Αντίο ως MVP ο Κόμματος!

Αντίο ως MVP ο Κόμματος!

Στην τελευταία του εμφάνιση με το Μαρούσι, ο εξαιρετικός Νέστορας Κόμματος οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» στη νίκη με 76-63 επί της Καβάλας.

Χρειάζονταν 40.5’’ για τη λήξη της αναμέτρησης του Αμαρουσίου με την Καβάλα όταν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής πέρασε στον πάγκο τον Νέστορα Κόμματο, στην πιο συγκινητική στιγμή του παιχνιδιού!  Ο 33χρονος φόργουορντ αποθεώθηκε από όλο τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο κλειστό του Αγίου Θωμά ενώ φίλησε τον Αλεξανδρή και το υπόλοιπο τιμ, στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων». Ο Κόμματος ετοιμάζει βαλίτσες για  Τουρκία αφού συμφώνησε με την Μερσίν ενώ αποχαιρέτησε με 26 πόντους και 9 ριμπάουντ τους «κιτρινόμαυρους» που επικράτησαν με 76-63 και παρέμειναν μόνοι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας!

Κόντρα σε Καβάλα και προβλήματα
Το προβλήματα τραυματισμών που γονάτισαν το Μαρούσι μέσα στην εβδομάδα υποχρέωσαν τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να συμπεριλάβει στη 12άδα τους νεαρούς Λάμπρο Τσόντζο, Γεράσιμο Μανταλβάνο καθώς και τον ανέτοιμο Άλεξ Μπόγιτς που πάτησε ξανά παρκέ έπειτα από σχεδόν ενάμιση μήνα λόγω του προβλήματος στη μέση.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν διαβασμένοι στον Άγιο Θωμά κόντρα στην Καβάλα ενώ ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς ήταν… όλα τα λεφτά για τους γηπεδούχους στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Κροάτης σέντερ έκανε πάρτι στη ρακέτα της «Ένωσης» απέναντι στον Σίμονς που δεν μπόρεσε να τον περιορίσει!

Ζήτημα ρυθμού και Μπάγκαριτς
Το Μαρούσι επέβαλε τον ρυθμό του και απέκτησε από νωρίς το προβάδισμα, με τον Χαριτόπουλο να διαμορφώνει το 13-4 στο 4:34 κι ενώ οι γηπεδούχοι μετρούσαν 10 ριμπάουντ έναντι μόλις δύο της Καβάλας σε αυτό το διάστημα. Ο εξαιρετικός Μπάγκαριτς έστειλε τη διαφορά στο +10 (15-5) στο 6:20 ενώ η «Ένωση» έβρισκε λύσεις από τον Παλάσιο. Το Μαρούσι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ του 22-15 με 2/2 βολές του Χουέρτας.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Νέστορας Κόμματος, στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων». Ο 33χρονος φόργουορντ πήρε προσπάθειες πίσω από τα 6.75μ. κάνοντας το 33-20 ενώ πρόσφερε το χάι-λάιτ της βραδιάς όταν έκλεψε την μπάλα και πέτυχε εντυπωσιακό καλάθι στον αιφνιδιασμό, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +17 (38-21) στο 19’! Ο Γιόροβιτς μείωσε σε 38-25 με 2/2 βολές για την Καβάλα που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Ανέβηκε η Καβάλα
Στην επανάληψη, τα πράγματα άλλαξαν αφού η τριπλέτα των Παλάσιο, Σίμονς και Γιόροβιτς ανέβασε στροφές και η Καβάλα «έτρεξε» επιμέρους σκορ 17-5, μειώνοντας σε 45-40 λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου! Ο Κόμματος διατηρούσε το Μαρούσι στη θέση του οδηγού όμως η «Ένωση» έβρισκε λύσεις, μειώνοντας ακόμα και στους τρεις (48-45) με τον Γιόροβιτς. Παρ’ όλα αυτά ο Γκαγκαλούδης με τρίποντο σε «νεκρό» χρόνο διαμόρφωσε το 53-45 στο 30’, πριν δώσει τη σκυτάλη στον Κόμματο.

Με σφραγίδα Κόμματου
Ο έμπειρος φόργουορντ πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους για το Μαρούσι που έχτισε ξανά διαφορά ασφαλείας (60-46) απέναντι στην Καβάλα που είχε λανθασμένες επιθετικές επιλογές. Η διαφορά έφτασε στο +20 (68-48) με 2/2 βολές του Μπάγκαριτς και η ομάδα των βορείων προαστίων πάλευε για να καλύψει τη διαφορά των 21 πόντων (79-58) από την ήττα στον πρώτο γύρο. Ο Παλάσιο με 2/2 βολές μείωσε σε 70-56 στο 34’ ενώ με νέο καλάθι στον αιφνιδιασμό έκανε το 70-58. Τελικά το Μαρούσι επικράτησε με 76-63 και παρέμεινε μόνο στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Δεκάλεπτα: 22-16, 38-25, 53-45, 76-63.
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόγιτς, Νοέας 2, Μπάγκαριτς 15, Ακεψειμαϊδης 2, Χουέρτας 9 (2), Χαριτόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 18 (2), Κλεμέντε, Κόμματος 26 (5), Τσόντζος, Μανδαλβάνος.
Καβάλα (Πρίφτης): ΜακΙντος 2, Παλάσιο 21 (1), Κοστόβ, Χαφ 1, Στεφανίδης, Σίμονς 17, Γεωργάκης 1, Γιόροβιτς 19 (3), Καραποστόλου 2, Αγγελόπουλος.



Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved