Καβάλα για πλέι οφ!

Καβάλα για πλέι οφ!

Σε… τροχιά πλέι οφ παρέμεινε η Καβάλα, μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη της, με 83-80, επί του ΑΓΟΡ.

Σε ένα δραματικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι «Αργοναύτες» ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη ημέρα το Σωτήρη Καραποστόλου, ο οποίος είχε 25 πόντους και 7 ριμπάουντ. Άλλους 23 πόντους συνείσφερε ο Τέιλορ. Από τους ηττημένους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κρίστμας, με 22 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα και παίζοντας εκπληκτική άμυνα προηγήθηκαν με 12-2 στο 4ο λεπτό. Η Καβάλα δεν μπορούσε να βρει εύκολα το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού, το οποίο κατάφερε να χτίσει πολύ γρήγορα διαφορά ασφαλείας. Με τον Καλλινικίδη να κάνει «όργια» και τους Ράιτ, Πέτγουεϊ, Λάτοβιτς να τον σιγοντάρουν στο σκοράρισμα, οι γηπεδούχοι έκανα ό,τι ήθελαν στο παρκέ και προηγήθηκαν με το εντυπωσιακό 23-7, τρία λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Ο μοναδικός παίκτης από την πλευρά των φιλοξενούμενων που προσπαθούσε ήταν ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς, αλλά οι επτά πόντοι που σημείωσε στην πρώτη περίοδο έμοιαζαν με σταγόνα στον ωκεανό.

Χωρίς να αντιμετωπίσει την παραμικρή αντίσταση, ο ΑΓΟΡ προηγήθηκε με 29-13 στο 10ο λεπτό, όμως το σκηνικό άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη βελτίωσε τις αμυντικές επιδόσεις του και τρέχοντας εντυπωσιακό σερί 17-1 μείωσε σε 36-30. Οι γηπεδούχοι είχαν υποστεί «μπλακ άουτ», τη στιγμή που ο Τέιλορ είχε ανοιχτή σύνδεση με το αντίπαλο καλάθι. Ουσιαστικά, μόνο ο Κρίστμας έδινε λύσεις στο σκοράρισμα στους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους να «ροκανίζουν» κι άλλο τη διάφορα και να μειώνουν σε 39-36. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε το συγκρότημα τους Κρητικούς να προηγούνται με 44-40 και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Το Ρέθυμνο είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου (53-45), αλλά με το πέρασμα της ώρας οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται ξανά απειλητικοί. Με τους Τέιλορ και Καραποστόλου να βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα, οι «Αργοναύτες» μείωσαν αρχικά σε 53-51 και στη συνέχεια πήραν το προβάδισμα (61-63), αφού οι γηπεδούχοι άρχισαν να αντιμετωπίζουν εκ νέου πρόβλημα στο σκοράρισμα. Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον ΑΓΟΡ να προηγείται με 65-63, όμως ο Καραποστόλου κρατούσε τα. καλύτερα για την τελευταία περίοδο. Με διαδοχικά καλάθια και φτάνοντας τους 24 πόντους, με 5/8 τρίποντα, έδωσε ξανά το προβάδισμα στο συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη (65-71), έξι λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα. Το πρόβλημα για τους γηπεδούχους έγινε ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που ανέβασε «στροφές» και ο Στεφανίδης, ο οποίος φτάνοντας τους 12 πόντους, βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να προηγηθεί με 74-67 στο 35ο λεπτό.

Το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού δεν παράτησε τη μάχη και με τον Καλλινικίδη να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του ισοφάρισε σε 76-76, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Με τέσσερις πόντους του Τέιλορ η Καβάλα προηγήθηκε εκ νέου, 80-76 στο 38’, ενώ ο Λάτοβιτς μείωσε σε 80-78 ένα λεπτό πριν από το δραματικό φινάλε. Με 1/2 βολές του Τέιλορ οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στο +3 (81-78), 30’’ για το τέλος, όμως ο Κρίστμας μείωσε σε 81-80, από τη γραμμή των βολών. Ο Τέιλορ δεν αποδείχθηκε ψύχραιμος στις βολές και με 1/2 έκανε το 82-80, αλλά το άστοχο τρίποντο του Τσόχλα έδωσε τη δυνατότητα στην Καβάλα να φθάσει στη νίκη, αφού ο Καραποστόλου κέρδισε φάουλ και ευστοχώντας στην πρώτη βολή έχασε τη δεύτερη) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (83-80).

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Μπήτης
Δεκάλεπτα: 29-13, 44-40, 65-63, 80-83.
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 22 (3), Κούμουλος, Παπανικολάου, Ράιτ 10, Τσόχλας 7 (1), Καλλινικίδης 14 (1), Δορκοφίκης, Τζόνσον 5 (1), Λάτοβιτς 17 (3), Πέτγουεϊ 5 (1), Δέδας, Κατσαρές.
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 10 (1), Αγγελόπουλος 2, Τέιλορ 23, Στεφανίδης 12 (2), Γεωργάκης, Καραποστόλου 25 (5), Σίμτσακ 4, Ο’ Μπράιαντ 7.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved