Μπαρτζώκας: «Κανένα φαβορί»

Μπαρτζώκας: «Κανένα φαβορί»

Ο τεχνικός του Πανιωνίου υποστήριξε πως Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός έχουν ίσες πιθανότητες να κατακτήσουν τον τίτλο της Α1 ενώ για την ομάδα του σχολίασε πως θέλει να διατηρήσει τον ελληνικό κορμό και να φτάνει σταδιακά τους στόχους της.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra, για:

Το ποιο είναι το σημαντικό γεγονός της φετινής εικόνας του Πανιωνίου:

«Θα επέλεγα το γεγονός πως στην προσπάθεια που κάνουμε φέτος βρίσκουμε ανταπόκριση από τον κόσμο. Κατά δεύτερον ευχαριστούμε αυτόν που πληρώνει, τον κύριο Λιανό. Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για όλη την Ελληνική κοινωνία. Νιώθουμε ευτυχείς που δουλεύουμε σε καλές συνθήκες. Έχουμε καλούς χαρακτήρες παικτών, έχουμε καλά αποτελέσματα και την συμπαράσταση των φιλάθλων μας».

Τους φιλάθλους της ομάδας:

«Ξεκινούν όλα από το κοινό της ομάδας που έχει αίσθηση του παιχνιδιού. Εκτιμούν τον κάθε παίκτη και στηρίζουν τα νέα παιδιά. Οι ακαδημίες του Πανιωνίου είναι πολύ σημαντικές, έχουμε 500 παιδιά σε δύο κλειστά γήπεδα που κάνουν προπόνηση».

Την επιθυμία του προέδρου:

«Αγωνιστικά η επιθυμία του κυρίου Λιανού είναι να έχει η ομάδα κορμό Ελληνικό, να έχουμε νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες που στην πορεία θα βοηθήσουν εκτός από τον Πανιώνιο και την Εθνική ομάδα».

Την καλή άμυνα των κυανέρυθρων:

«Στόχος μου φέτος ήταν να γίνει η ομάδα σκληρή στη άμυνα. Το έχουμε καταφέρει και ήθελα επίσης να είμαστε καλοί και στην επίθεση. Φέτος «έχτισα» εγώ την ομάδα, ενώ την περσινή χρονιά την βρήκα».

Το αν έχει απωθημένο να κερδίσει φέτος Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό:

«Τον Παναθηναϊκό τον έχω κερδίσει όταν ήμουν προπονητής στο Μαρούσι. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε τον Άρη. Στην σημερινή εποχή δεν είναι εφικτό να κερδίσουμε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Ο κόσμος πάντα θέλει να κερδίζουμε τους μεγάλους και η έδρα του Πανιωνίου είναι ιδιαίτερη για να το καταφέρουμε. Βασικά μέλημα της ομάδα είναι να κερδίζει τους ανταγωνιστές της».

Την πιθανή έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά:

«Νιώθω μεγάλη απορία όταν μας ρωτούν αν θέλουμε να βγούμε στην Ευρωλίγκα. Οι θέσεις 3, 4, 5 δίνουν μια θέση στο Eurocup. Αυτό που μας νοιάζει είναι ο Πανιώνιος να προσφέρει δουλειά σε παίκτες και προπονητές και να δίνει χαρά στον κόσμο του. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος».

Το ότι φέτος θα υποβιβαστεί μια ομάδα στην Α2:

«Φέτος θα έπεφτε μια ομάδα, λόγω του Πανελληνίου. Τώρα λόγω του Αμαρουσίου ο κίνδυνος του υποβιβασμού έχει μειωθεί για τις υπόλοιπες ομάδες. Το θέμα είναι οι ομάδες να μην διώξουν τους ξένους τους λόγω αυτού του γεγονότος. Θα πέσει έτσι η ποιότητα του πρωταθλήματος.

Την ομάδα του Αμαρουσίου:

«Όλη τη χρονιά είναι κάτι που με στεναχωρεί αυτό που συμβαίνει στο Μαρούσι. Είναι μια πτώση μιας ομάδας από την Α1 στην Α2, ενώ είχε κυριαρχήσει για 15 χρόνια, όντας η τρίτη καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Το Ελληνικό μπάσκετ δεν κατάφερε να κρατήσει το Μαρούσι και τον Πανελλήνιο. Το θέμα είναι να επιστρέψουν, όπως έκανε το Περιστέρι. Η φετινή κατάσταση στο Μαρούσι είναι άρρωστη».

Το επερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:

«Έχουν να δώσουν και οι δύο σημαντικούς αγώνες στην Ευρωλίγκα. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα, καθώς από εκεί θα προκύψει η ψυχολογία των παικτών για το ντέρμπι. Η έδρα του Ολυμπιακού είναι δυνατή, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ίσως ένα επίπεδο πάνω από τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι έχουν χάσει στην Καβάλα και στους ερυθρόλευκους αρκεί μια νίκη μ' έναν πόντο για να καταλάβουν την πρώτη θέση. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Ότι και να γίνει στο ματς αυτό, στα πλέι οφ θα μετρήσουν οι δύο ομάδες τις δυνάμεις τους».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved