Αλεξανδρής: «Και την ψυχή μας για τον Άρη»

Αλεξανδρής: «Και την ψυχή μας για τον Άρη»

Με άριστα βαθμολογεί τους παίκτες του Άρη, αναφορικά με το πόσο ομάδα είναι, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο Μακεδόνας τεχνικός, μιλώντας στο Άρης FM 92.8, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη χθεσινή (31/01) νίκη των Θεσσαλονικιών επί της Βιλερμπάν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Last 16 του Eurocup, και ζήτησε από τους παίκτες του να παρακάμψουν τα προβλήματα κι από εδώ και πέρα να δώσουν και την ψυχή τους για την ομάδα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη νίκη επί της Βιλερμπάν: «Καμιά φορά οι συμπτώσεις παίζουν το δικό τους ρόλο. Βέβαια, δεν διαθέτουμε τόσο δυνατή ομάδα ώστε να πιστεύουμε στην κατάκτηση του Eurocup, όμως είναι πολύ σημαντικό το ότι με τις παρούσες συνθήκες πετύχαμε μια μεγαλειώδη νίκη χθες (31/01) επί της Βιλερμπάν. Μια νίκη που έδωσε χαρά σε εμάς και τον κόσμο μας. Χαιρόμαστε πολύ με τη στήριξη του κόσμου και το γεγονός ότι παρότι χθες (31/01) ήταν ημέρα με την αγορά ανοιχτή ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει. Είπα στα παιδιά πως από εδώ και πέρα τα προβλήματα μένουν εκτός γηπέδου και θα πρέπει να δώσουμε την ψυχή μας για τη νίκη και την ομάδα. Με τους συνεργάτες μου, Μανωλόπουλο, Κωστόπουλο και Κωστίδη, είχαμε κάνει πολύ καλό σχεδιασμό για τον αγώνα, όπως κάνουμε πάντα. Η ομάδα έμεινε πιστή στο σχέδιο, αγωνίστηκε για 40 λεπτά με συγκέντρωση. Δεν παρεκκλίναμε από το στόχο. Τα λάθη τακτικής ήταν ελάχιστα. Έδωσαν όλοι παίκτες μου τον καλύτερο εαυτό τους».

Για την έλλειψη σταθερότητας που δείχνει ο Άρης: «Το ζητούμενο για εμένα κι αυτό στο οποίο επιμένω είναι να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης. Οι μέσοι όροι πόντων του κάθε παίκτη να μην έχουν μεγάλες αποκλίσεις από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το έχουμε πληρώσει αυτό. Μακάρι να μπορεί ο Μαυραειδής να είναι τόσο καλός σε κάθε παιχνίδι, αλλά το ζητούμενο είναι σε μια κακή ημέρα και πάλι να έχει να προσφέρει στην ομάδα. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται και εμπειρία. Πρέπει τα θετικά να είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Τα παιδιά είναι νέα και χρειάζονται υπομονή και δουλειά για να έχουν έντονη πρόοδο συνεχώς και για να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο και αυτοί και η ομάδα».

Για τον επόμενο αγώνα, με τον ΚΑΟΔ στο Αλεξάνδρειο: «Εκείνο που προέχει είναι να ετοιμαστούμε καλά. Θέλουμε να ξεκινήσουμε και πάλι ένα σερί νικών στο πρωτάθλημα, προκειμένου να πλασαριστούμε ψηλά για τα πλέι οφ. Θα ακολουθήσει ο αγώνας με την Βιλερμπάν εκτός έδρας. Εκεί θέλουμε τη νίκη έστω και με ένα πόντο. Στόχος μας είναι, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, εμείς να καταφέρουμε να διαχειριστούμε το ότι πρέπει να ανταποκριθούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα στις υποχρεώσεις μας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για τις απουσίες των Ταπούτου και Τσαλδάρη: «Να έχει η ομάδα ενέργεια και καλή απόδοση, όπως στο χθεσινό (31/01) παιχνίδι. Μας λείπουν οι Χρήστος Ταπούτος και Δημήτρης Τσαλδάρης τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις, καθότι προπονούνται ατομικά μέχρι να αποθεραπευτούν. Η εμπειρία τους μας λείπει ακόμα και στις προπονήσεις. Όλη η ομάδα, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές, δουλεύουν καθημερινά με τα παιδιά προκειμένου να επανέλθουν άμεσα. Βέβαια, βλέπετε πως ακόμη και από τον πάγκο στηρίζουν την ομάδα. Έχουμε αναπτύξει στενούς δεσμούς μεταξύ μας. Στην έννοια της ομάδας μπορώ να πω ότι μπορούμε να πάρουμε και το άριστα».

Για την προσπάθεια των παικτών του: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλει ο καθένας μας από το πόστο του. Έχουμε άριστο κλίμα. Δυσκολίες υπάρχουν σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ο καθένας με το δικό του τρόπο προσπαθεί να μειώσει ή να απαλύνει τα προβλήματα αυτά και τις εντάσεις που υπάρχουν σε κάθε οικογένεια. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό και στηρίζει την ομάδα. Καλούμαστε να τα λύσουμε τα όποια προβλήματα και να δείξουμε τη δουλειά που γίνεται σε όλους τους τομείς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ανταπόκριση και τη δουλειά των παιδιών. Και όποιες μικρές γκρίνιες και παράπονα προήλθαν από το οικονομικό κομμάτι πιστεύω πως με τις πληρωμές που θα γίνουν από τα έσοδα για τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ θα λυθούν και θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα».
Για την αποχώρηση του Ντόμινικ Τζέιμς: «Πρόκειται για ένα θέμα που το χειρίζεται ο πρόεδρος. Εγώ θα αποδεχθώ την τελική απόφαση που θα ληφθεί για το καλό της ομάδας».

Για το εάν θα ενισχυθεί ο Άρης: «Μας έχει πει ο πρόεδρος να κάνουμε σχετική έρευνα για παίκτη. Υπάρχει το θέμα με τη FIBA το οποίο διαχειρίζεται ο πρόεδρος και όταν λυθεί θα είμαστε έτοιμοι για πιθανή ενίσχυση. Θα εξαρτηθεί και από την εξέλιξη στην υπόθεση του Τζέιμς».



Η Βίρτους έστειλε την Εφές... σπίτι της και πάει στην Μπασκόνια για την πρόκριση στα playoffs
Η Βίρτους έστειλε την Εφές... σπίτι της και πάει στην Μπασκόνια για την πρόκριση στα playoffs
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved