Καλαμπόκης: «Ένα βήμα μπροστά, όχι δύο πίσω»

Καλαμπόκης: «Ένα βήμα μπροστά, όχι δύο πίσω»

Τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για το μέλλον, σύμφωνα με το Γιάννη Καλαμπόκη.

Ο 33χρονος γκαρντ του ΠΑΟΚ, ανανεώνοντας το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ, εξέφρασε την ανάγκη η προσπάθεια που γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ να έχει αποκλειστικό στόχο να γίνει ένα βήμα μπροστά, κι όχι δύο πίσω, και πρόσθεσε: «Κοιτώντας τα λάθη που έγιναν κατά το παρελθόν, ας παραδειγματιστούμε ώστε να δημιουργήσουμε το μέλλον που δικαιούται η νέα γενιά, μακριά από μικροσκοπιμότητες, εντυπώσεις και κάθε είδους δουλειές».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Τι να γράψεις και γιατί, είναι το ερώτημα... Σε ποιους να απευθυνθείς και με τι τρόπο; Ας προσπαθήσουμε να γράψουμε για αυτα που γράφουν οι άλλοι λοιπόν. Με προβληματισμό τα τελευταία χρόνια διαβάζω άρθρα και κείμενα αξιόλογων ανθρώπων του χώρου μας, οι οποίοι με έναν δικό τους τρόπο σχολιάζουν την επικαιρότητα, διαμορφώνοντας τις περισσότερες φορές τη γνώμη των αναγνωστών. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία τόσο από τη ζωή όσο και από τον αθλητισμό, προσπαθούν να αναλύσουν, να εξηγήσουν και να μεταφέρουν αυτά που είδαν σε κάποιον αγώνα ή να απλοποιήσουν κατά το δυνατόν το τρόπο παιχνιδιού των ομάδων και τέλος πάντων σε κάθε μπασκετιό event στο ο οποίο τυγχάνει να είναι ειδήμονες που έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους αναγνώστες τις σκέψεις τις ιδέες και τα συμπεράσματά τους.

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να διαβάζεις απόψεις και γνώμες ειδικών, κάποιοι εκ των οποίων είχαν λαμπρή αθλητική καριέρα, τόσο από άποψη επιδόσεων εντός γηπέδου όσο και από τη συμπεριφορά τους την οποία ήταν κοσμιοτάτη. Επίσης, υπάρχουν και άρθρα προπονητών που επίσης έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί ο αναγνώστης εκτός από το κείμενο του δημοσιογράφου έχει τη δυνατότητα να δει μια πιο βαθιά προσέγγιση σχετικά με το άθλημα που αγαπά και τον αγώνα της ομάδας που υποστηρίζει.

Μέχρι εδώ όλα καλά, ο προβληματισμός για εμένα ξεκινάει από τη στιγμή που ο κάθε «συγγραφέας» ξεχνά να κάνει χρήση του προνομίου που του δόθηκε από το συγκεκριμένο Μέσο (ιστοσελίδα, εφημερίδα, περιοδικό) και κάνει κατάχρηση.  Χρησιμοποιεί αφορισμούς, αποκτά ειρωνικό ύφος για αυτά που ο ίδιος κρίνει πως είναι «λάθος», αποθεώνει αυτούς που ο ίδιος θεωρεί «σωστούς» και ακολουθώντας τα «πιστεύω» του, γράφει τι θα έκανε αυτός εάν ήταν στη θέση εκείνων που αγωνίζονται. Σε μία από τις δυσκολότερες αθλητικά, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, το τελευταίο πράγμα που έχουμε ανάγκη είναι να απαξιώνουμε εμείς οι ίδιοι αυτό που αγαπάμε και κάποιοι υπηρετούμε. Έχοντας λοιπόν την ευκαιρία να μάθουμε πράγματα από ανθρώπους που και γνώση, αλλά και εμπειρία διαθέτουν, καλό είναι να κάνουμε προσπάθεια που θα μας πάει ένα βήμα μπροστά και όχι δύο πίσω.

Κοιτώντας τα λάθη που έγιναν κατά το παρελθόν, ας παραδειγματιστούμε ώστε να δημιουργήσουμε το μέλλον που δικαιούται η νέα γενιά, μακριά από μικροσκοπιμότητες, εντυπώσεις και κάθε είδους «δουλειές». Ευτυχώς, αυτά που περιγράφω αποτελούν την εξαίρεση, γιατί κατά κανόνα υπάρχουν άρθρα που είναι πραγματικά διαμάντια από ανθρώπους ιδιαιτέρως χαρισματικούς και 100% εύστοχα. Κείμενα τα οποία διδάσκουν, διασκεδάζουν, μα το κυριότερο προβληματίζουν αυτόν που τα διαβάζει.

Πολλές φορές ξεφεύγουν από τα στερεότυπα του αθλητικού ρεπορτάζ και έχουν έναν πιο κοινωνικό χαρακτήρα που οδηγεί τους αναγνώστες στο να σκεφτούν ότι ο αθλητισμός και η κοινωνία είναι έννοιες  αλληλένδετες και για να μπορέσει κάποιος να γίνει καλύτερος δεν φτάνουν μόνο οι προπονήσεις, αλλά χρειάζονται και άλλα εφόδια που δημιουργούν έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο πλέον και όχι μόνο έναν καλό αθλητή. Ελπίζω να μη σας κούρασα και προσπαθώντας να είμαι αντικειμενικός δεν θέλησα ούτε να κατευθύνω, αλλά ούτε και να αποτρέψω, μα είμαι σίγουρος πως στη «φτωχή» πλην όμως τίμια ιστοσελίδα μας υπάρχουν επισκέπτες με κρίση και άποψη, ώστε να ξεχωρίζουν τους καλούς από τους… καλοθελητές».



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved