Εφτάψυχο το Περιστέρι!

Εφτάψυχο το Περιστέρι!

Το Περιστέρι ξεπέρασε τα πολλά εσωτερικά προβλήματά του και μαζί το εμπόδιο του Ίκαρου Καλλιθέας, που τον φιλοξένησε και τον κέρδισε με 81-69.

Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη αποδείχθηκε εφτάψυχο, αφού παρά τη φυγή του Ρόμπι και τον τραυματισμό του Πέτρουλα κατάφερε να βρει τις απαιτούμενες λύσεις, παίρνοντας παλικαρίσια το έκτο φετινό ροζ φύλλο του. Ήρωας για το συγκρότημα των δυτικών προαστίων αναδείχθηκε ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο οποίος έβλεπε σαν βαρέλι το αντίπαλο καλάθι, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 6/7 τρίποντα! Η τριάδα των Μότσνικ, Μανωλόπουλου, Σκοτ τον συμπλήρωσε επάξια, οδηγώντας το Περιστέρι σε πολύ σημαντική νίκη.

Παρά τις προσπάθειες του Σωτήρη Μανωλόπουλου, το Περιστέρι των πολλών προβλημάτων και απουσιών δεν κατάφερε να παρακολουθήσει το σκορ στην έναρξη της αναμέτρησης. Με μεγάλο πρωταγωνιστή το Σάσα Βασίλιεβιτς, που στο ημίχρονο είχε ήδη πετύχει 15 πόντους, και άξιους συμπαραστάτες του τους Μπέινς και Μπάξτερ το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ και να προηγηθεί με 36-28, τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Με το Χάρη Γιαννόπουλο να δίνει λύσεις, η ομάδα των δυτικών προαστίων προσπάθησε να κλείσει την ψαλίδα και τα κατάφερε, αφού αρχικά μείωσε σε 38-33 κι έκλεισε το ημίχρονο υπολειπόμενη μόλις… μισό καλάθι (37-38).

Τα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου εξελίχθηκαν σε ντέρμπι. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν σε θέση να ξεφύγει στο σκορ, με το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη να στηρίζεται στο δίδυμο των Γιαννόπουλου, Μανωλόπουλου και το Μότσνικ να σιγοντάρει στο σκοράρισμα. Με τη συγκεκριμένη τριάδα να χτυπάει την άμυνα του Ίκαρου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 48-44, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Παρά τις λύσεις που έδωσε ο Άαρον Μπέινς, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πατάνε καλύτερα στο παρκέ και μοιραία ανέβασαν κι άλλο την υπέρ τους διαφορά (51-44), κάνοντας την απόλυτη ανατροπή στην εικόνα της αναμέτρησης!

Με το Γιαννόπουλο να πραγματοποιεί πολύ μεγάλη εμφάνιση και να φτάνει τους 20 πόντους, «σκοτώνοντας» τους φιλοξενούμενους από τα 6,75 μέτρα, το Περιστέρι ανέβασε κι άλλο την υπέρ του διαφορά, αφού προηγήθηκε με 57-48 στο 30ό λεπτό, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Παρά την προσπάθεια του Μπεκ, η ομάδα των δυτικών προαστίων διατήρησε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου (59-50). Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη, όμως, δεν παράτησαν τον αγώνα, αντεπιτέθηκαν και μείωσαν σε 60-56, δίνοντας ξανά χαρακτήρα ντέρμπι στο αγώνα.

Με ηρωικές προσπάθειες και το Σκοτ να δίνει λύσεις, οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο έχοντας προβάδισμα έξι πόντων (63-57). Ο Χάρης Γιαννόπουλος συνέχισε το προσωπικό σόου του από τη γραμμή των 6,75μ. και φτάνοντας τους 26 πόντους έδωσε προβάδισμα 10 πόντων (69-59) στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, αφού το μόνο που κατάφεραν ήταν απλώς να μειώσουν σε 72-66, και οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν σπουδαία νίκη.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Φούφης, Σταματόπουλος.
Δεκάλεπτα: 21-22, 37-38, 57-48, 81-69
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 5 (1), Καυκής 2, Ψαρόπουλος, Γιαννόπουλος 30 (6), Μανωλόπουλος 15 (3), Σκοτ 13 (1), Έντουαρντς 5, Μότσνικ 11 (1).
Ίκαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης): Μπάξτερ 17 (2), Κουμπούρας, Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου, Βασίλιεβιτς 15 (3), Παπαργυρόπουλος 2, Μπέινς 19, Μπεκ 14, Λιούμπισιτς.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved