Η ενίσχυση έφερε νίκη για τον ΠΑΟΚ

Η ενίσχυση έφερε νίκη για τον ΠΑΟΚ

Με τους νεοαποκτηθέντες Πέτγουεϊ και Ντούβνιακ να δίνουν το παρών και το Δήμο Ντικούδη να τον οδηγεί επιθετικά, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 66-60 της Καβάλας.

Μετά τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ, από τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα στους «Αργοναύτες» που στηρίχθηκαν στο Μάρκο Πάσαλιτς στο πρώτο μέρος και στο Σωτήρη Καραποστόλου στο δεύτερο. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως θα μπορούσαν να δραπετεύσουν με το «διπλό» από την Πυλαία, όταν προηγήθηκαν με 54-50, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, αλλά ένα σερί 12-2 των Θεσσαλονικιών ανέτρεψε το σκηνικό.

Με το δίδυμο των Ντικούδη και Καλαμπόκη να αναλαμβάνει από το ξεκίνημα δράση στο σκοράρισμα, το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου προηγήθηκε με 8-7 στο 5ο λεπτό. Η Καβάλα, όμως, είχε τις δικές της απαντήσεις και με τους Πάσαλιτς - Σίμτσακ να «χτυπάνε» την αντίπαλη άμυνα πήρε το προβάδισμα (12-14) τρία λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Παρότι ο Ο’ Μπράιαντ ήταν άστοχος (0/3 δίποντα), οι «Αργοναύτες» διατήρησαν το προβάδισμα έως το φινάλε της περιόδου (14-17), αφού οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο μαρκάρισμα του Πάσαλιτς, που ήταν ασταμάτητος (9π.).

Όσο περνούσε η ώρα η Καβάλα ανέβαζε την απόδοσή της και με τον Καραποστόλου να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι προηγήθηκε με 23-18 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Για ακόμη μία φορά, όμως, ο Ντικούδης ήταν ο παίκτης που ανέλαβε να βγάλει τον ΠΑΟΚ από το επιθετικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει και με προσωπικές ενέργειες βοήθησε τους Θεσσαλονικείς να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να ισοφαρίσουν σε 26-26 στο 17ο λεπτό. Χάρη στο επιθετικό κρεσέντο του, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 32-30 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον ίδιο να έχει φτάσει τους 15 πόντους.

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ στο ξεκίνημα της επανάληψης και προηγήθηκε με 39-33, με τους Καλαμπόκη και Ντικούδη να συνεχίζουν να εκτελούν την άμυνα της Καβάλας. Oι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αντιμετώπισαν επιθετικό πρόβλημα στα πρώτα έξι λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Πάσαλιτς άρχισε να βρίσκει και πάλι καλό ρυθμό και με αυτόν στη θέση του οδηγού οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 41-39. Με τον Ντικούδη να φτάνει τους 21 πόντους, οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν το προβάδισμα (46-44) ένα λεπτό πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, για να οδηγηθούμε στο 48-44, με το οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 30'.

Το πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου άνηκε στους «Αργοναύτες». Στηριζόμενη στην εξαιρετική άμυνά της και με τον Καραποστόλου να έχει πάρει «φωτιά», η Καβάλα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και προηγήθηκε με 54-50 στο 35ο λεπτό. Ο Ντούβνιακ βοήθησε το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου να αντιδράσει και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ (56-54), μόλις τέσσερα λεπτά για τη λήξη. Με το σερί να φτάνει στο 8-0, οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν κι άλλο την υπέρ τους διαφορά (58-54, στο 37’). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε με 62-56, βάζοντας τις βάσεις της νίκης. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν σε 62-58, αλλά οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου αποδείχθηκαν ψύχραιμοι στο τέλος και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μπίτης, Μητσόπουλος
Δεκάλεπτα: 18-17, 32-30, 48-44, 66-60.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς, Στίγκερς 6, Αράπης, Άλεξιτς 1, Ντούβνιακ 11 (1), Ντικούδης 23 (2), Καλαμπόκης 16, Πέτγουεϊ 4, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές 2, Καλαμπάκας.
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 18 (5), Γκάρισον 3 (1), Αγγελόπουλος, Στεφανίδης 7 (1), Γκέλιος, Γεωργάκης, Κοστόβ 2, Καραποστόλου 19 (3), Σίμτσακ 7, Ο’ Μπράιαντ 4.



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved