Φλεβαράκης: «Πρώτος στόχος η παραμονή!»

Φλεβαράκης: «Πρώτος στόχος η παραμονή!»

Τον απολογισμό για το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο του Ηλυσιακού, έκανε ο Κώστας Φλεβαράκης.

Ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας των Ιλισίων μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103.3 FM» και τόνισε αναλυτικά…

Για τις προοπτικές του Ηλυσιακού: «Ο πρώτος στόχος της σεζόν ήταν η παραμονή. Aπό εκεί πέρα μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο στόχος και μαθηματικά στην συνέχεια θα δούμε πώς μπορούν κάποια παιδιά να πάρουν ένα σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα. Ο Ηλυσιακός ούτως η άλλως το πράττει αυτό και αναφέρομαι στον Κασελακη, τον Μάταλον και τον Σπανό. Έχουμε αρκετά νέα παιδιά, δεν είναι μόνο αυτοί καθώς  έχουμε και άλλους από πίσω που θέλουμε να τους βάζουμε όσο γίνεται και περισσότερο, αλλά ο βασικός στόχος βέβαια παραμένει μέχρι τέλος η ομάδα να είναι πιο ανταγωνιστική. Νομίζω κατά βάση μέχρι τώρα το έχουμε πετύχει γιατί πέρα από τις πέντε νίκες θεωρώ ότι είμαστε από τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος. Η εικόνα μας στα περισσότερα παιχνίδια ήταν πάρα πολύ καλή με εξαίρεση ένα - δυο παιχνίδια».

Για το αν μπορεί να μείνει στην πρώτη κατηγορία: «Το να σταθεροποιηθεί η ομάδα στο ψηλότερο επίπεδο στο ελληνικό μπάσκετ  νομίζω ότι είναι ένας μεγάλος στόχος από μόνο του. Αν αυτό  το συνδυάσεις μετά με χαμηλά μεγέθη και αναφέρομαι στα οικονομικά, γιατί εμείς σαν ομάδα ξεκινήσαμε από την αρχή το μπάτζετ μας μιας και δεν ήταν τόσο υψηλό. Μερικές φορές ο κόσμος μπερδεύει ένα μπάτζετ 200.000 ευρώ με ένα των 300.000. Πιστεύει ότι είναι τα ιδία νούμερα αλλά δεν είναι έτσι με αυτά τα οικονομικά μεγέθη η ομάδα προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στην Α1. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος μιας και τους 15 μήνες που είμαι στον Ηλυσιακό η ομάδα έχει δείξει μια αξιοπρεπής πορεία τόσο στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα. Δείχνουμε καλό πρόσωπο και  σε παιχνίδια που κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει ότι δεν έχουμε καμία τύχη απέναντι τους».

Για την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας σε κρίσιμα παιχνίδια: «Σε αρκετά παιχνίδια η ομάδα δείχνει ένα πολύ σταθερό πρόσωπο. Καμία φορά αυτό το  πράγμα μπορεί να αλλάξει  γιατί έχουμε αρκετά νέα παιδιά ή επειδή είχαμε τραυματισμούς όπως ο Γιώργος  Τσιάκος που έρχεται μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και  αγωνίστηκε πρόσφατα έπειτα από έναν χρόνο, ο Νίκος Παπανικολόπουλος που επίσης ήταν ένα χρόνο εκτός παρκέ. Επομένως, όταν έχεις να συνδυάσεις παιδιά που έχουν την εμπειρία αλλά είναι πολύ καιρό έξω με κάποια  παιδιά που δεν έχουν εμπειρίες από το πρωτάθλημα της Α1 ο συνδυασμός δεν είναι τόσο  εύκολος. Το κίνητρο όμως παραμένει υψηλό και η δουλεία  ποσοτικά και ποιοτικά είναι αρκετά καλή για τις όποιες εμφανίσεις γίνονται από την πλευρά των παικτών».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα δυστυχώς περνά σε δεύτερη μοίρα γιατί είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες, είτε γιατί μπορεί να  ξεκίνησαν  κάποιες από αυτές βιαστικά και μιλάω για τα μπάτζετ τους, αλλά και αυτές που ξεκίνησαν το αντίθετο δεν αλλάζει κάτι. Αυτό το πράγμα  δεν ισχύει μόνο στο μπάσκετ ισχύει σε όλη την κοινωνία. Δεν ξέρεις αν πρέπει να είσαι ικανοποιημένος η στενοχωρημένος γι αυτά που ζούμε στο μπάσκετ. Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους μας για την ελληνική κοινωνία και για το ελληνικό μπάσκετ αυτό που ζούμε .Το αγωνιστικό κομμάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πιστεύω ότι οι Ελληνες προπονητές και παίκτες  καταβάλλουν από την μεριά τους μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μείνει το ελληνικό μπάσκετ σε ένα υψηλό επίπεδο. Μέσα από την ομαδικότητα και την εργασία σε όλα τα επίπεδα είτε αυτός λέγεται προπονητής, είτε αθλητής, δημοσιογράφοι και παράγοντες, όταν εργάζεσαι ως μια κατεύθυνση τότε έχεις και θετικά αποτελέσματα».



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved