Σκουρτόπουλος: «Τυχερός που ήρθα στον Ίκαρο»

Σκουρτόπουλος: «Τυχερός που ήρθα στον Ίκαρο»

Ο Ίκαρος Καλλιθέας παρουσίασε σήμερα (31/01) τον Θανάση Σκουρτόπουλο, με τον Έλληνα προπονητή να τονίζει πως είναι τυχερός που ανέλαβε τη συγκεκριμένη ομάδα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αρχικά τοποθετήθηκε για τους στόχους του Ικάρου την δεδομένη στιγμή: «Είμαι παρά πολύ χαρούμενος που ανέλαβα μια ομάδα όπως είναι  ο Ίκαρος, η οποία ανήκει στα 3-4 σωματεία που είναι νοικοκυρεμένα. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη ευκαιρία για έναν προπονητή να μπορεί να δουλέψει σε μία ομάδα που δεν έχει  εξωαγωνιστικά προβλήματα και μπορείς μέσα από αυτό το γεγονός να σχεδιάσεις το πλάνο σου και να πετύχεις τους στόχους σου. Είμαι τυχερός που ήρθα στον Ίκαρο την δεδομένη στιγμή, γιατί πάνω κάτω έχουν ξεκαθαρίσει οι στόχο. Κάναμε μία συζήτηση για το τι συμφέρει την ομάδα στην συνέχεια του πρωταθλήματος και το πώς θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα. Από εκεί και πέρα θα σχεδιάσουμε το μέλλον, να κάνουμε καλές χρονιές και να φτάσουμε στο υψηλότερο σημείο της Α1 που μπορούμε»

Για το αν θα γίνουν αλλαγές στο ρόστερ του Ικάρου: «Δεν υπάρχει σκέψη να γίνουν αλλαγές. Τα 2/3 των παικτών μπορούν να παίξουν σε δύο θέσεις, πρόβλημα που λύνεται χωρίς αλλαγές στο ρόστερ. Εκτός και να κάποιος από τους παίκτες δεν είναι διαθέσιμος να λειτουργήσει με τα νέα δεδομένα. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, ίσως περισσότερα από όσα χρειάζονται. Σκοπός μας τώρα είναι να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα ώστε να βελτιωθούμε αγωνιστικά. Κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και σιγά σιγά να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι Μπάξτερ και Μπέινς που τραβάνε όλο το κουπί, χρειάζονται και άλλοι παίκτες σε πρωταγωνιστικό ρόλο να τους πλαισιώνουν, ώστε να μην είμαστε μονοδιάστατοι».

Ερωτηθείς για το ποιο κίνητρο υπάρχει από εδώ και πέρα στο πρωτάθλημα, απάντησε: «Υπάρχει μεγάλο κίνητρο και από την δικιά μου την πλευρά και από των παικτών. Σε κάθε αλλαγή προπονητή τα παιδιά είναι λογικό να συσπειρώνονται και να θέλουν να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό. Μαθηματικά δεν είναι δεδομένο ότι έχουμε σωθεί. Για το στόχο των πλέι οφ είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Εμείς θέλουμε να βελτιωθούμε και νομίζω ότι η εικόνα μας στα προσεχή παιχνίδια κόντρα σε Κολοσσό και Αρη θα είναι διαφορετική. Από εκεί και πέρα θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα και αυτά θα είναι ο οδηγός μας για το μέλλον».

Για τις συνθήκες εργασίες που προσφέρει  η ομάδα του Ικάρου σε έναν προπονητή είπε: «Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να δουλέψεις και να κάνεις το πρόγραμμά σου κάτω από τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που θέλεις εσύ. Οι παίκτες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν εξωαγωνιστικά προβλήματα και μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα σε ένα πιο απαιτητικό πρόγραμμα. Εμείς τώρα έχουμε αυξήσει τον αριθμό των προπονήσεων μας».

Για την κατάσταση στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ: «Η λύση για μένα είναι μια, οδηγούμαστε σε μια ημιεπαγγελματική κατάσταση, όπου οι ομάδες θα αποτελούνται από νέα παιδιά και ξένους από τα κολεγιακά πρωταθλήματα. Η εποχή των μεγάλων αστέρων στην Ελλάδα έχουν παγώσει. Αυτό δεν είναι κακό. Για τους προπονητές α πρόκληση και έξτρα κίνητρο. Θα παρουσιαστούν νέα πρόσωπα. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις μέσα από τις ομάδες και να λειτουργήσουμε».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved