης στους 14 αγώνες της Α1 που έχει συμμετάσχει έχει 10 πόντους μέσο όρο (75% στις βολές, 78% στα δίποντα, 47% στα τρίποντα), 4.9 ασίστ και παίρνει και 2.3 ριμπάουντ σε κάθε αναμέτρηση.

1Ο. ΡΟΜΕΙΝ ΣΑΤΟ

Ο Κεντροαφρικανός παίκτης του Παναθηναϊκού στην δεύτερη χρονιά του στο “τριφύλλι” έχει αποδείξει πως είναι... γεννημένος για τα μεγάλα ματς. Το έχει αποδείξει και στην Αθήνα, το έχει αποδείξει και στην Σιένα. Ο Σάτο με τα αθλητικά του προσόντα μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικός για την ομάδα του στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση μπορεί να”σκοτώσει” τον Ολυμπιακό. Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τον Παναθηναϊκό είναι πως αν ο Σάτο καταφέρει να πετύχει γύρω στους 15 πόντους τότε οι “πράσινοι” δεν χάνουν. Οπότε αξίζει να μείνουμε “καρφωμένοι” στην στατιστική του. Ο Σάτο στην Α1 έχει 7 πόντους μέσο όρο (55% στις βολές, 55% στα δίποντα και 33% στα τρίποντα). Παράλληλα παίρνει και 4 ριμπάουντ.

12. ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ και 18. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΜΑΚΟΓΛΟΥ

Τα δύο “τεσσάρια” του Παναθηναϊκού μπορεί να αποτελέσουν τους παίκτες οι οποίοι θα κρίνουν... μόνοι τους την αναμέτρηση. “Τσάρι” και “Καιμάκ” έχουν την δυνατότητα να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους, αφού μπορούν να κάνουμε μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό. Και οι δύο αποτελούν τους παίκτες που συνδέουν την περιφέρεια με την front line της ομάδας τους και τόσο με την δουλειά μέσα στις ρακέτες, όσο και με την δυνατότητά τους να απειλούν έξω από το τρίποντο μπορούν να δώσουν στον Παναθηναϊκό το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Καιμακόγλου αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες των πρωταθλητών, ενώ ο Τσαρτσαρής έρχεται με... φόρα από την εντυπωσιακή του εμφάνιση με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ο “Τσάρι” στην Α1 έχει 6.8 πόντους (με 74% στις βολές, 78% στα δίποντα και 60% στα τρίποντα), ενώ “κατεβάζει” και 2.6 ριμπάουντ. Όσο για τον Καιμακόγλου: 6.7 πόντους (75% στις βολές, 64% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα) 4 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ.

Μήπως κάποιος άλλος;

Όλα τα παραπάνω αποτελούν εικασίες και υποθέσεις βάση των όσων έχουμε δει μέχρι τώρα από τους δύο αντιπάλους. Οι παραπάνω υποθέσεις εργασίας μπορεί να μην βγουν αληθινές στο παρκέ του ΣΕΦ μιας και οι “πρωταγωνιστές” θα έχουν άλλο.. σενάριο. Άλλωστε στα ρόστερ των δύο ομάδων υπάρχουν πολύ μεγάλοι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Υπομονή. Πλέον έχουν μείνει ελάχιστες ώρες για την μεγάλη αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στην Α1.



Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved