Πρώτο «διπλό» για Ηλυσιακό

Πρώτο «διπλό» για Ηλυσιακό

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε στο κλειστό του Αγ. Θωμά ο Ηλυσιακός, με 89-81 επί του Αμαρουσίου.

Ο Νίκος Χατζής απέδειξε πως διαθέτει «κρύο αίμα», ευστοχώντας σε τέσσερις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, οδηγώντας την ομάδα του στο «διπλό». Σε ακόμα μία αναμέτρηση το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε, παραμένοντας έτσι χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση διακόπηκε 14’’ πριν από το φινάλε της κι ενώ το σκορ ήταν 85-81 υπέρ των φιλοξενούμενων, όταν φίλαθλος από την εξέδρα πέταξε ένα μπουκάλι με νερό στο διαιτητή Μητσόπουλο. Οι ρέφερι αποσύρθηκαν άμεσα στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ολιγόλεπτη διακοπή.

Το Μαρούσι των χιλίων προβλημάτων και παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε χωρίς το Φρανκ Έλεγκαρ, μπήκε αποφασισμένο στο παρκέ και με ηγέτες τους Νικολαΐδη, Γκαγκαλούδη και Κόμματο πήρε εξ αρχής τα ηνία του αγώνα. Το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου προηγήθηκε με 11-6 στο 5ο λεπτό, παρά τις προσπάθειες των Χατζή, Ματαλόν και Νάνα, από πλευράς Ηλυσιακού. Το μεγάλο πρόβλημα για το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη ήταν η άμυνα, η οποία «έμπαζε» από παντού, δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους να βρίσκουν εύκολα διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι.

Με ηρωικές προσπάθειες και το Νίκο Λινάρδο να κάνει εξαιρετικό κοουτσάρισμα, η ομάδα των βορείων προαστίων διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ, όμως όσο περνούσε η ώρα και πλησιάζαμε προς το φινάλε του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά. Οι Αμαρουσιώτες, πάντως, παίζοντας με ψυχή, κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να πάνε στα αποδυτήρια με +6 (49-43).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν περισσότερο υπόθεση των φιλοξενούμενων, αφού παρά τις προσπάθειες των Γκαγκαλούδη, Κόμματου και Νικολαΐδη κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν το προβάδισμα (58-59), στο 27’. Σημαντικό μερίδιο στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας του είχε ο Ντι Τζέι Τόμσον, που ανέλαβε δράση στο σκοράρισμα και -σε συνδυασμό με το παραγωγικό παιχνίδι του Νάνα- έδωσε την απαραίτητη ώθηση στον Ηλυσιακό.

Η ομάδα των βορείων προαστίων, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τον Κόμματο να κάνει ακόμα ένα φοβερό παιχνίδι, αλλά και τους Δεμερτζή και Σακελλαρίου να δίνουν πολύτιμες λύσεις, προηγήθηκε με 76-72 στο 35’. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα εξελίχθηκαν στο απόλυτο θρίλερ! Μόλις ένα λεπτό πριν από το φινάλε οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 81-79, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν αρχικά (81-81) και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά με 83-81, 45 δευτερόλεπτα για το φινάλε, χάρη σε δύο βολές του Νίκου Χατζή. Ο Καλαματιανός γκαρντ εξελίχθηκε σε δήμιο του Αμαρουσίου, αφού με νέες βολές, 15’’ πριν από τη λήξη, έγραψε το 85-81 για τους Ιλισιώτες, «κλειδώνοντας» το ροζ φύλλο.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Μάνος, Μητσόπουλος
Δεκάλεπτα: 26-18, 49-43, 65-64, 81-89.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου 6, Δεμερτζής 7 (1), Νικολαΐδης 11 (2), Ακεψιμαΐδης 12 (1), Γκαγκαλούδης 16, Τσόντζος 4, Κόμματος 22 (4), Καλογιαννίδης, Αγραβάνης 3.
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν 11 (1), Παπανικολόπουλος 2, Στεφάνοφ, Νάνα 24 (2), Χατζής 23, Τόμπσον 12 (4), Κοχαντάρεβιτς 6, Μπέμπης, Κασελάκης 7 (1), Τσαπρούνης, Τσιάκος 4.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved