Λινάρδος: «Οι ομάδες ήταν φούσκες»

Λινάρδος: «Οι ομάδες ήταν φούσκες»

Την πορεία της ελληνικής κοινωνίας, που βυθίζεται, ακολουθεί το ελληνικό μπάσκετ σύμφωνα με το Νίκο Λινάρδο.

Το αποδεκατισμένο Μαρούσι γνώρισε άλλη μία ήττα στις λεπτομέρειες, αυτή τη φορά από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, με τον 48άχρονο τεχνικό να μοιράζει συγχαρητήρια στους παίκτες του, οι οποίοι έχουν καταφέρει να αλλάξουν τις ισορροπίες στο μπάσκετ, αλλά και να εκφράζει τους προβληματισμούς τους για την κατάσταση στην Α1. «Να φύγουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός από το ελληνικό πρωτάθλημα», πρότεινε ο Νίκος Λινάρδος, ώστε η λίγκα να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη σημερινή (11/02) απόδοση των παικτών του: «Οι εμφανίσεις μας έχουν αλλάξει τις ισορροπίες για το τι είναι μπάσκετ. Ποιος να πίστευε ότι φεύγοντας ο Έλεγκαρ και ο Χαριτόπουλος και με τη μη συμμετοχή του Γκαγκαλούδη θα παλέψουμε απέναντι σε μια ομάδα με ιστορία, ρόστερ, καλό προπονητή και θα αντέξουμε μέχρι το 38’. Νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Ξέρουμε ότι έχουμε πέσει και δεν παίζουμε με άγχος. Μένω στην ομάδα χάρη στο κουράγιο που μου δίνουν οι συνεργάτες μου και οι παίκτες μου».

Για το κουράγιο που παίρνουν από τέτοιου είδους εμφανίσεις: «Αυτή η εμφάνιση, που μπορεί να ήταν παρά φύσει αφού παίζαμε 40 λεπτά ματς απ ζώνη και είχαμε έναν εκπληκτικό Κόμματο, μας δίνει κουράγιο για το επόμενο παιχνίδι. Μας δίνει κουράγιο για τη νέα περίοδο».

Για το Νέστορα Κόμματο: «Αν ξεκινήσει καλά, συνεχίζει καλά. Προπονείται πρωί / απόγευμα, κάνει πολλά σουτ, είναι παίκτης ρυθμού. Μπορεί να φαίνεται αργός, αλλά είναι τέλειος σουτέρ. Του εύχομαι καλή συνέχεια στην καριέρα του, αξίζει για 1-2 χρόνια ακόμα να παίζει σε υψηλό επίπεδο».

Για τον ΠΑΟΚ: «O κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ, έχει έναν πολύ καλό προπονητή και εύχομαι να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Η ελληνική κοινωνία βυθίζεται, το ίδιο και το μπάσκετ. Φέτος πτώχευσε το Μαρούσι, του χρόνου άγνωστο ποιος. Φτάσαμε στα όρια της διάλυσης γιατί οι ομάδες ήταν φούσκες. Έφερναν παίκτες και προπονητές, στο βωμό της επιτυχίας και του προμόσιον, και δεν τηρούσαν τα συμβόλαια. Στο Μαρούσι με τον κόουτς Μαρκόπουλο πήραμε την 3η θέση, παίξαμε εκπληκτικό μπάσκετ, όμως ρωτήστε τον για ενάμιση χρόνιο πώς πληρωνόμασταν και πώς κρατούσαμε τους παίκτες στην ομάδα».

Για το τι μπορεί να γίνει: «Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι ομάδες είναι να επενδύσουν σε φθηνούς παίκτες και τους Έλληνες. Να φύγουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός από το ελληνικό πρωτάθλημα, εξάλλου κερδίζουν όλα τα παιχνίδια με 30 πόντους. Να γίνει ένα πρωτάθλημα με 12 ισάξιες ομάδες. Χρειάζονται διοικήσεις που να ξέρουν το μπάσκετ. Βλέπετε και την κοινωνία πώς είναι. Παίρναμε τα δάνεια το ένα μετά το άλλο και βλέπετε πού φτάσαμε».

Για το ποιος θεωρεί πως φταίει: «Ευθύνη έχουμε όλοι. Οι ομάδες, η λίγκα, εμείς οι προπονητές που πηγαίνουμε σε ομάδες παρότι ξέρουμε ότι ο προκάτοχός μας δεν πληρώθηκε».



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved