Σάτο: «Τρελή ατμόσφαιρα στα ντέρμπι»

Σάτο: «Τρελή ατμόσφαιρα στα ντέρμπι»

Δεν βλέπει την ώρα και τη στιγμή για το αυριανό (12/02) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, ο Ρομέιν Σάτο!

Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ των πρωταθλητών Ευρώπης περιμένει με ανυπομονησία την έναρξη της αναμέτρησης, όπως παραδέχθηκε με δηλώσεις του μετά την εντός έδρας νίκη επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, στο ΟΑΚΑ, για την 4η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας. Αναφέρθηκε, επίσης, στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού, στο χαρακτηρισμό «τερματοφύλακας» που του αποδίδεται και, φυσικά, στα στοιχεία που θα κρίνουν το αυριανό (12/02) ντέρμπι. «Είναι κάτι ιδιαίτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά για τις αναμετρήσεις μεταξύ των «αιωνίων» αντιπάλων. Αναλυτικά τα όσα είπε...

-Συνεχίσατε με ακόμη νίκη στην Ευρωλίγκα, επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ποιο ήταν το... μυστικό της επιτυχίας;
«Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τη Φενέρ είχαμε καλή απόδοση. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και θεωρώ πως αυτό ήταν το στοιχείο που μας έδωσε τη νίκη. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

-Ο Παναθηναϊκός, επί της ουσίας, έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας...
«Όχι ακόμη. Θέλουμε τη νίκη στον επόμενο αγώνα, με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, στην έδρα μας. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και στα δύο παιχνίδια που έχουν απομείνει (την τελευταία αγωνιστική του Top 16 ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί στη Ρωσία από την Ούνιξ Καζάν), προκειμένου να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας. Θέλουμε να έχουμε το αβαντάζ έδρας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

-Τώρα, ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Διανύεις το δεύτερο χρόνο σου στην Ελλάδα και γνωρίζεις τις ιδιομορφίες αυτών των αγώνων.
«Φυσικά, γνωρίζω πως τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα. Περιμένω με ανυπομονησία τον αγώνα της Κυριακής (12/02), στο ΣΕΦ. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

-Πιστεύεις πως μπορεί να επηρεάσει εσένα ή τους συμπαίκτες σου η ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο γήπεδο;
«Όχι. 'Έχω αγωνιστεί ξανά στο ΣΕΦ, οπότε γνωρίζω την ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ έμπειρη ομάδα, με ιδιαίτερα έμπειρους παίκτες, που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

-Πώς θα χαρακτήριζες την ατμόσφαιρα που υπάρχει στην εξέδρα στα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό;
«Θα έλεγα πως η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι τρελή. Τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στο ΣΕΦ οι φίλαθλοι των δύο ομάδων κάνουν σαν τρελοί και δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα. Ο κόσμος ασχολείται πάρα πολύ με τα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες και τα περιμένει με ανυπομονησία. Είναι κάτι το ιδιαίτερο, τόσο για τον κόσμο όσο και για τις ομάδες».

-Περιμένεις να γίνει διαφορετικός αγώνας σε σχέση με εκείνον του πρώτου γύρου, στο ΟΑΚΑ;
«Σίγουρα. Κατ' αρχάς ο Ολυμπιακός είναι διαφορετική ομάδα από εκείνη που είχαμε αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο γύρο. Έχει δύο νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του (Λο, Ντόρσεϊ) που τον έχουν βοηθήσει να ανεβάσει την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη, κι εμείς βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τότε. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

-Ποια θεωρείς πως θα είναι τα σημεία της τακτικής που θα κρίνουν το ντέρμπι;
«Κοίτα. Έχουμε εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο, το οποίο θα προχωρήσει στην ανάλυση του αντιπάλου και θα μας πει ποια είναι τα σημεία του αγώνα στα οποία θα πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσοχή. Αυτή είναι η δουλειά των προπονητών. Πιστεύω, πάντως, πως η συγκέντρωση και η άμυνα είναι δύο τομείς που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ειδικά όταν αγωνίζεσαι σε μια δύσκολη έδρα, θα πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

-Οι ίδιοι οι συμπαίκτες σου σε χαρακτηρίζουν κάτι σαν τερματοφύλακα στην άμυνα, λόγω των επιδόσεών σου. Το αποδέχεσαι;
«Εγώ προσπαθώ να κάνω απλώς τη δουλειά μου. Το παιχνίδι δεν είναι μόνο σκοράρισμα. Δική μου δουλειά είναι να βοηθάω τόσο στην άμυνα όσο και στα ριμπάουντ. Απλώς προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα να φθάνει σε νίκες. Εξάλλου, έχουμε κι άλλα παιδιά που παίζουν εξαιρετική άμυνα».



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved