Καλαφατάκης: «Δύσκολα θα μας ανταγωνιστούν οι Τούρκοι»

Καλαφατάκης: «Δύσκολα θα μας ανταγωνιστούν οι Τούρκοι»

Στις ελληνοτουρκικές μονομαχίες της Ευρωλίγκας, που έβγαλαν νικητές τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν στο ΟΑΚΑ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ενώ οι Πειραιώτες έφυγαν με το «διπλό» από την Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην Εφές Αναντόλου. Ο προπονητής του ΚΑΟΔ μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για τη διαφορά επιπέδου μεταξύ των «αιωνίων» και των τουρκικών ομάδων, την πορεία τους στη φετινή Ευρωλίγκα, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ, για το οποίο δεν υπάρχει πια ενδιαφέρον. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τις νίκες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού απέναντι σε τουρκικές ομάδες, στην Ευρωλίγκα: «Νομίζω ότι, όσο και να παλεύουν οι Τούρκοι, δύσκολα μπορούν να μας ανταγωνιστούν. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα ήταν δύσκολο να χάσει, το ίδιο και ο Παναθηναϊκός για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Σε επίπεδο ομάδων είμαστε ανταγωνιστικοί και γενικά είμαστε σε πιο υψηλό επίπεδο από τους Τούρκους».

Για τη συνέχεια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: «Πρόκειται για νέα ομάδα, διαφορετική από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχει έναν καινούριο τρόπο λειτουργίας, έχει ενέργεια, ενώ παίζει πολύ καλά στην άμυνα. Έχει ηγέτη το Σπανούλη, με τους υπόλοιπους παίκτες να είναι βοηθητικοί. Ο Ίβκοβιτς μιλούσε για την πίστωση χρόνου, γιατί τα περισσότερα είναι νέα παιδιά και χωρίς παραστάσεις. Περίμενε παιχνίδι το παιχνίδι να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Πρέπει να περιμένουμε για την Ευρωλίγκα. Είναι πολύ κοντά στο να προκριθεί στα πλέι οφ, αλλά στο μπάσκετ έχουμε δει πολλά. Καλύτερα να περιμένουμε και για τους δύο. Πέρυσι είχε πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, μειονέκτημα ο Παναθηναϊκός και τελικά συνέβη το αντίθετο. Μακάρι να περάσουν και οι δύο».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα: «Ο Παναθηναϊκός είναι τόσο έμπειρος που ξέρει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Έχει εμπιστοσύνη, τα τρόπαια και την ποιότητα να ξεπερνά τα προβλήματά του. Φέτος μπορεί να έχασε από την Ούνιξ Καζάν στο ΟΑΚΑ, αλλά και πέρυσι είχε χάσει από τη Λιέτουβος Ρίτας. Στο τέλος, όμως, πήρε το ευρωπαϊκό. Όταν πιστεύεις στην ομάδα, η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι. Τις περισσότερες φορές σε ισορροπεί, είσαι σε εγρήγορση, ώστε να μη βρεθείς σε παρόμοια κατάσταση. Αν τη διαχειριστείς σωστά μπορείς να επιτύχεις περισσότερα».

Για το εάν θεωρεί πως οι «αιώνιοι» θα αποδυναμωθούν τη νέα χρονιά: «Εξαρτάται τι θα κάνουν οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Από αυτούς εξαρτάται εάν θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις ομάδες τους. Στην Ελλάδα η διαφορά είναι τεράστια με τους υπόλοιπους. Πιστεύω, όμως, πως θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο. Στα νέα οικονομικά δεδομένα θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί -εκτός από την Τουρκία- και η υπόλοιπη Ευρώπη».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Έχουμε 13 ομάδες, αντί για 14, φέτος. Οι ξένοι φεύγουν. Δεν υπάρχει πια ενδιαφέρον, με τους μεγάλους επενδυτές να απογοητεύονται και να φεύγουν. Παράλληλα, η χώρα είναι σε αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς, ο αθλητισμός θα τα πληρώσει όλα αυτά. Δεν μπορούμε να κοιτάμε το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο εάν δεν έχουμε να φάμε».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved