Όρθιος στη Δράμα ο Κολοσσός!

Όρθιος στη Δράμα ο Κολοσσός!

Συγκλονιστική αναμέτρηση έγινε στο «Δημήτρης Κραχτίδης», με τον Κολοσσό να παίρνει δραματική νίκη επί του ΚΑΟΔ, με 83-82.

Οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά πήραν το έβδομο φετινό ροζ φύλλο τους σε οκτώ εκτός έδρας αναμετρήσεις και παρέμειναν στην τρίτη θέση της κατάταξης, πίσω από τους «αιώνιους». Οι νεοφώτιστοι, από την πλευρά τους, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του «Δημήτρης Κραχτίδης» και παρέμειναν στις χαμηλές θέσεις της κατάταξης. Ο Νίκος Λιακόπουλος με 2/2 βολές «σφράγισε» το τελικό αποτέλεσμα για τους νησιώτες, τρία δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Οι Δραμινοί δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, ενώ στην τελευταία επίθεση ο 29χρονος γκαρντ του Κολοσσού παραλίγο να γίνει από ήρωας… μοιραίος, καθώς αστόχησε και στις δύο βολές που κλήθηκε να εκτελέσει, αλλά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και κράτησε την μπάλα μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης.

Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική σε εξέλιξη, με τους δύο αντιπάλους να συμβαδίζουν στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκειά της. Παρά το δυνατό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων (1-6), οι Δραμινοί δεν άργησαν να φέρουν τον αγώνα στα… μέτρα τους (7-6), για να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 15-13. Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να είναι «ζεστός» από την περιφέρεια, ο ΚΑΟΔ έχτισε διαφορά έξι πόντων (23-17), αλλά το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά πήγε τον αγώνα στη ρακέτα και, εκμεταλλευόμενο κατά τον καλύτερο τρόπο την κυριαρχία του Μπόικιν, ξαναπήρε το προβάδισμα στο σκορ (29-33). Το σκορ του πρώτου μέρους (36-35) προμήνυε αυτό ακριβώς που έγινε στο δεύτερο: ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αποφασισμένοι να διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους εμφανίστηκαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη, που πάτησαν… γκάζι και ξέφυγαν νωρίς νωρίς στο +7 (47-40). ΟΙ Ροδίτες, όμως, έδειξαν και πάλι χαρακτήρα, ανατρέποντας το εις βάρος τους σκηνικό (47-48). Η τρίτη περίοδος έληξε 54-54, με τους δύο αντιπάλους να ξεκινούν από την… αρχή στο τελευταίο δεκάλεπτο και να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι και το φινάλε του (57-57 στο 34’, 68-66 στο 37’, 74-75 στο 39’). Η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με το Νίκο Λιακόπουλο να είναι ο πρωταγωνιστής των δύο τελευταίων φάσεων.

Στα 20’’ ο Χαραλαμπίδης αστόχησε σε τρίποντο, ο Κολοσσός πήρε το ριμπάουντ και ο έμπειρος γκαρντ με 2/2 βολές έκανε το 80-83. Ξανά ο Χαραλαμπίδης, μόλις 3’’ πριν από το τέλος, ήταν ψύχραιμος στις βολές (82-83) και οι παίκτες του ΚΑΟΔ έκαναν αμέσως φάουλ στο Λιακόπουλο, 2’’ πριν από το τελικό σφύριγμα. Ο έμπειρος γκαρντ αστόχησε και στις δύο, αλλά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, «κλειδώνοντας» το «διπλό».

Διαιτητές: Σχινάς, Αφεντουλίδης, Ανδρικόπουλος.
Δεκάλεπτα:
15-13, 36-35, 54-54, 82-83.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ, Καρύδας 13 (2), Χαραλαμπίδης 17 (3), Αθηναίου 15 (3), Ιωακειμίδης, Μισέλ 2, Κιτσούλης 8, Τσέρανιτς 9, Ζάρας 7 (1), Μπάβτσιτς 9, Κακαρούδης 2, Στυλίδης.
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 15 (2), Χάτεν 18 (3), Πάνος 2, Γεωργαλής 2, Ασημακόπουλος 6, Μπόικιν 19 (1), Χαρίσης 2, Τσάμης 10 (1), Χόπσον 2, Κομποδιέτας 7 (1), Αυγενικός, Αγγελάκος.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved