Ιτούδης: «Μας κόστισε το γ΄ δεκάλεπτο»

Ιτούδης: «Μας κόστισε το γ΄ δεκάλεπτο»

Την άποψή του για την ήττα από την Ούνιξ Καζάν έγραψε ο Δημήτρης Ιτούδης, στο προσωπικό του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού.

Ο στενός συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, έκανε λόγο για κακή απόδοση της ομάδας μετά το πρώτο πεντάλεπτο, τονίζοντας πως το γ’ δεκάλεπτο ήταν αυτό που στοίχισε στους «πράσινους».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο blog του, ο Δημήτρης Ιτούδης:
«Καλησπέρα…
 Ελπίζω να είστε όλοι καλά… Από τη δική μας πλευρά συνεχίζουμε τη δουλειά μετά την αναμέτρηση με την Ούνιξ Καζάν και πριν από αυτήν με τον Ίκαρο Καλλιθέας.
 
Δυστυχώς κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Το μόνο καλό που κάναμε σε αυτόν τον αγώνα ήταν το ξεκίνημα, τα πέντε πρώτα λεπτά. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε καθόλου καλή προσαρμογή στην άμυνα, καθόλου καλή αντίδραση στα πικ εντ ρολ τους.
 
Παίκτες κλειδιά που δημιουργούν και εκτελούν, όπως είναι ο Ντόμερκαντ, ο Λάιντεϊ και ο Σαμοϊλένκο έφτιαξαν το παιχνίδι γι’ αυτούς. Είχαν όλους τους διαδρόμους, πάσες… Γενικότερα, ήμασταν πολύ κακοί και στην περιστροφή και στο να επιτεθούμε στην μπάλα.
 
Το τελευταίο μας κομμάτι ήταν καλό, γίναμε πιο επιθετικοί, πιέσαμε και δεν επιτρέψαμε να τελειώσει ο αγώνας με μεγάλη διαφορά. Είναι κάτι που θα μας βοηθήσει πιστεύω στη συνέχεια στο Top16. Η φάση αυτή είναι έξι τελικοί, οπότε όπως έχουμε πει οτιδήποτε μετράει. Κάθε πόντος, κάθε ριμπάουντ… Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά αυτό που είχα πει στην αρχή, ότι δεν υπάρχει φαβορί. Υπάρχουν μόνο ομάδες που παίζουν στο παρκέ και αυτό έκανε και η Ούνιξ.
 
Μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και αυτό έγινε και στο γήπεδο χθες. Είδαμε το βίντεο όλο μαζί, το αναλύσαμε φάση προς φάση, βλέποντας αρκετές από αυτές δύο και τρεις φορές, για να είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς έγινε. Είναι κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που μας στοίχισε πάρα πολύ. Έχοντας ένα ράνκινγκ 9.30, όπου σχεδόν έχουμε τις ίδιες κατοχές με την Ούνιξ, εμείς δεν εκτελούμε, είμαστε νωχελικοί στην επίθεσή μας, δεν έχουμε διεισδύσεις, δεν απειλούμε, δεν δημιουργούμε φάσεις κι αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, γιατί κάποια παιχνίδια μπορείς να τα κερδίσεις και αμυντικά, αλλά και επιθετικά μέσα από κάποιες φάσεις. Η Ούνιξ έχει ανέβει πολύ από το μέσο όρο των 70 πόντων που βάζει στην επίθεση, ενώ εμείς μείναμε στον δικό μας μέσο όρο.
 
Η συνέχεια θα γραφεί στο γήπεδο. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τον Ίκαρο εκτός έδρας. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, το έχουμε πει πολλές φορές και εννοείται ότι σεβόμαστε και τον Ίκαρο. Έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο ρόστερ του, αλλά έκανε και αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο.
 
Σε ότι αφορά το ρόστερ προχώρησε σε προσθήκες έμπειρων παικτών όπως ο Βασίλιεβιτς, ή πιο νέων όπως ο Σκορδίλης. Το γεγονός ότι έχουν αλλάξει προπονητή είναι ένα επιπλέον στοιχείο σημαντικό του αγώνα. Αναμφίβολα ο Σκουρτόπουλος θα προσπαθήσει να βάλει τη φιλοσοφία του στο παιχνίδι. Είναι αρκετές μέρες με την ομάδα, οπότε σίγουρα θα έχει περάσει τα δικά του κομμάτια γι’ αυτό καλούμαστε να κάνουμε… σκάουτινγκ στον αγώνα και στη διάρκειά του.
 
Είναι ένας αγώνας, τον οποίο αντιμετωπίζουμε σοβαρά. Δεν έχουμε περιθώρια απωλειών και επιπλέον αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο για εμάς να κάνουμε και καλές εμφανίσεις. Ξεκινήσαμε καλά την προετοιμασία, είδαμε το βίντεο, δουλέψαμε καλά, έχουμε και τη σημερινή μέρα να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα, αλλά και να πορευτούμε καλύτερα.
 
Κλείνοντας, θα μου επιτρέψετε να ξεφύγω λίγο από το μπάσκετ… Θα ήθελα να δώσω τις καλύτερες ευχές στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τη γέννηση του γιου του.. Είναι στιγμές χαράς, όχι μόνο για τους νέους γονείς, αλλά για όλους μας στην ομάδα κάθε τέτοια είδηση… Να είστε όλοι καλά, Δημήτρης».



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved