Ούτε τώρα το Μαρούσι, τον μέτριο ΠΑΟΚ

Ούτε τώρα το Μαρούσι, τον μέτριο ΠΑΟΚ

Σε ακόμη έναν αγώνα το Μαρούσι άγγιξε το ροζ φύλλο, αλλά δεν το κράτησε στα χέρια του. Ο ΠΑΟΚ πήρε αγχωτική νίκη, με 86-82, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.

Οι Θεσσαλονικείς προβλημάτισαν και πάλι με την απόδοσή τους, εξάλλου παραλίγο να πέσουν θύματα έκπληξης από τους Αμαρουσιώτες, οι οποίοι παρατάχθηκαν στην Πυλαία με μόλις πέντε επαγγελματίες παίκτες, αλλά και το Νέστορα Κόμματο να κάνει άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με 40 πόντους! Ο τραυματίας Τζέι Αρ Γκίντενς έμεινε εκτός αποστολής από το Σούλη Μαρκόπουλο, αντίθετα επέστρεψε ο Ούρος Ντούβνιακ, έχοντας θετική εμφάνιση.

Με πρωταγωνιστή τον Καλλέ, το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφερε να πάρει εξ αρχής τον έλεγχο του αγώνα και να προηγηθεί με 14-12 στο 5’. Τη… σκυτάλη για τους Θεσσαλονικείς πήρε, στη συνέχεια, ο Άλεξιτς, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες τούς βοήθησε να διατηρήσουν το προβάδισμα (18-14 στο 7’). Το Μαρούσι, όμως, αντέδρασε και με το Νέστορα Κόμματο να παίρνει… μπροστά και να φορτώνει πόντους το καλάθι των γηπεδούχων ανέτρεψε τα δεδομένα και προηγήθηκε με 25-22 στο φινάλε του πρώτου δεκάλεπτου.

Τις απαντήσεις για λογαριασμό των Θεσσαλονικιών ήρθαν να δώσουν ο Γιαννακίδης και ο Παππάς. Με δικές τους ενέργειες και «όπλο» την άμυνα, οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 10-2 και προηγήθηκαν με 32-27 στο 14ο λεπτό. Το δίδυμο των Ντικούδη - Καλαμπόκη αποτέλεσε πρόσθετο «πονοκέφαλο» για το Νίκο Λινάρδο, όμως η ομάδα των βορείων προαστίων κατάφερε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κόμματο να παραμείνει κοντά στο σκορ. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, με το Γιαννακίδη να εκτελεί (9π.), έκλεισαν προηγούμενοι το πρώτο ημίχρονο, με 43-38, αφήνοντας όμως ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Ο Κόμματος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και συνεχίζοντας το προσωπικό σόου έβαλε την ομάδα των βορείων προαστίων σε θέση οδηγού στην τρίτη περίοδο, δημιουργώντας πολύ μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν μπορούσε να βρει το αντίδοτο για να περιορίσει τη δράση του κι εκείνος εκτελούσε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο την άμυνα των γηπεδούχων. Λογική συνέπεια, το Μαρούσι να κάνει επί μέρους σκορ 26-15 στην τρίτη περίοδο και να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα (59-64). Οι γηπεδούχοι, βέβαια, δεν ήταν διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα, και μάλιστα μπροστά στο κοινό τους. Με τους Άλεξιτς και Ντούβνιακ να δίνουν λύσεις, ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκηνικό, μετατρέποντας την αναμέτρηση σε θρίλερ.

Το παιχνίδι κρίθηκε επί της ουσίας στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μόλις 47 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, οι δύο αντίπαλοι ήταν ισόπαλοι 80-80 χάρη σε δύο βολές του Κόμματου. Για ακόμα μία φορά, όμως, η ομάδα των βορείων προαστίων προδόθηκε από τις λεπτομέρειες και οδηγήθηκε στην ήττα, αφού οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών. Άλεξιτς και Καλαμπόκης επέδειξαν ολύμπια ψυχραιμία κι έχοντας από 2/2 «σφράγισαν» την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Διαιτητές: Μπήτης, Ταρενίδης, Παγώνης.
Δεκάλεπτα: 22-25, 44-38, 59-64, 86-82.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Στίγκερς, Αράπης, Άλεξιτς 15, Ντούβνιακ 10 (2), Ντικούδης 13, Καλαμπόκης 16 (2), Πέτγουεϊ 2, Παππάς 8, Γιαννακίδης 12 (4), Καλλές 5, Καλαμπάκας 3, Τσακαλέρης 2.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου, Δεμερτζής 7, Νικολαΐδης 12 (4), Ακεψιμαΐδης 13, Τσόντζος 6, Κόμματος 40 (7), Καλογιαννίδης, Αγραβάνης 4.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved