Φραγκιάς: «Σαν να παίζουμε στο εξωτερικό»

Φραγκιάς: «Σαν να παίζουμε στο εξωτερικό»

Διπλό είναι το εμπόδιο που έχει να ξεπεράσει ο Κολοσσός Ρόδου στο ελληνικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με το Βασίλη Φραγκιά.

Ο τεχνικός των νησιωτών, μιλώντας στο Sentra FM 103.3, εξήγησε πως δεν καλούνται να ξεπεράσουν μόνο τους αντιπάλους τους, αλλά και την απόσταση, καθώς η σύνδεση της Ρόδου με την υπόλοιπη χώρα δεν είναι συχνή και οι μετακινήσεις τους γίνονται μετ’ εμποδίων. Αναφέρθηκε επίσης στους φετινούς στόχους του Κολοσσού, στις υπόλοιπες επαρχιακές ομάδες, αλλά και την πορεία των «αιώνιων» στην Ευρωλίγκα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την ώρα έναρξης της αναμέτρησης του Κολοσσού Ρόδου με τον ΚΑΟΔ (12.30): «Εγώ το πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται αγώνες το μεσημέρι στα πρότυπα του ΝΒΑ, όπως γίνεται στην Ισπανία, απλά πρέπει το πρόγραμμα αυτό να βγαίνει νωρίς. Δηλαδή, στην Ισπανία όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα ξέρουν ακριβώς τις ημέρες και τις ώρες που θα παίξουν. Στη χώρα μας, δυστυχώς, εγκλωβιζόμαστε την τελευταία στιγμή και μην ξεχνάμε και ένα άλλο πράγμα, πως εμείς έχουμε ένα πρόβλημα με τα δρομολόγια, τα οποία είναι πάρα πολύ δύσκολα. Θα φύγουμε το Σάββατο πολύ πρωί (28/01) και θα επιστρέψουμε Κυριακή βράδυ (29/01). Είναι σαν να παίζεις στο εξωτερικό, στην κυριολεξία».

Για τους στόχους του Κολοσσού Ρόδου: «Σίγουρα, θέλουμε να δούμε την ομάδα να παίζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν θα μπορεί να είναι στην Ευρωλίγκα, αλλά μία θέση στο Eurocup μπορεί να την πάρει η ομάδα του Κολοσσού. Το θέμα είναι να δούμε με τι προϋποθέσεις μπορεί να την πάρει και το σημαντικότερο επίσης, είναι να μείνουμε πραγματικά προσγειωμένοι, γιατί έχει δρόμο το πρωτάθλημα και νομίζω ότι, όπως δείχνουν τα πράγματα, η τρίτη, η τέταρτη και πέμπτη θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε Πανιώνιο, Ρέθυμνο και σε εμάς, οπότε και οι τρεις αυτές θέσεις δίνουν κάποιο εισιτήριο, αν δεν κάνω λάθος, για να επιλέξεις να πας σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Για την παρουσία των επαρχιακών ομάδων στη φετινή Α1: «Είμαι πολύ ρεαλιστής και, επειδή πολλές φορές σαν Έλληνες κολλάμε πολύ στην ιστορία, η ιστορία δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Εγώ πραγματικά λυπάμαι για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που αντιμετωπίζουν τόσα πολλά προβλήματα οικονομικής φύσεως. Από την άλλη, βέβαια, πάντα σε μια τέτοια κατάσταση βγαίνουν κάποιες άλλες ομάδες και δεν εννοώ τη δικιά μου ομάδα, μιλάω και για το Ρέθυμνο, αλλά και για άλλες ομάδες που θα βρεθούν ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα φέτος ή τα επόμενα χρόνια. Και ο κόσμος χρειάζεται μία αλλαγή, γιατί έχουμε κουραστεί πολλές φορές να λέμε ιστορική ομάδα η μία, ιστορική ομάδα η άλλη. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα, να έχουμε δύο ομάδες στο εξωτερικό και στο ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Όσο ιστορικές και αν είναι, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, πάνε πιο κάτω, αναγεννιούνται και επιστρέφουν».

Για την Ευρωλίγκα: «Ο Παναθηναϊκός έχει το σύνολο να διαχειριστεί πολύ καλά αυτές τις καταστάσεις και πολλές φορές έχει δείξει ότι από αυτό βγαίνει και πιο δυνατός. Φυσικά, υπάρχει και η αντίθετη πλευρά, που μας δείχνει ότι δεν είναι η ίδια ομάδα με την περσινή και οι απώλειες παικτών του δεν έχουν αντικατασταθεί πλήρως, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο να το ξεπεράσει όλο αυτό».

Για τον Παναθηναϊκό: «Μπήκε ο Περπέρογλου με τον Τσαρτσαρή και κατ’ αρχάς άλλαξε όλη η ομάδα. Εμείς ήμασταν άτυχοι που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό όταν επέστρεψαν αυτοί οι δύο παίκτες και άλλαξαν κατευθείαν οι ταχύτητες, άλλαξαν οι αυτοματισμοί, είδες μια διαφορετική ομάδα. Από την άλλη πλευρά, προσπαθεί ο Ομπράντοβιτς να βάλει μέσα σε αυτό το σύστημα δύο παιδιά που δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς θέλει ο προπονητής. Μην ξεχνάμε την πρώτη χρονιά που ήρθε ο Νίκολας παρουσίαζε εικόνα ανάλογη του Λόγκαν και στην πορεία έφτιαξε και έγινε πολύ καλύτερος ως παίκτης. Πρέπει να περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα και την αντίδραση του Παναθηναϊκού στην Τουρκία».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός δεν εμπνέει σιγουριά, από την άλλη πλευρά βρισκόμαστε στα τέλη του Ιανουαρίου και, όπως λένε, το γαμπρό τον ξυρίζουν Μάιο-Ιούνιο, οπότε τότε μπορεί να δούμε μια διαφορετική ομάδα, που θα έχουν ενσωματωθεί και καλύτερα οι παίκτες, θα έχουν καταλάβει και καλύτερα τον προπονητή, όπως είναι ένας μεγάλος προπονητής σαν τον Ίβκοβιτς. Αυτό που βλέπουμε τώρα σαν εικόνα είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι πιο έτοιμος να επαναλάβει αυτό που κάνει τα τελευταία χρόνια για να πάρει το πρωτάθλημα. Στο τέλος θα δούμε».



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved