Με άνεση ο ΠΑΟΚ

Με άνεση ο ΠΑΟΚ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και έχοντας τον έλεγχο σε όλο τον αγώνα, ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας την ΑΕΚ με 73-80.

Ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, καθώς στηριζόμενος στις καλές του επιλογές στην επίθεση, πήρε από την αρχή το προβάδισμα το οποίο μάλιστα έφτασε μέχρι και τους 14 πόντους (23-9). Η ΑΕΚ παρά τις προσπάθειες του Δήμου Ντικούδη (πέντε πόντους μέχρι εκείνο το σημείο) δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στο σκορ. Κάπως έτσι στο 10' ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 28-15.

Ένα τρίποντο του Γιώργου Δέδα έκανε το σκορ 34-18 στο 14', για να έρθει ένα νέο σουτ τριών πόντων από τον Τοντόρ Γκετσέφσκι για να στείλει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο 15' (37-20). Στο συγκεκριμένο δίλεπτο (14' - 16') το παιχνίδι είχε μετατραπεί σε διαγωνισμό τριπόντων, καθώς τα δύο προηγούμενα τρίποντα ακολούθησαν ισάριθμες «βόμβες» η μία από τον Βούλε Μάντιτς για την ΑΕΚ και η άλλη από τον Δέδα για τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ προσπάθησε στο τέλος του ημιχρόνου να μαζέψει κάπως τη διαφορά, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς ενώ το σκορ ήταν 42-31 υπέρ των φιλοξενούμενων τέσσερα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Τζάστιν Γκρέι ευστόχησε σε ένα απίστευτο buzzer beater γράφοντας το 45-31 υπέρ του ΠΑΟΚ, το οποίο ήταν και το σκορ του ημίχρονου.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, μείωσαν σε 36-47, αλλά η αντεπίθεσή τους δεν είχε συνέχεια, καθώς οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και διατήρησαν μία διαφορά της τάξεως των 11 έως 13 πόντων. Κάπως έτσι στο 30' ο ΠΑΟΚ νικούσε με 56-45, δείχνοντας ότι κυριαρχεί απόλυτα στο παρκέ του κλειστού της Ζωφριάς.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου η εικόνα ήταν η ίδια με των προηγούμενων λεπτών με την ΑΕΚ να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια, όμως να μην καταφέρνει να ρίξει τη διαφορά κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των δέκα πόντων. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ένα τρίποντο του Γκετσέφσκι έστειλε τον ΠΑΟΚ στο +16 (67-51) και πλέον όλα είχαν κριθεί. Η ΑΕΚ προσπάθησε να επανέλθει όμως δεν τα κατάφερε και το μόνο που κατάφερε ήταν να ηττηθεί τελικά με 73-80.

Κορυφαίος των νικητών και της αναμέτρησης ο Τζάστιν Γκρέι, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους, πήρε έξι ριμπάουντ και έδωσε τρεις ασίστ.

Με αυτή του τη νίκη ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την κατάληψη της τέταρτης θέσης, ενώ αντίθετα για την ΑΕΚ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Δεκάλεπτα: 15-28, 31-45, 45-56, 73-80

ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 8, Κοχαντάρεβιτς 15, Νικολαΐδης 20 (5), Παπανικολάου, Χαρτ 3, Ντικούδης 11 (1), Δορκοφίκης 6, Καλλινικίδης, Κάρι 2, Μάντιτς 8 (1).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 18 (1), Αποστολίδης 2, Δέδας 12 (3), Ντόζιερ 12, Γκρέι 17 (2), Παπαδόπουλος 6, Γιαννακίδης, Γκετσέβσκι 13 (2), Καλαμπάκας.



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved