Υπερήφανος και φιλάνθρωπος ο Διαμαντίδης (videos)

Υπερήφανος και φιλάνθρωπος ο Διαμαντίδης (videos)

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς, παρέδωσε επιταγή με το ποσό των 21.700 που συγκέντρωσε μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά και δήλωσε υπερήφανος για τα όσα έχει καταφέρει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια.

Σε εκδήλωση της Wind παραβρέθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία των τελευταίων ετών, όπου παρέδωσε επιταγή με το ποσό των 21700 ευρώ, τα οποία συγκεντρώθηκαν χάρη στα καλάθια που πέτυχε ο ίδιος κι ο Θοδωρής Παπαλουκάς, και θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε ιδρύματα και οργανώσεις της επιλογής τους.

Το συνολικό ποσό των 21700 (από τα 217 καλάθια των Παπαλουκά, Διαμαντίδη στο δεύτερο μισό της σεζόν 2010-11) μοιράστηκαν το Νευρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό του Νομού Καστοριάς. Το πρώτο επέλεξε ο νυν γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Θοδωρής Παπαλουκάς, τον οποίο εκπροσώπησε στην εκδήλωση στο Νέο Ψυχικό ο αδελφός του Κωνσταντίνος και το δεύτερο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης που έσπευσε να δώσει το «παρών».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέτυχε 157 καλάθια συγκεντρώνοντας 15.700 ευρώ (100 ευρώ για κάθε καλάθι) και ο Θοδωρής Παπαλουκάς 60, μαζεύοντας 6.000 ευρώ.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς κ. Γιώργος Τσαπρούνης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε μία δύσκολη ημέρα που περιμένουμε ειδήσεις από το πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον βρισκόμαστε εδώ μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον αδελφό του Θοδωρή Παπαλουκά, Κωνσταντίνο για να παραδώσουμε τις επιταγές, στα δύο ιδρύματα που οι ίδιοι είχαν επιλέξει να στηρίξουν με τα καλάθια τους. Όλα αυτά τα χρόνια, ο Δημήτρης κι ο Θοδωρής αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και με τις επιδόσεις τους έχουμε συνεισφέρει 200.000€ σε φορείς και ιδρύματα για τα παιδιά. Ιδίως σε μια περίοδο που οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες βάλλονται ακόμα περισσότερο, είναι σημαντικό να στηρίζουμε και να προωθούμε όλοι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό που η Wind σε μία δύσκολη περίοδο δείχνει ακόμη μία χρονιά ευαισθησία σ' ένα κομμάτι του πληθυσμού που το έχει ανάγκη. Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί αυτά τα λεφτά θα πάνε στη γενέτειρά μου στην Καστοριά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Εκπροσωπώντας τον αδελφό του, ο Κωνσταντίνος Παπαλουκάς είπε: «Σε μια περίοδο όχι μόνο οικονομικής κρίσης, αλλά και κρίσης αξιών είναι πολύ σημαντικό κάθε χρόνο να κάνει η Wind τέτοιες δράσεις και να έχει αυξημένες ευαισθησίες σε θέματα κοινωνικής ανισότητας. Ο Θοδωρής θα ήθελε πάρα πολύ να είναι παρών για την παράδοση της επιταγής στους ανθρώπους του νοσοκομείου, αλλά δεν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του με τη Μακάμπι. Είναι πολύ χαρούμενος κι ευελπιστεί για πολλά χρόνια να βλέπει ανάλογες προσπάθειες».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς, Γιώργος Πάνος ευχαρίστησε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Την προσπάθεια που κάνουμε για να φτιάξουμε μία δομή, ένα κέντρο ημέρας για τα παιδιά με αυτισμό έχει βρει έναν συμπαραστάτη από εκεί που δεν το περίμενε. Τα χρήματα που θα έρθουν μέσω της χορηγίας αυτής θα πιάσουν άμεσα τόπο, αλλά ταυτόχρονια παρουσιάζεται και μία ευκαιρία ειλικρινή φιλανθρωπική δράση και η αλληλεγγύη. Ο Δημήτρης είναι γνωστός για εμάς στην Καστοριά, τώρα πια ξέρουμε και τη Wind. Σας ευχαριστούμε θερμά».

Τέλος, η συντονίστρια-διευθύντρια του Νευρολογικού Τμήματος Γ.Ν.Π.Π, Δρ Αντιγόνη Παπαβασιλείου εξήγησε: «Όλα για μας ξεκίνησαν από το μικρό Αλέξανδρο, ασθενής μας με πολλά προβλήματα από πολύ μικρή ηλικία. Οι γονείς του είδαν ότι είχαμε κάποιες ανάγκες για τις οποίες δεν μπορούσαμε να βρούμε χρήματα και μίλησε στον κύριο Παπαλουκά. Εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα και ως αποτέλεσμα να φτιάξουμε ένα χώρο για το αρχείο».

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δέχτηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου και τόνισε αναλυτικά: «Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Wind τα τελευταία χρόνια. Για εμένα όπως είπα και πριν είναι μεγάλη χαρά γιατί τα χρήματα αυτά πάνε σε ανθρώπους, στη γενέτειρα μου την Καστοριά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμβάλλω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο», είπε αρχικά για την εκδήλωση ο Δημήτρης Διαμαντίδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό και στα αγωνιστικά ζητήματα των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης.

Για την αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ανέφερε: «Σίγουρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Φενέρ, είναι μια αγωνιστική που θέλουμε να κερδίσουμε, από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλα δυο παιχνίδια μαζί μ’ αυτό που έχουμε την Πέμπτη και στόχος μας είναι να κερδίζουμε, να παίζουμε καλά και να βελτιωνόμαστε. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει. Σαφώς θέλουμε να προχωρήσουμε παραπάνω, αλλά θα δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Ενώ σε ερώτηση για το αν η κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο «κινδυνεύει» μετά την ήττα από την Ούνιξ, απάντησε: «Κάθε ήττα έχει σημαντικό αντίκτυπο γιατί δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στον όμιλό μας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, το παιχνίδι αυτό έχει περάσει και πλέον ακολουθεί αυτό με τη Φενέρ. Όπως είπα και πριν αυτό που είναι σημαντικό για την ομάδα, είναι ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε, να βλέπουμε τα λάθη που έχουμε κάνει και να γινόμαστε καλύτεροι. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ρωτήθηκε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι απάντησε: «Πρώτα έχουμε το παιχνίδι με τη Φενέρ και μετά θα ασχοληθούμε με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αυτό που προέχει για εμάς είναι το παιχνίδι με τη Φενέρ».

Όσο για τα αντανακλαστικά που δείχνει ο Παναθηναϊκός όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ανέφερε: «Δεν νομίζω να αρέσουν σε κανέναν τα δύσκολα, απλά σαφώς θα θέλαμε να είναι τα πράγματα πιο όμορφα. Στο μπάσκετ υπάρχουν και οι νίκες και οι ήττες. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε δύο νίκες και μια ήττα και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια τα οποία απομένουνε. Θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας, υπάρχουν καλές ομάδες που θέλουνε κι αυτές τη νίκη».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε αν σκέφτηκε την επιστροφή στην Εθνική παρακολουθώντας την κλήρωση για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά, για να απαντήσει ότι: «Ειλικρινά έχω κουραστεί να απαντάω σε αυτή την ερώτηση, δεν θέλω να πω κάτι άλλο».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής, ωστόσο, ανέφερε: «Η Εθνική έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σε υψηλό επίπεδο, διαθέτει μια πάρα πολύ καλή ομάδα και σαφώς έχει πολύ μεγάλες ελπίδες, και όλοι θέλουμε, να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τέλος, για το πώς αισθάνεται ως αρχηγός του Παναθηναϊκού, όταν πετυχαίνει σπουδαίες νίκες όπως αυτή επί της Φενέρ στην Τουρκία, ανέφερε: «Αν εννοείς το πώς ήρθε η νίκη, σίγουρα όταν παίζεις καλά και κερδίζεις είναι σημαντικό, χαίρεσαι γιατί έχεις προσπαθήσει όλη τη χρονιά, δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό στην προπόνηση για να βγάλεις ένα αποτέλεσμα στον αγώνα. Σίγουρα χαίρεσαι και είσαι περήφανος που μπορείς να κερδίσεις μέσα στην Τουρκία, σε μια δύσκολη έδρα. Από εκεί και πέρα, αυτό τελείωσε, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας».



Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved