Το σερί συνεχίζεται για Πανιώνιο

Το σερί συνεχίζεται για Πανιώνιο

Με «όπλο» του την άμυνα κι εκμεταλλευόμενος στο έπακρον τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος επικράτησε με 69-59, στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για το τέταρτο διαδοχικό νικηφόρο αποτέλεσμα για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, το οποίο τους διατηρεί στα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα, μετά το φινάλε και της 17ης αγωνιστικής. Την ίδια ώρα, οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν να προβληματίζουν με την απόδοσή τους, παραμένοντας εκτός πλέι οφ. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν σε ακόμα μία αναμέτρησή τους οι Κις, Ντίμπλερ, Γιάνκοβιτς, Καββαδάς και Παραγυιός, ενώ από τους φιλοξενούμενους πάλεψε μόνο ο Ντικούδης.

Με το Δήμο Ντικούδη να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα, το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μουδιασμένο ξεκίνημα του Πανιωνίου και να προηγηθεί 11-10 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια, όμως, ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του και με μπροστάρηδες τους Καββαδά και Παραγυιό πήρε τα ηνία του αγώνα (28-22). Όσο περνούσε η ώρα τόσο το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα πατούσε ολοένα και καλύτερα στο παρκέ, την ίδια στιγμή που με εξαίρεση το Δήμο Ντικούδη οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν λύσεις. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι που προηγήθηκαν με 30-23 στο 17ο λεπτό, για να πάνε τελικά στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας εξασφαλίσει διαφορά έξι πόντων (34-28).

Κις και Γιάνκοβιτς ανέλαβαν δράση για τους γηπεδούχους στο τρίτο δεκάλεπτο. Με δικά τους καλάθια το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα μεγάλωσε την υπέρ του διαφορά (45-35) στο 25’. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είδε μεν τους Άλεξιτς και Καλέ να προσφέρουν λύσεις στο σκοράρισμα, οι οποίες όμως δεν επαρκούσαν για να αντιστραφεί το σκηνικό στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Έχοντας συνολικά 6/15 τρίποντα κι ελέγχοντας τον τομέα των ριμπάουντ, οι Νεοσμυρνιώτες διατηρούσαν με άνεση το προβάδισμα και δεν έδειχναν να απειλούνται.

Μάλιστα, όσο περνούσε η ώρα και οδηγούμασταν προς το φινάλε της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι απλοποίησαν την κατάσταση, «καθαρίζοντας» επί της ουσίας την κατάκτηση του πέμπτου διαδοχικού ροζ φύλλου τους (52-37 στο 29’). Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να σουτάρουν με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος, ο οποίος με τους Γιάνκοβιτς και Ντίμπλερ να παίρνουν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα διατήρησε διαφορά διψήφιου αριθμού πόντων έως το φινάλε.

Διαιτητές: Τανατζής, Καρακατσούνης, Κατραχούρας
Δεκάλεπτα: 10-11, 34-28, 52-41, 69-59.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 6 (2), Κις 10 (2), Αθανασούλας, Ντίμπλερ 9 (3), Μπατής 8, Γιάνκοβιτς 12, Καββαδάς 8, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 4, Νάτζφεϊ 2, Μπόισα 2, Παραγυιός 8 (1).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 6, Στίγκερς 4, Αράπης, Άλεξιτς 10, Ντικούδης 13 (2), Καλαμπόκης 2, Πέτγουεϊ 5, Παππάς 10 (1), Γιαννακίδης, Καλλές 6, Καλαμπάκας 3 (1).



ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved