Σλούκας: «Να περάσουμε και στους οκτώ»

Σλούκας: «Να περάσουμε και στους οκτώ»

Η πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Κώστα Σλούκα.

Ο 21χρονος γκαρντ, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ 101.8, αναφέρθηκε στην καλή εμφάνιση -παρά την ήττα- των Πειραιωτών κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην παρουσία του στην Εθνική Ανδρών, αλλά και στους στόχους του με τον Ολυμπιακό. «Είναι τεράστια επιτυχία που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Top 16. Κοιτάμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε και να περάσουμε και στους «οκτώ», οπότε έτσι εκπληρώνουμε το στόχο για την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν ήταν έκπληξη, για τους ίδιους, η εμφάνισή τους κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Είναι ένα παιχνίδι που το περιμέναμε καιρό, να έρθει και ο κόσμος να μας δει. Δεν τα καταφέραμε να το κερδίσουμε, πληρώνοντας όπως είπε ο κόουτς κάποιες αδυναμίες στη συγκέντρωση και την απειρία μας. Εμείς είχαμε πει από την αρχή ότι θα μπούμε να παλέψουμε για 40 λεπτά. Η ΤΣΣΚΑ είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Πιστεύω ότι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν τα καταφέραμε να κερδίσουμε, δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από την ήττα, αλλά σίγουρα βγήκε κάτι  θετικό από αυτή την εμφάνιση»

Για το εάν εμπνέεται από το Μίλος Τεόντοσιτς: «Το μπάσκετ είναι εικόνες. Και από τον Μίλος παίρνεις εικόνες, αλλά κυρίως από τον Σπανούλη παίρνω εικόνες, τον οποίο έχω συνεχώς δίπλα μου».

Για το εάν του αρέσει ο Δημήτρης Διαμαντίδης: «Ναι, βλέποντας παιχνίδια, μπορείς να κρατήσεις τα θετικά κάθε παίκτη».

Για την παρουσία του στην Εθνική Ανδρών, το καλοκαίρι: «Άλλος ο ρόλος μου φέτος στον Ολυμπιακό και άλλος στην Εθνική. Εκεί κατάφερα και «χώρεσα» σε μια 12άδα από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες. Ήταν η πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών και σίγουρα ήμουν άπειρος. Εγώ πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».

Για το εάν το Top 16 της Ευρωλίγκας ξεκινάει, επί της ουσίας, για τον Ολυμπιακό από την αναμέτρηση με τη Γαλατάσαράι: «Έτσι είναι. Κρατάμε τα θετικά του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, όπως και τα αρνητικά και συνεχίζουμε. Είναι τεράστια επιτυχία που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Top 16. Η ομάδα μας έχει αλλάξει πολύ και αρκετοί δεν την πίστευαν, όμως παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε και αυτό φαίνεται. Κοιτάμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε και να περάσουμε και στους «οκτώ», οπότε έτσι εκπληρώνουμε το στόχο για την Ευρώπη. Αν καταφέρουμε και πάρουμε μία εκτός έδρα νίκη και από εδώ και πέρα κρατήσουμε ανέπαφη την έδρα μας έχουμε πολλές πιθανότητες».

Για το μέλλον του Ολυμπιακού, με δεδομένη την ανακοίνωση αποχώρησης από τους αδελφούς Αγγελόπουλους: «Θα είναι μεγάλο πλήγμα όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για όλο το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ αν αποχωρήσουν. Εγώ είμαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και πιστεύω σε αυτήν. Στο μέλλον δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί».



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved