«Προπόνηση» στη Γλυφάδα ο Παναθηναϊκός (photos)

«Προπόνηση» στη Γλυφάδα ο Παναθηναϊκός (photos)

Επιδεικνύοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα, ο Παναθηναϊκός πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες από το κλειστό της Γλυφάδας, επικρατώντας με 95-66 του Ίκαρου Καλλιθέας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επί της ουσίας «καθάρισαν» την κατάκτηση του ροζ φύλλου από το πρώτο ημίχρονο, όταν βρέθηκαν να προηγούνται με 20 πόντους, ενώ γενικά δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα απέναντι στο συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου (πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα και τη διάθεση της ομάδας του, που ανεβάζει «στροφές» εν όψει της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, στην Κωνσταντινούπολη (02/02).

Σοβαρός, πειθαρχημένος και με απόλυτη συγκέντρωση παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης περιόρισαν τους γηπεδούχους στους 17 πόντους και με το δίδυμο των Καϊμακόγλου και Μπατίστ να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ προηγήθηκαν με 27-17 στο 10ο λεπτό. Στηριζόμενος σε προσπάθειες του Σκορδίλη, ο Ίκαρος προσπάθησε να αντιδράσει στη δεύτερη περίοδο, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος, γεγονός που του επέτρεψε να ανεβάσει την υπέρ του διαφορά στο +13 (21-34) στο 24ο λεπτό. Όσο περνούσε η ώρα οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέβαζαν την απόδοσή τους και παράλληλα την υπέρ τους διαφορά (26-43 στο 18’), με τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου να μην είναι σε θέση να αντιδράσουν.

Η τριάδα των Νικ Καλάθη, Κώστα Τσαρτσαρή και Άλεξ Μάριτς πήρε τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα και με συνοπτικές διαδικασίες οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά στους 19 πόντους (30-49), συνεχίζοντας να αποδίδουν εξαιρετικά στον αμυντικό τομέα. Ο Μπάξτερ προσπάθησε να δώσει κάποιες λύσεις στους γηπεδούχους, αλλά η ανωτερότητα του συγκροτήματος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν εμφανής σε όλους τους τομείς. Απόλυτα φυσιολογικά, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» την υπόθεση κατάκτησης του ροζ φύλλου από το πρώτο μέρος (32-52 στο 20’).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στην τρίτη περίοδο και, με ασφυκτική πίεση στην άμυνα, ανάγκασαν τον αντίπαλό τους σε πολλά λάθη. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν νικητές από όλες τις προσωπικές μονομαχίες και δείχνοντας τον ίδιο ζήλο στην άμυνα συντήρησαν τη διαφορά σε απλησίαστα ύψη για το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου (41-60 στο 25’, 47-65 στο 27’). Η ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν σταθεροποιήσει τη διαφορά στα επίπεδα των 20 πόντων (49-69) και τον Ίκαρο να έχει το ρόλο του κομπάρσου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, δεν συνάντησαν το παραμικρό πρόβλημα να εξαπλώσουν την κυριαρχία του στο τελευταίο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστή τον Καϊμακόγλου, που αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ με 15 πόντους, να φτάσουν σε εύκολη νίκη, με την οποία επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την εντός έδρας ήττα σοκ από την Ούνιξ Καζάν, στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας.

Διατητές: Αναστόπουλος, Διαμαντής, Παντελίδης.
Δεκάλεπτα: 17-27, 32-52, 49-69, 66-95.
Ίκαρος Καλλιθέας (Σκουρτόπουλος): Σκορδίλης 10, Μπάξτερ 11 (1), Κουμπούρας 8, Καράμπουλας 6, Πολυτάρχου 2, Τσιάρας 2, Βασίλιεβιτς, Τζιάλας 1, Μπέινς 17, Μπεκ 5 (1), Λιούμπιτσιτς 2, Λαρεντζάκης 2.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 14, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 15, Λόγκαν 5, Σάτο, Τσαρτσαρής 13 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Καλάθης Ν. 11 (2), Κυρίτσης 5, Σμιθ 5, Καϊμακόγλου 15 (1), Γιασικεβίτσιους 4 (1).

Παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ίκαρο Καλλιθέας και τον Παναθηναϊκό.



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved