Ντόρσεϊ: «Γιατί να μην νικήσουμε και στην Τουρκία»

Ντόρσεϊ: «Γιατί να μην νικήσουμε και στην Τουρκία»

Ο 28χρονος σέντερ του Ολυμπιακού, Τζόι Ντόρσεϊ, μίλησε για τον κρίσιμο αγώνα με την Εφές Αναντόλου και όχι... μόνο.

Μεταξύ άλλων, το «5άρι» των «ερυθρόλευκων», ο οποίος έχει ήδη καταγράψει τέσσερις παρουσίες στο ελληνικό πρωτάθλημα, σχολίασε επίσης την αγωνιστική άνοδο του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια. Ακόμα, αναφέρθηκε σε Ντούσαν Ίβκοβιτς και Παναθηναϊκό, μεταξύ άλλων.

Παρακάτω όλη η ραδιοφωνική συνέντευξη του Ντόρσεϊ στο «NovaΣΠΟΡ»:

-Τζόι, έφτασε η κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρωλίγκα…Το ματς με την Εφές στην Τουρκία…

«Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι…Θεωρώ πως μπορούμε να νικήσουμε και να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για να μπούμε στα play-off. Η ομάδα θα παρουσιάζεται μέρα με τη μέρα καλύτερη, διότι έχουμε προσαρμοστεί περισσότερο εγώ και Έισι (σ.σ. Λο). Μαθαίνουμε να παίζουμε καλύτερα και να ανταποκρινόμαστε στα επιθετικά και αμυντικά συστήματα της ομάδας, οπότε ναι, γιατί να μην νικήσουμε και στην Τουρκία; Η «χημεία» μας γίνεται ολοένα και καλύτερη, οπότε μόνο καλύτερα θα είναι τα πράγματα στη συνέχεια. Έχουμε πάθος, καλές επιλογές στο παιχνίδι και βγάζουμε σωστά αιφνιδιασμούς. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά και την Τετάρτη, όλα θα πάνε καλά».

-Στο παιχνίδι του ΣΕΦ νικήσατε εύκολα, αν και με την «πλάτη στον τοίχο»…

«Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για αυτό το ματς. Ο κόουτς μας είχε δώσει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και μας προετοίμασε εξαιρετικά. Ακολουθήσαμε τις εντολές του και περιορίσαμε σε μεγάλο βαθμό τον Βούγιασιτς. Αυτό ήταν το «κλειδί» για να πάρουμε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ και να το διατηρήσουμε. Στο παιχνίδι της Τετάρτης όμως, θα πρέπει να δώσουμε ακόμη περισσότερα και να εκμηδενίσουμε τα νεκρά διαστήματα, ούτως ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας».

-Η άνοδος της ομάδας θεωρείς ότι οφείλεται στην άμυνα;

«Νιώθω ότι έχουμε βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πικ εν ρολ του αντιπάλου. Δουλεύουμε για αυτό στις προπονήσεις και νομίζω ότι έχω προσαρμοστεί αρκετά σε αυτό το κομμάτι. Νομίζω πως θα είναι πολύ σημαντικό αν καταφέρουμε να το τελειοποιήσουμε. Θα μας δώσει μεγάλη ώθηση στη συνέχεια της σεζόν και στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου και να μετατρέπομαι σε…γκαρντ όταν αμυνόμαστε».

-Συμφωνείς ότι το δυνατό σου σημείο είναι η άμυνα;

«Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ να προσφέρω σε αυτό το κομμάτι. Είμαι ο ψηλός της ομάδας και…ελέγχω καλύτερα το τι γίνεται στο γήπεδο, αφού όλοι οι παίκτες είναι μπροστά από εμένα (γέλια). Προσπαθώ να εκτελώ κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μου και νομίζω ότι βοηθάω. Πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε πραγματικά πολύ καλή άμυνα. Αυτό θα μας βοηθήσει στα δύσκολα παιχνίδια, γιατί είναι ωραίο να σκοράρεις, αλλά πολύ εύκολα με κακή άμυνα θα καταστρέφεις αυτό που έφτιαξες στην επίθεση».

-Να περιμένουμε καλύτερα πράγματα και στην επίθεση από εσένα;

«Είμαι δυνατός στο να τελειώνω τη φάση μετά από πικ εν ρολ, ξέρω όμως τις αδυναμίες μου στο σουτ και το χαμηλό ποστ. Όσο περνάει ο καιρός και συνεργάζομαι καλύτερα με τον Βασίλη (Σπανούλη) και τον Έισι (Λο), πιστεύω πως μπορώ να σταθεροποιηθώ και σε αυτό το κομμάτι».

-Ο προπονητής σου, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα σου…

«Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχουμε καλή συνεργασία και τον ευχαριστώ που είπε καλά λόγια για εμένα, αλλά και την ευκαιρία που μου έδωσε μετά το…παράξενο πέρασμά μου από τη Βιτόρια. Είμαι στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην καριέρα μου και νιώθω πως στην προηγούμενη ομάδα μου δεν μου επέτρεψαν να δείξω αν μπορώ να προσφέρω. Είχα και εκεί όπως και εδώ καλούς συμπαίκτες και όρεξη για δουλειά, αλλά δεν πίστεψαν σε εμένα. Τώρα όλα άλλαξαν. Προπονούμε καλά, έχω ο,τι ζητήσω και ο προπονητής θέλει να πάρει το καλύτερο από μένα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμένα και θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ».

-Την Κυριακή αντιμετωπίζεται τον μεγάλο σας αντίπαλο για το πρωτάθλημα, τον Παναθηναϊκό. Έχεις ακούσει, σε έχουν προετοιμάσει για το περί τίνος πρόκειται;

«Δεν τους ξέρω πολύ καλά σαν ομάδα. Ξέρω ότι έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους και ότι υπάρχει μεγάλο...μίσος με τον Ολυμπιακό. Δεν μου αρέσει να μιλάω και να δίνω υποσχέσεις, Άλλωστε υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι πριν από το ντέρμπι. Αλλά ξέρω ότι θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι και ότι πρέπει να νικήσουμε για να είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Ακόμα είναι πολύ νωρίς, αφού οι τίτλοι θα κριθούν στο τέλος της σεζόν, οπότε στο μυαλό μας θα πρέπει να είναι τα παιχνίδια που προηγούνται των τελικών».

-Σου αρέσει η χώρα μας;

«Πραγματικά αγαπάω την Ελλάδα. Περνάω υπέροχα αν και είμαι λίγο καιρό εδώ. Μακάρι να μείνω όσο περισσότερο γίνεται».



Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved