Παπανικολάου: «Δεν βρισκόμαστε τυχαία ψηλά»

Παπανικολάου: «Δεν βρισκόμαστε τυχαία ψηλά»

Στην καταπληκτική φετινή πορεία του ΑΓΟΡ, που τον έχει φέρει στην 5η θέση της Α1, αναφέρθηκε ο Νίκος Παπανικολάου.

Ο 26άχρονος φόργουορντ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, εξήγησε πως οι νεοφώτιστοι δεν βρίσκονται τυχαία ψηλά, ενώ αποκάλυψε πως έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν όνειρα για τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Νίκο, με τη νίκη σας επί του Ίκαρου Καλλιθέας βρεθήκατε στη πέμπτη θέση. Πόσο σημαντική ήταν για εσάς αυτή η επιτυχία και πόσο θα βοηθήσει;
«Σίγουρα αυτή η νίκη ήταν σημαντική για εμάς σε όλα τα επίπεδα. Πρώτα από όλα πάντα μια εκτός έδρας νίκη σε βοηθάει τόσο στη βαθμολογία όσο και στην ψυχολογία. Στο ημίχρονο βρεθήκαμε να είμαστε πίσω στο σκορ και στα αποδυτήρια αναλύσαμε τα λάθη μας, με αποτέλεσμα να τα διορθώσουμε και τελικά να πάρουμε τη νίκη, αποδεικνύοντας ότι δεν βρισκόμαστε τυχαία ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα».

-Όταν ξεκινούσε η χρονιά για το Ρέθυμνο περίμενες τόσο καλή πορεία;
«Περίμενα ότι θα κάνουμε μια σχετικά καλή πορεία, αλλά όχι τόσο καλή για να βρεθούμε πέμπτοι. Δεν φοβήθηκα για την παραμονή μας, αλλά περίμενα κάτι ενδιάμεσο».

-Πήρες εύκολα την απόφαση να αγωνιστείς για το Ρέθυμνο όταν σου έγινε η πρόταση;
«Γνώριζαν τον κόουτς με τον οποίο συζήτησα και τα βρήκαμε μέσα σε πέντε λεπτά. Επίσης, είχα ακούσει τα καλύτερα για την ομάδα και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτήν. Την εποχή που ζούμε, λοιπόν, δεν ψάχνεις για πολλά πράγματα. Το μόνο που θες είναι ένας προπονητής που σε εμπιστεύεται και μια διοίκηση που βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Τα βρήκα και τα δύο εδώ, οπότε δεν ήταν δύσκολο να έρθω».

-Ποιοι είναι πλέον οι στόχοι της ομάδας, καθώς ο πήχης μάλλον έχει ανέβει…
«Αυτό που θέλουμε είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν σε καλύτερη θέση γίνεται. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρεθούμε στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει. Αν βρεθούμε εκεί, άλλωστε, θα είναι μια νέα εμπειρία και μια νέα πρόκληση για όλους όσοι βρίσκονται στην ομάδα».

-Οι δικοί σου στόχοι ποιοι είναι;
«Συμβαδίζουν απόλυτα με της ομάδας μου. Θέλω να παίξω και να δείξω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω αλλά για εμένα πιο σημαντικό είναι να κερδίζει το Ρέθυμνο. Ένας αθλητής, άλλωστε, διακρίνεται μέσα από την ομαδική επιτυχία».

-Μέχρι πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει το Ρέθυμνο;
«Η ομάδα μας έχει πολλές δυνατότητες. Έχει μια ολόκληρη πόλη και ανθρώπους σημαντικούς που τη στηρίζουν. Το να φτάσει ψηλά βέβαια εξαρτάται από πολλά πράγματα, όμως το σίγουρο είναι ότι είχε όλα όσα χρειάζεται για μπορέσει να φτάσει ψηλά».

-Επίσης, έχει πάντα γεμάτο το γήπεδό της…
«Σίγουρα εν έτει 2012, με τις συνθήκες που επικρατούν, το να έχεις ένα γεμάτο γήπεδο είναι ό,τι καλύτερο. Ο κόσμος είναι ο έξτρα παίκτης μας και αυτό δεν το λέω απλώς για να το πω, αλλά γιατί πραγματικά μας βοηθάει τα μέγιστα σε κάθε παιχνίδι. Συμμετέχει στο παιχνίδι μας, μας χειροκροτεί και μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε ένα παιχνίδι. Ο κόσμος είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτής της ομάδας».

-Η ευχή σου για το 2012 ποια είναι;
«Απλώς να έχουμε υγεία όλοι και παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάμε να μπορέσει το μπάσκετ να ανακάμψει και να βγει από το βούρκο στον οποίο βρίσκεται».

 



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved